Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Szerdai legesleg: melyik Szeged legélhetőbb városrésze?

Szeged – Itt az idő, hogy megmutassa, mekkora lokálpatrióta! Érveljen, vitatkozzon, szavazzon, melyik Szeged legélhetőbb városrésze!

varadipal még "újonc" Szegeden. Ekképpen vélekedik: Én 3 és fél éve költöztem Szegedre Budapestről. Egy porcikám sem kívánkozik vissza. Az Újrókuson lakom, minden közel van, semmi nem hiányzik, és mióta a kamionok elkerülik a várost, imádok itt lakni. Egész más szemmel látom a város fejlődését, mint az őslakósság, mindennek örülök, ami új, vagy megújul. Az emberek viselkedése teljesen más, nagyon élhető a város, már ott tartok, hogy lépten nyomon rámköszönnek ismerősök, szomszédok, és általam ismeretlennek tűnő emberek is.
A közúti közlekedés a sugárutas- körutas kialakítás következtében kifogástalan, egy balra kanyarodáshoz nem kell a fél várost megkerülni. A bontással-építéssel kapcsolatos kényelmetlénseget szívesen eltűröm, mert itt minden percben látni az alagút végén a fényt.

virág 25 is Felsőváros-fan: Felsőváros oké, csak a Sellőt és az egyéb nyári Tisza - parti hangoskodókat kellene megszüntetni! Akkor lehetne normálisan pihenni a lakásokban.

koromarcsi békét próbál tenni: Nekem egész Szeged tetszik és jó itt élni, Felsővároson, Alsóvárosban, Újszegeden és a belvárosban.

jozkó így látja: Makkosháza, Újrókus -"zöldövezet"!
Aki nem hiszi, nézzen körül "madártávlatból" a rókusi adótoronyból!
Egymásba ér a múlt és a jelen:
Nemzeti Emlékhely a Vértó dombján /egyesek szerint csak "tüzép"/ - Európa Liget közvetlenül mellette - közöttük a vágy villamosa .
Aki nem akarta az elején, alig várta, hogy befejezzék végre - és újra közlekedni lehessen a Rókusi körúton /na ugye, csak meg lehet szerettetni egy projektet?/
Igazán a figyelem középpontjába került és "megosztó" létesítmények!

ozbela véleménye: Újszeged, "Odessza" városrész - nyugodt, zöld környezet, olcsó lakhatás (Újszegedhez mérten..), de a belvároshoz mégis közel...

csizmadialaszlo véleménye: Alsóváros-Hattyas-Gyála, egyszóval Dél-Szeged. Itt érözni (hallani) talán már csak, hogy hol is élök.

Bécó képekkel is indokol: Újszeged, a Holtmaros part környéke, a félzsák utcák. kicsi forgalom, madarak, családias hangulat, fák, virágok. Hattyas is nagyon tetszik és Gyálarét.

Fotó: Bécó
Fotó: Bécó

Fotó: Bécó
Fotó: Bécó

Manócska is Tarjánfan: Szerintem is Tarján a legjobb! Ha körülnézek mindenhol felújított társasházakat látok. Nincs folyamatos zaj. A madarakat halljuk és szép nagy zöldülő fákat látunk. Laktam diákként Szeged más részein is, például újszegeden is, de már nem mennék oda vissza. Szeretek itt élni! Minden megtalálható a közelben amire szükségem lehet, ha mégse, akkor biciklire pattanok tekerek egyet a forgalmas belvárosban és amikor visszajövök élvezem a csendet. Nyáron a kedvencem az, amikor a belvárosból kiérkezve sokkal kellemesebb a hőmérséklet és a mikroklíma.

