Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szerdai legesleg: hol nőnek a legnagyobb gazok, parlagfüvek Szegeden?

Szeged – Nyakunkon, illetve orrunkon az allergia-szezon. Hol vannak a legelhanyagoltabb területek a Szegeden?
Kecskéstelepi megjegyzése: Adai és Ecsedi Géza sarki ház előtt, főleg az Ecsedi G. utcán, már nem lehet a járdán közlekedni a derékig érő gaztól, meg a portáról kilógó gaztól. A portán lévőről ne is beszéljünk. A sarkon meg van egy fa aminek az ága pont szemmagasságban van. Sérülésveszélyes.

Belmondo is szétnézett a városban: Rohonczi utca végén a Lajta utcai saroknál magánterületen 70-80 cm-es parlagfű és gyom az utca szégyene.

Hericska szőregi gyommezőre hívja fel a figyelmet: Szőregen a Temesvári és Zsálya utca sarkától induló, és a vasúti töltéssel bezáruló több hektár parlagon már most térdig ér a gaz. A gazdája évek óta nem műveli ezt földet.

nyomdasz63: Évek óta NEM volt vágva: a Kálvária sugárút-Móravárosi körút-Szél utca-Vadaspark főbejárat által határolt rész. A MOL-benzinkúttól a SPAR áruházig különösen sok az allergiát okozó gyom. Pár száz méterre a kórháztól.

jozi1 tanácsa: Csak a Bertalan híd újszegedi oldalát nézzétek meg :) Nem semmi!

Teo így látja: Minden évben jön a fenyegetés, ha nem vágom/kaszálom/kaszáltatom le a kertemben a gazt, majd jönnek és lekaszálják 100 ezres bírság mellett. Ezzel szemben rengeteg közterületen, ahol az önkörmányzat feladata lenne egész nyáron derékig ér a parlagfű.

deres arra hívja föl a figyelmet, hogy a kultúrnövényekkel is lehet baj: Budapesti krt.-József Attila sgt. sarkán a hosszú tízemeletes sarkán nem a parlagfű, hanem a díszcserje ér az égig. Közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes, mert lezárja a rálátást az említett két útra. Bár minden évben levágják, de csak többszöri kérésre. Egy részét már a lakók vágták le.

Tian a körforgalmakra hívtas fel a figyelmet: A Szeged fele vezető 47-es úton: a két, úgynevezett súlyzó körforgalom közepe virágok helyett körülbelül egy méteres gazzal van tele.

Dorcsita a városközpontra mutat rá: Centrum gödörben szép számmal terem...

berzenkedő véleménye: ...ha ezt is mi oldjuk (mi írjuk) meg akkor ugyan mit tesz az egész város területét(felügyelőnként városrészekre osztva) jó havi fizetésért, köztisztviselői besorolásban a közterület-felügyelet? Bezzeg az "átkosban" nem voltak ilyen felhívások, meg ennyi "léhűtő", nézelődő, egymásra mutogató, akkor mindenki tette a dolgát oszt jó napot!Művelték a földet, rendben tartották a házuk táját és ez volt a természetes... Bezzeg most...

Nyomozo nevéhez méltó részletes leírást adott: Nagyon megnőttek már a gazok és bokrok a Szent-Györgyi Albert utcában az 51. szám alatt lévő társasházzal szemben. Szintén ebben az utcában a Kertvárosi Étterem melletti telken és járda mellett is. Katasztrófálisan néz ki annak ellenére, hogy itt van a közelben a fürdő és a szálloda is.

sanya hozzászólása: Rahói-Vánky J. u. sarok! Talán még soha nem volt nyírva a gaz.

Feribá minden dühét beleadta hozzászólásába. Muszáj is szó szerint közölnünk (az elütéseket javítottuk - a szerk.): Átkozottul mérges vagyok ! Még kormányzati szinten is propagálják (jó drága, demagóg hirdetésekben is), hogy szedjed ki szálanként, gyökerestől, oszt: egy csokorért kapsz egy csatos Bambit!
Külterületen: fűkasza. Belterületen: a szelektív gyomírtó permetezés, este, alig forgalomban, és HATÁSOS egy egész évre.
A Képviselő testület - ha ott senki nem ért hozzá - szánjon egy értelmes szakemberre 100 ezret...

