Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szerda óta nem ad életjelet az eltűnt egyetemista

Albérlőtársai állítása szerint egy kést is vitt magával az a Szegeden tanuló mezőtúri fiatalember, aki két napja nem adott életjelet magáról. Penczu István szerda reggel megpróbálta felvágni az ereit – a klinikára szállították, ahonnan délután hazaengedték. A fiút utoljára az 1-es villamosra látták felszállni.
„2007. május 16-án eltűnt Penczu István Szegeden. Családja és barátnője kétségbeesve keresik" – olvastuk a telefonszámokkal és a fiú fotójával is ellátott, fénymásolópapírra nyomtatott szöveget tegnap az egyik 4-es villamos ablakán.

– Azért keressük kétségbeesve, mert aznap reggel a barátom öngyilkossági kísérletet követett el. Megpróbálta felvágni az ereit, de szerencsére csak hámsérüléseket szenvedett. Azonnal hívtam a mentőket, az új klinikára szállították, ahonnan délután kiengedték. Együtt mentünk az albérletébe. Az egyik albérlőtársa később azt látta, hogy felszáll az 1-es villamosra. Utólag felfedezték, hogy egy kés is hiányzik a konyhából – mondta a 27 éves fiú barátnője.

A lány szerint a Szegedi Tudományegyetemen tanuló mezőtúri fiú azért keseredett el, mert szerda reggel azt mondta neki: amíg véget nem ér a vizsgaidőszak, addig ne találkozzanak. – Nem ez volt az első dolog, ami ennyire megbántotta. Hajlamos volt a depresszióra, nem úgy látja a világot, ahogyan mások – fogalmazott Kata, aki szerint barátja nagyon maga alatt lehet, segítség kell neki, mentőt kell hívni hozzá, hogy mihamarabb biztonságban legyen. A lány csütörtökön személyesen jelentette be a rendőrségen István eltűnését, valamint száz darab, a fiú fotójával ellátott lapot fénymásolt, amit több helyre, így a villamosokra is kiragasztott, rajta a saját telefonszámával és István húgának az elérhetőségével.

rendőrségi körözés

A rendőrségi szóvivő az eltűnés bejelentésének tényét megerősítette. Azt mondta, mint minden ilyen esetben, a Szegedi Rendőrkapitányság elrendelte Penczu István eltűntként való országos körözését.

– Hamarosan indulunk Szegedre, várni fogjuk az albérletében, talán hazajön – mondta Penczu István húga. Ő sincs könnyű helyzetben, tegnap délelőtt engedték ki a mezőtúri kórházból. – Anyukánk nagyon összetört. Nem elég az én betegségem, most a testvérem is eltűnt – mondta szomorúan a lány. Ő azt mondta, erős személyiségnek tartották testvérét, aki minden hétvégén hazalátogatott hozzájuk. Soha nem gondolták volna, hogy képes lenne világgá menni. Anett hozzátette: sem ő, sem anyukája nem járt még soha Szegeden, nem is tudják, hogyan fogjanak neki bátyja felkutatásának.

István egyik ismerőse, a szintén egyetemista Andi még szerdán látta meg az egyik plakáton, hogy Istvánt eltűntként keresik. – Nem hittem a szememnek, hiszen előző héten találkoztunk, kellemesen elbeszélgettünk. Semmi furcsát nem fedeztem fel rajta. Próbáltam hívni a telefonján, de nem veszi fel. Többször írtam neki e-mailt, nem válaszolt. Több kört is tettem a városban, de nem akadtam a nyomára. Legalább írna vissza, hogy nincsen semmi baja – mondta a lány.

Tegnap lapzártánkig senki nem akadt a másodéves egyetemista fiú nyomára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai információs iroda nyílt

Az Európai Unióval kapcsolatos információk terjesztésével, rendezvények szervezésével foglalkozik a… Tovább olvasom