koris nosztalgiával gondol a lakótelepre: Tarjánból költöztünk Újszeged régi építésű részébe. Tarjánban szinte minden terméket helyben meg tudtam venni, annyi üzlet van. Sportolási lehetőségek jók: körtöltés, sás utcai játszótér, és a korcsolyapálya sem volt messze. Sokat sétáltunk este a Záportónál, ahol az élet napos oldala van, és egyáltalán nem kriminális hely. Újszegedről hiányoznak a nagy parkok, futni meg maximum a Holt-Maros parton lehet. Most minden bevásárlóközponttól messzebbre kerültem. Mindig visszajárok Tarjánba!

igrek is felsővárosi: Felsővároson szeretek élni. Kellemes, parkos a környezet, közel a Tisza, a Sárga. Jó a közlekedése, a belváros akár gyalogosan is könnyen elérhető. Jók az üzletek, minden megtalálható. Itt élnek ismerőseink, itt érezzük magunkat otthon.

Katinka igazi gentlewoman: Belváros, mivel minden közel van. Üzletek, parkok, színház, nyáron a Szabadtéri. Nem elhanyagolható az sem, hogy a béka nem "plattyog" be lakásba, mint egy kertes háznál. Ezért csakis a belváros jöhet számításba, magasföldszint, első emeletig. Klinikák, mentő, orvosi ügyelet és még sorolhatnám. Persze igaz, hogy ki mit szokott meg, ezért tiszteletben tartom
azt is, ha másoknak a saját lakókörnyezetük a legkedvesebb.

Tücsök a legfontosabb dologra is rávilágított Tápé kapcsán: Egyértelműen Tápé! Kicsit közhely, de tényleg minden közel van, ami kell. A belváros könnyedén elérhető. De ami a lényeg: itt olyan környezet van, ahol a család jól érezheti magát. Ja, és mellesleg szinte minden utcában van minimum 1 kocsma! :)

"ez a jövő" nevéhez méltó kommentje:  Kiskundorozsma- Subasa, Nyugalom, csodálatos zöld terület, közel a "Sziki fürdő ", nem rossz a közlekedés,gyerekes családoknak ideális! Utóbbi két évben rengetegen kiköltöztek! Központi gáz, víz, telefon!

Nagyné képpel érvel Felsőváros mellett: Felsőváros. Mert csendes és ilyen gyönyörű szép fák vannak.

Fotó: Nagyné
Fotó: Nagyné

markusj77 is lakótelepfan: Tarján a legjobb! Kiváló a közlekedés minden irányban, de a belváros zaja, zsúfoltsága nélkül. Számos bolt és szolgáltatás, park, játszótér elérhető. És itt a körtöltés is, ha valaki futni akar, vagy kutyát sétáltatna... Csillag tér :-) Olajbányász tér :-) Hóbigyó :-) Soroljam még?

evettke egy mondatba mindent belesűrített: Naná, hogy Szőreg a legjobb! :)

Marylin véleménye: Számomra a Tisza "túlpartja": Újszeged :) Odesszától a "Madártelepig" Minden része szerethető. A "panelrengeteg" sem lehangoló. Sok-sok zöld, kertvárosi hangulat. Kellemes sétákat lehet tenni a Holt-Maros parton vagy akár piknikezni a Ligetben... Egyébként éltem már a belvárosban, Tarjánban, Makkosházon (mindenhol évekig), tehát van összehasonlítási alapom.. :)

Telstar Szeged közepéről: Csakis a Belváros! Én itt születtem már több mint 50 éve és teljesen megszoktam, megszerettem! A kényelmet, a szép épületeket, azt, hogy minden közel van, jó kajáldák is vannak, stb., stb. Igaz, hogy korán reggel már felhallatszott a lakásba a viliga nyikorgása, de a pálya átépítésével ez is elviselhetőbb!
Szóval: BELVÁROS forever!

Áginak Tápé tetszik. Hiszen ott lakik: Tápé a legjobb városrész! :)
Közel van a szegedi belváros, akár autóval, akár tömegközlekedéssel! Közel van a Tisza és a SÁRGA strand, ahol már egy vendéglő és egy büfé is hamarosan (szombaton) fog nyitni! Nincs nagy forgalom, van gyógyszertár, több bolt is található! A művelődési házban változatos programok vannak az egész évben!
Nem is akarok elköltözni innen sosem!

gubancnak Marostőn minden sokkal szebb: Marostő, mert szebben süt a Nap! A hó meg fehér és nem koszos. A csillagokat is lehet látni, s nem csak a lámpákat.