Juli új helyet "talált": A Bakay Nándor utcában a Mura utcától a Vásárhelyi Pál utcáig térdig ér a gaz, valószínű van benne parlag fű is szép számmal. Elég forgalmas utca senkinek sem szúrt még szemet?

Baminak sasszeme van: "A Széchenyi téren a postánál a két villamos sín közötti bokros területen láttam jó néhány parlagfüvet... A város egyik legforgalmasabb helye."
Reméljük, azóta már nincs így.

Megérkezett az első minimalista hozzászólás.
Csomolungma szerint Béketelepen is volna mit kaszálni. Arra kérnénk hozzászólóinkat, ha lehet, akkor szűkítsék jobban a városrészt, nyugodtan írjanak konkrét utcát, útszakaszt, teret!


Korábban írtuk:
A fák pollenjével, az állatok szőrével, a porral nehéz mit kezdeni. De a parlagfüves, gazos, dudvás területekkel igenis lehetne valamit csinálni. Olvasóink közül néhány már jelezték, borzalmas állapotban van a Fodorkertben Szakolczai utca egy szakasza, de a közelben, a Makkosházi körúton az egykori Média Markt mellett is le lehetne már nyírni a füvet. Nagy a gaz a Rigó utcában is – lehetne sorolni. Tegye meg ön is! Ki a felelős, kinek lenne a dolga a gyomirtás, a fűnyírás?

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette


Olvasóink írták

 • 7. hahaha62 2012. május 24. 09:43
  „1.Church 2012.05.23. 14:37

  A Megyeházán van a legtöbb gaz. :)

  tetszik...de hunniában mindenhol van...itt nincs-sőt.az allergia is megszűnt a gyermekeknéll....talán..DE NAGYON FÉLVE MONDOM KI--EGY KICSIT SOKKAL TÖBB FELELŐSSÉGTUDAT?????---ami hiányzik !!!!!”
 • 6. Emberségetavilágnak 2012. május 24. 06:31
  „Hát egyszer csak ott volt, a terasz előtt, kicsi, formás-pompás Valami. Nem bántottuk, megdédelgettük, reggel-este locsoltuk, hálásan gyarapodott is. Gigantikus lett, gyönyörű, az sem zavart, hogy kerülgetni kellett. Aztán augusztus elején átballagott a szomszéd, fejszével a kezében, kérdeztem, mi a frászt akar azzal a ceruzahegyezővel. Segíteni jött, kivágni a csodaszép díszbokrunkat. Parlagfű volt. Egy üveg házipálinka nem vágott volna úgy földhöz, mint ez a hír, alig kaptam levegőt.”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2012. május 23. 21:58
  „2. vuk 2012.05.23. 15:26
  Igaz, ez magánházak estében is így van. Egész évben saját erőből saját költségen nyírom a füvet, lapátolom a több tonna havat akkor az enyém.... De abban az estben amit te írtál már nem :(”
 • 4. Church 2012. május 23. 21:01
  „3. DMagóg 2012.05.23. 17:50

  Jogos! Csak helyi viszonyokban gondolkodtam. :) De igazad van!”
 • 3. DMagóg 2012. május 23. 17:50
  „1.Church 2012.05.23. 14:37: "A Megyeházán van a legtöbb gaz. :)"
  Csak ott? Fertőzöttebbek vagyunk mi annál! Talán egy hatékony gazirtás segítene, ám amíg erősebb a gaz, addig reménytelen.”
 • 2. vuk 2012. május 23. 15:26
  „Mondjuk a tarsashazak korul manapsag mar nem nyirjak a fuvet, mert az a "haz tulajdona"... Persze ha kiteszel egy kis kupac teglat, akkor azonnal nem a haz tulajdona lesz, hanem kozterulet es radverik a birsagot kozteruletfoglalas miatt.
  Ez igy kerek.”
 • 1. Church 2012. május 23. 14:37
  „A Megyeházán van a legtöbb gaz. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltották az algyői alpolgármestert

Azonnali hatállyal visszavonta az algyői képviselő-testület Gonda János (Fidesz-KDNP) alpolgármesteri megbízását. Tovább olvasom