Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Szerdai legesleg: akik karriert csináltak az országos médiában

Csongrád megye – Két nő és egy férfi: közös ismertetőjegyük, hogy Csongrád megyeiek és hogy „megcsinálták" magukat az országos médiában. De ki közülük a legsikeresebb? Ördög Nóra, Várkonyi Andrea vagy Jáksó László?
Szándékosan nem használtuk rájuk a celeb szót, hiszen egyik sem csak a nevéből él, mindegyik letett valamit már az asztalra. Naponta találkozunk velük a különböző médiákban – van aki kedveli őket, van aki nem –, de egy biztos: nem hagynak közömbösen bennünket.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Ördög Nóra

Szegeden született 1981. szeptember 8-án. Az általános iskolát a Móra Ferenc Általános Iskolában végezte szülővárosában. Középiskolai tanulmányait a Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte Szegeden, és itt is érettségizett. Pályáját Szegedi kezdte, ezután került az RTL Klubhoz gyakornokként. A Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Első televíziós szereplése a Top of the pops című zenei műsorban volt, majd a Kölyökklub és a Moziklub műsorvezetője, illetve szerkesztője volt. Ezt követte a Reggeli és a nagy sikerű Szombat esti láz Stohl Andrással, majd a Csillag születik, az X-Faktor című tehetségkutató show háziasszonyi teendői. Rendszeresen hazajár játszani a mórahalmi amatőr színházba. Hét évnyi együttélés után 2008. augusztus 2-án ment hozzá Rubint Kristófhoz, akitől 2008 decemberében vált el. Jelenleg Nánási Pál fotóművész a párja.

Fotó: TV2
Fotó: TV2
Várkonyi Andrea
1974. november 11-én született Szegeden. 1993-ban érettségizett, majd az egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi a Városi Televíziónál vezetett műsorokat 2000-ig. 2000-ben diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 2000–2001 között belgyógyászként dolgozott a Szegedi I. számú Belklinikán. 2000-ben szerezte meg második diplomáját is egészségügyi közgazdász-menedzser szakon. 2002 óta a TV2 a Tények című hírműsor műsorvezetője. 2006-ban ismerkedett meg Bochkor Gáborral, akitől 2007 áprilisában megszületett a kislányuk, Nóri. 2009-től az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagyköveteként is tevékenykedett. A híradós azért találta testhezálló feladatnak a nagyköveti szerepet, mert így mind orvosi, mind híradósi minőségben dolgozhatott.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Jáksó László

1968. szeptember 11-én született Szegeden. A József Attila Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium francia szakán kezdte tanulmányait, majd a 624. számú Szakmunkásképző Intézetben folytatta, mint rádióműszerész. Később pedig a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, televíziós rendező-szerkesztő-műsorvezető szakra. Előbb a Danubius Rádióhoz, majd az RTL Klubhoz került. 2000 szeptembere óta vezeti a Heti Hetes című műsort. 2009-ben a Danubius Rádió megszűnését követően az ugyanazon a frekvencián működő Class FM-hez igazolt. Egy fiúgyermek, Bence édesapja.

* * *

Ön mit tárol a közös helyiségben?

Szavazok!

Szavazás állása
Szavazni egészen jövő héten keddig, április 24-éig lehet. A voksolás aznap éjfélkor zárul.

Jövő héten Szeged legélhetőbb városrészei közül lehet majd választani. És várjuk azzal kapcsolatban is a javaslataikat, hogy ki(k), mi(k) és miért kerüljenek be a szerdai legeslegbe!
Leveleiket olvasó-tudósítói e-mailcímünkre várjuk!

Olvasóink írták

 • 4. Mozimasiniszta 2012. április 18. 19:05
  „2. - mondhassuk úgy is, ha neked az teccik”
 • 3. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. április 18. 11:44
  „Jáksó, ellenszenves egy liberális moderálva.”
 • 2. Trollmacsi 2012. április 18. 11:38
  „Everest és Chimborazo (csimborasszó) lesz az”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. április 18. 09:39
  „Az említett médiumok, ahova a nevezettek felcsimpaszkodtak: nem a Mount Ewerest , csak a Chimborazó !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medencetörés és artériás vérzés a kollégiumban

Elsősegélynyújtó versenyt tartottak a múlt héten a megye több városában. Tovább olvasom