Tél Marostőn. Fotó: gubanc
Tél Marostőn. Fotó: gubanc


szeti a víztől sem tart, hiszen Alsóvárosban él: Egyértelmű, hogy Alsóváros. A gyerek nem a panel hugyos liftjével játszik, hanem kint, a SAJÁT kertünkben. Biztonságos kertváros, mégis közel a belváros. Állomás, klinikák, minden van a környéken. Meg hát körtöltésen belül van = nem fulladunk vízbe

Gonda István pontokba szedte, miért Gyálarét a nyerő: Természetesen Gyálarét:
- Van gólyánk.
- Van Borostyán Birtokunk, lovaglási lehetőséggel és egy gyönyörű tóval.
- Van felújított játszóterünk.
- A 15 éve még a bezárás szélén levő óvodánk tele van gyerekkel.
- Gyönyörűen kitisztították a vízelvezető árkokat.
- Kedvesek a boltban.
- Híresek vagyunk, mert nálunk van Mo. legmélyebb pontja, és nálunk lakik Janics Natasa.
- Az őzek, nyulak, fácánok bejönnek a faluig. Van rókalyukunk is.
- Ha a Tisza töltésen sétáltatod a kutyádat, útlevél nélkül is nyugodtan átszaladhat Szerbiába.
- És mindenki köszön mindenkinek, ami nagy csoda a mai világban!

predator véleménye: A lakótelepeken kívül minden élhető.

Teo a külvárosi kiskertek híve: Hattyasi, Gyálaréti, Baktói kiskertek.
Kicsi forgalom, nincs átmenő közlekedés, nem száguldoznak az autósok, motorosok. A gyermek az utcában nyugodtan biciklizhet, az udvaron játszhat, nem kell minden percben arra ügyelni, hogy baj éri.
Jó levegő, zöldövezet, csend nyugalom.
Bármely korosztálynak megfelelő.
Kerti partikat, bulikat lehet tartani, anélkül, hogy bár ki nyugalmát zavarnánk.

perrymason is beszállt a csevegésbe: Kálvária városrész: Nyugodt, csendes, nagy zöld tere van és nem lepukkant. Közel van a belváros.

zuluvezír Méla Béla mellé állt: Makkosház a szivem csücske. A terek rendezettek, minden megtalálható közelben, üzletek, orvos, gyógyszertár, nem zsúfolt, a közlekedés jó (pár hete igaz jobb volt). Parkok, zöld terület szebbé teszik a városrészt, a házak nincsenek túl közel egymáshoz, mint a Franciahögyön! Nagyon szeretem, el nem költöznék innen. Igen a 2-es villamos, és az ottani park, a Vértó és környéke is kedvenc sétáló és futóknak és gyalogosoknak egyaránt. A nemrég megújult, Kávézó Büfé is nagyon hangulatos. IMÁDOM!

Kenguru kavicsot dobott az állóvízbe (szókimondó vélemény, amely garantáltan nem tükrözi szerkesztőségünk álláspontját): A panelpatkányoknak magyarázhat az ember Újszegedről...
Ha nyugodt környezetben szeretne élni az ember, és megteheti, akkor Újszeged, ott is a magánházak rész. Gondolom a Holt-Marost nem sokan ismerik Tarjánból.
Lehet, hogy jobb a közlekedés, a busz az ablak alatt áll meg, de a kutya akkor is a liftbe hugyozik, a nyuggerek már 7-től alszanak, a gázszámlát meg fizetheted télen nyáron, a "tömb" kertjébe szaratják a kutyát. Sajnálom, de aki Tarjánt, Makkosházát hozza fel etalonként az nem ismeri a magántulajdon fogalmát.
Küldök egy képet, mert itt még a szivárványból is dupla jár!

Fotó: Kenguru (Itt jegyezzük meg, a szivárvány, ha dupla, akkor nemcsak Újszegeden dupla, hanem a lakótelepeken is)
Fotó: Kenguru (Itt jegyezzük meg, a szivárvány, ha dupla, akkor nemcsak Újszegeden dupla, hanem a lakótelepeken is)


Brown is kiállt Tarján mellett: Egyértelműen Tarján. Szép, csendes, mintha egy ligetben élnénk, emellett közel van több bolt, posta, cukrászda, étterem, mint egy város a városban.

Rutinos kommentelőnk, Besenyő_Pistabácsi szokás szerint kritikus: Gyálaréten azért jó élni, mert ellentétben a város más agyonbetonozott és Viacolorozott részeivel szemben itt még normális járda sincs ahol a gyalogos közlekedés megoldott lenne pl. Gyálaréti út teljes hosszában. Az egyetlen utat ami kivezet a nevezett helyről utoljára 35 évvel ezelőtt újították fel azóta csak foltozzák és a sebesség határokat veszik egyre lejjebb. Klebelsberg és Gyála közötti hétvégi porták az utóbbi 15-20 évben lakóházakká alakultak át minden szükséges infrastruktúra utólagos vagy máig hiányzó kialakításával. Tehát a busz szinte az úttestre rakja le és onnan szedi fel ott lakókat, járda, kerékpárút, épített váró, egyéb más csak a fejlett városrészekre jellemző sallangok nélkül. Már az is öröm, hogy egy ideje nem az éjszakai vak sötétségbe történik mindez néhány lámpát szereltek erre a szakaszra. A településre beérkező autók sebesség csökkentése érdekében egy elektromos figyelmeztető táblát szereltek nem régiben aminek így ebben a formában semmiféle fékező hatása sincs. Járható járda hiányában az útra kényszerített gyalogosok nem kis aggódással szemlélik és jobb híján integetnek a száguldozókat, akik vissza integetnek, hogy miért nem a járdán bukdácsolva tolják azt babakocsit ami azon a szakaszon teljességgel elképzelhetetlen. Persze mindenkinek igaza van a maga módján. Néha mi is elmegyünk más frekventált városrészekbe ahol kénytelenek vagyunk látni, hogy néhány évente újítják fel a házak homlokzatát van ahol a díszburkolatot azt se tudják milyen cirombás legyen ez egy kicsit érdekes. Azért ha mostoha városrész is vagy, szeretünk, Gyálarét.

Immortal "őslakosként" szólt hozzá: Közel 30 éve élek Tarjánban, megéltem itt már rosszat, jót, de Szeged ezen részét tartom otthonomnak, csendes élhető és valóban a Zápor-tó fantasztikus átalakuláson ment át. Tarján büszkélkedhet a legtöbb uniós játszótérrel, amely igen nagy segítség a kisgyermekes családoknak, mivel nem kell félni, hogy a gyermek összetöri magát! I <3 TARJÁN!

Fotó: Immortal
Fotó: Immortal


Lilla^^ egy lány csupán a sok közül, ki vidékről a városba kerül: Én nemrég költöztem faluból Szeged Tarján városrészébe, és csak jót tudok mondani! :) Hamar meg sikerült szoknom a környéket, hiszen minden egy helyen van: gyógyszertár, kisbolt, nagyobb áruházak sincsenek túl messze. A villamosokkal, buszokkal bárhová el lehet jutni a városban. Kellemes sétát lehet tenni a Körtöltésen, mozogni a szabad levegőn, ami nagyon otthonossá teszi nekem a városrészt! Így én azt mondom, hogy Tarjánban nagyon jó élni.

Méla Béla véleménye egyértelmű: Makkosház! Nem, nem kell röhögni! Most, hogy van 2-es villamos még inkább! Egyúttal küldöm minden városlakónak ezt a videót. Akár a város himnusza is lehetne, szerintem Bornai Tibor simán belemenne.

Roxinpad, 1988, KFT - Szeged


Beni a hídon túlról: Újszeged! Csöndes! Itt élek 15 éve! Hagyjuk már Tarjánt!

Troll cinikus megoldásával letudtuk a trollokat is: Városháza... Legalább ott jól keresnek.

esőváró is Felsőváros-lobbista: Felsőváros! Ott a Tisza, a Sziszi, kőzel a vízitelep, a Kiskőrössy, gyalog is, jó az ellátás, jó boltok. A Pick bolt, es a Marika a Goldenben. :-)

Zitus ezt írta: Egyértelműen Tarján és a Csillag tér! Egy egyetemista számára mi kellhet még: minden a közelben van, boltok, gyógyszertár, valamint a közlekedés is ideális, bárhova el lehet jutni, és minden ,,a ház előtt áll meg", ergo nagyon sokat kutyagolni se kell a megállóig. A belváros 10 perc, ha az embernek ott van dolga/órája, könnyen megközelíthető.
Laktam a belvárosban is (Bécsi körút), végighallgattam a Szabadtérit egy nyáron a szobámból, de az itteni közlekedést és a boltok közelségét nem adnám semmiért!

Tarján, hóban. Fotó: Zitus
Tarján, hóban. Fotó: Zitus


nyugi - ahogy ő írta - a szanatóriumból: Kiskundorozsma-Subasa szanatórium, a megépült új szilárdburkolatu gyalogos járdával, közvilágitással megépült útjával, igen jó helyi közlekedéssel, erdőjével csodálatos csöndjével kiváló életlehetőséget biztosít.

Vecsernyésné is röviden indokol: Tarján. Szépek lettünk pár év alatt jó a közlekedés minden közel van bolt, hentes stb. Én szeretem.

faterlo, honnan máshonnan, Felsővárosból: A mellékelt fotón is látható, hogy Felsőváros az igazi városrész. Mi itt telelünk, itt nyaralunk, nem is megyünk innen sehová!

Fotó: faterlo
Fotó: faterlo


Hunny24 vallomása: Baktóba egy vidéki kisvárosból kerültem, és tátott szájjal néztem, hogy ugyan azt látom, mint otthon kiskoromban! Pulykák, libák, csirkék, kakasok az árok parton, gyerekek játszadoznak a forgalom mentes, biztonságos utcákban, a csendet csak a madár csicsergés töri meg! Itt szeretném felnevelni a gyerekeimet!

Damjanovnak összehasonlítási alapja is van: Én két éve költöztem Fodorkertbe. Előtte Újszegeden, az előtt a belvárosban laktam.
Azt hiszem jó választás volt a jelenlegi. Bent vagyunk a városban, de mégis kertes, családi házas városrészben. Boltok , pizzériák, önkiszolgáló étterem, piac, belváros nagyon közel.
Ezen a környéken a régi kis iker házakat felújították, egy nagyon szép csendes, zöld övezetet biztosítva az itt lakóknak.
Szeretek itt élni.

NP1 nem ismer "kegyelmet": Ugyan kérem! Aki látta már egyszer este, hóesésben a kivilágított Mátyás teret annak szemernyi kétségesem lehet: Alsóváros!

SeoPro hozzáazólása: Azért azt vegyétek figyelembe, hogy mindenki azt írja "nincs messze a belváros". Ebből a legkönnyebb következtetni, hogy a belvárost veszik a viszonyítási alapnak. Én laktam panel részen (Északi, Rókus, Makkosháza), Újszegeden, és a Belvárosban, évekig jártam Hattyasra, de minden városrész elbújhat a belváros varázsa mellett. És belváros alatt, ne csak a legforgalmasabb utcákat vegyétek. Na itt minden közel van. És képzeljétek, hogy innen minden városrész egy köpésre van. Köszönet a sugárutas, körutas felépítésnek. :)

bkozma egymondatban mondja ki a végső igazságot: Petőfitelep, mert csendes, közel van mindenhez, meg egyébként is.

Erősödik a felsővárosi lobi, Yoman is onnan írt: Én is Felsőváros mellett foglalok állást! Nem is lakok messze a posztolt képtől :-) Csöndes, nyugodt, és nagyon jól tud jönni, hogy egy átmulatott éjszaka után egyszerűen "vonalvezetéssel" vagy a Nagykörúton, vagy a Felső-Tisza Parton könnyedén hazatalál az ember. Abszolut élhető, miuán kamion mentes lett a Bertalan híd (nekem akkor is Új híd marad), még kellemesebb. Ha valami programra vágyik az ember, egyszerűen 10-15 sétával már ott is van a Belvárosban. A környékünkön folyamatosan ültetik a fákat, gondozzák a növényeket stb.

Lili a Tisza túloldaláról üzent az "ószegedieknek": Újszeged az igazi! Közel van minden, ott van, ami kell, az uszoda, a liget, a fűvészkert. Csendes boltok, gyógyszertár, piac, ha valahol a városban sokáig buliznánk utána 20 perc séta a hídon, és már otthon is vagyunk. Kész KÁNAÁN, örülök, hogy itt élhetek 40 éve.

Kisg Tarjánt élteti: Tarjánban élek közel húsz éve. A városrész Zápor-tó környéki része az elmúlt éveken szinte csodálatos változáson ment keresztül: a tavat rendszeresen tisztítják, ennek köszönhetően kedvelt élőhelye különféle vízi állatoknak. Télen-nyáron egyaránt élvezetes a szépen rendben tartott, tiszta kis oázisban üldögélni, sétálni. Minden nagyon közel van, boltok, rendelők, gyógyszertárak, áruházak, szolgáltatók, és a közlekedés is kiváló. Egy kulturált, barátságos, élhető szeglete Szegednek, ahol még a csend és a tiszta levegő is felfedezhető.

gyüttmöntnek egy kicsit más a véleménye: Ismertem a mondást: "Felsőváros - kényös város, Alsóváros - jámbor város" - és hosszú évekig minden Felsővároshoz kötött, úgy gondoltam, a Nagyállomáson túl már nem létezik élet.
Aztán Hattyason találtam magam és következőket tudom mondani: Olyan, mint egy tündéri, csendes, hangulatos falu, de: a Szeged táblán belül van ( hóvihar, erős illiumináltság esetén bárhonnan gyalog is hazaérsz), a Tiszán nem kell átmenni, nincs "híd-dugó", nincs átmenő forgalom, csak a gyálarétiek közlekednek felénk. A két párhuzamos főútvonal (a Petőfi és a Boldogasszony sugárút) mindig elviszi a forgalom nagyját, mi meg szép csendesen elsettenkedünk a Sárkány meg a Földmíves utcán - mindezek mellett úgy építettek "nekünk" egy minden igényt kielégítő bevásárló központot, hogy a forgalma nem zavar - mégis karnyújtásnyira van.
És: nálunk mindenki köszön mindenkinek, a szomszédság egyben barátság és segítség is, vannak saját bulijaink, saját identitásunk, tele vagyunk zölddel, virággal, levegővel, csenddel - és Hattyason van Szeged legjobb fagyija!

vario is Felsővárost élteti: Felsőváros! Egy percre kocsival a belvárostól, gyalog 10, keróval 5 perc, de nincs akkora nyüzsi és fizető parkoló se. Szép környezet, a panelgettót csak az északi fele érinti.

netuddki fotóval is érvel: Többek közt ezért is a legjobb Felsőváros!

Fotó: netuddki
Fotó: netuddki


Máris megérkezett az első hozzászólás!
pakundekni:
Petőfitelep! Közel van a Tisza, tiszta a levegő, élhető a környezet, kedvesek az emberek, nincs messze a város, jó a közlekedés.

Korábban írtuk:
Nem nem arra vagyunk kíváncsiak, hol lakna szívesen! Érveljen a tarjáni paneldzsungelért, ahol tényleg minden egy köpésre van, hogy mást, mint a legjobban utált szomszédot ne is említsük Vagy mondja el, miért jó Kecskésen élni, ami néha tényleg a világvégén van, a pizzát is felárért viszik ki, de jó a levegő, és a gyerek rosszalkodhat a kiskertben! Győzze meg a belvárosi olvasót, hogy Makkosház nem gettó, vagy hogy Béketelepre sem kell még útlevél!

Jöjjön szavazzon, vitatkozzon, érveljen a városrészéért! És ne rejtse véka alá véleményét sem! Írja a lenti űrlapba, cikkünk folyamatosan frissül a hozzászólásokkal! Akár fotókat is küldhet!

A jövő héten Szeged legbalesetveszélyesebb kreszteződéseinek eredünk a nyomába.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Stif 2012. április 30. 15:47
  „faterlo fényképe: dehát ez a Tabán utca! :)”
 • 41. macs 2012. április 27. 23:24
  „Olvasva a hozzászólásokat, meg kell állapítanom, Szeged nagon szép, élhető és fejlődő város.”
 • 40. Pandora 2012. április 26. 20:26
  „eSPé, ez tetszik :)

  nyilván azok tudják igazán, hogy hol jó élni, akik régóta ugyanott laknak.
  vannak akik egész életükben költöznek egyik helyről a másikra, mert nem találják a helyüket, nem tudtak beilleszkedni a lakóközösségbe.
  én nagyon szeretem a mostani városrészemet, pont ezért nem szándékozom elköltözni :)”
 • 39. SP 2012. április 26. 15:13
  „Megkérdeztem egy depresszióst:

  Mindenütt jó, de legjobb sehol se.”
 • 38. Linka11 2012. április 26. 09:15
  „Ha úgy fejlődne az ország ahogy -Nem-,akor a Szegedet 15km-es körzetben körül vevő települések lennének a
  legnépszerűbbek mint nyugaton. Ehhez még 25 év fejlődés kell. Mert egyenlőre vissza felé megyünk akár beismerik
  a politikusaink akár nem.”
 • 37. jozko 2012. április 26. 00:10
  „"Csöndes fészket zöld lomb árnyán,
  Hová múzsám el-elvárnám
  Mely sajátom,
  Benne én és kis családom"
  /Arany János : Epilógus/

  Korábban több helyen is laktam az országban, mostanában több helyen Szegeden is.
  Megteremtettük az emberi viszonyokat - nem csak pénz kérdés!
  Amin nem tudtunk változtatni - ahhoz alkalmazkodunk.
  Szeretünk Szegeden élni.

  /Ajjaj, most Adytól a "Föl föl dobott kő" esett be.../”
 • 36. Onis 2012. április 25. 22:02
  „Egyébként Móravárosnak vannak szép részei és móravárosiként sajnálom,hogy rossz híre van:(A templom környékén szép,tiszta és zöldellő környezet van.A kisebbséget is csak lomtalanításnál látni:)”
 • 35. Queenmargareth 2012. április 25. 20:50
  „30. lukrecia 2012.04.25. 18:32 de van normális komment, csak több cikket kellene elolvasni:)”
 • 34. NP1 2012. április 25. 19:39
  „mattil 2012.04.25. 19:32

  "Az állomás és környéke is szép lett, még ha a sok "Tarjáni nyugdíjastól" azt átadási ünnnepségen pont mi itteniek nem fértünk be a térre és csak az utolsó sorból hallottunk néhány foszlányt a beszédből akkor is." - Ők haza mentek, mi meg itt vagyunk - és maradunk is.”
 • 33. mattil 2012. április 25. 19:32
  „Alsóvárost már akkor is szerettem, amikor még nem itt éltem. Most, hogy hat éve itt élek ez csak erősödött.
  Bár sajna mostanában sok iszonyat ronda a környezetbe egyáltalán nem illő soklakásos társasház épült, de azért van itt még mindíg sok régi szép épület is. Az állomás és környéke is szép lett, még ha a sok "Tarjáni nyugdíjastól" azt átadási ünnnepségen pont mi itteniek nem fértünk be a térre és csak az utolsó sorból hallottunk néhány foszlányt a beszédből akkor is.”
 • 32. StencilAtya 2012. április 25. 19:16
  „á csrepes sor dicsák.

  hávonta gyün á segilyke, nem kell dolgozni, közel ván á cápa söröző.”
 • 31. gedeon 2012. április 25. 18:35
  „Szeged legélhetőbb városrésze véleményem szerint Móraváros.

  21. kenguru
  Nyugodj meg és bújj vissza az erszénybe.”
 • 30. lukrecia 2012. április 25. 18:32
  „gumicsont bedobva, osszeugrasztas megvolt lehet szidalmazni. Ez Magyarorszag.
  Egy normalis komment nincs amit tovabb lehetne vinni, es egy normalis forum latszatat kelteni”
 • 29. roxper 2012. április 25. 18:13
  „21.
  Na pont az ilyen sznob köcsögök miatt nem költözök újszegedre, előbb megyek ki szatymazra, mint hogy veled egy utcában lakjak! :D :P”
 • 28. Queenmargareth 2012. április 25. 17:33
  „Alsóváros, minden könnyen megközelíthető gyalog is és szép házak vannak.Csendes is tud lenni.”
 • 27. la-za 2012. április 25. 17:28
  „Szimpatikus nekem ez a kenguru nevű senkiházi :) Imádom az olyan embereket, akik lepatkányozzák azokat, akik jól érzik magukat a panelban vagy esetleg nem engedhetik meg maguknak az újszegedi magánházat....”
 • 26. NP1 2012. április 25. 16:51
  „kenguru 2012.04.25. 15:43
  "A panel patkányoknak magyarázhat az ember Újszegedről..." - magyarázhatna az ember az egy főre jutó tahók számáról is....de nem tesszük, csak belinkeljük amit írtál.
  Alsóváros szerelmeseként ( és ekkor nem csak az épített környezetre, hanem a közösségekre is gondolok) nem megvetéssel, újgazdag gőggel gondolok azokra akik más városrészek iránt ugyan így éreznek, hanem tisztelettel!”
 • 25. azigazitrebitsch 2012. április 25. 16:51
  „21. kenguru 2012.04.25. 15:43
  Géza!
  Olvastad a cikket?
  Nem arra szólt a felhívás,hogy fikázd a másik embertársadat!
  Moderáld magad légy szíves!”
 • 24. Kisg 2012. április 25. 16:31
  „Kenguru, te sem ismered jól Tarjánt... Nos, lehet, hogy a "nyuggerek" 7-től alszanak, de senki nem zavarja őket ebben. A forgalom zaja ugyanis nem szűrődik ide. A zöld növényzet, fák oxigént termelnek, úgyhogy a levegő tiszta. Valóban fizetjük a gázszámlát egész évben, de valószínűleg összesen egy évben nem annyit, mint te egy téli hónapban. Itt sem mindenki (sőt elég kevesen) bunkó, pl. a mi lépcsőházunk kifejezetten kulturált. A kutyák pedigrések, a macskák nem járnak ki, és pláne nem pisilnek a liftbe. Mielőtt tromfolnál, nem, itt a lakók sem teszik ezt :-D Ellentettben a magánház tövével... Tarjánban jó, hogy nem gettó, viszonylag kultúrnép lakja, amely megbecsüli a tiszta, harmonikus környezetet.”
 • 23. kenguru 2012. április 25. 16:26
  „Azért New York-ot ne hasonlítsuk már a betondzsungel Tarján, Makkosházához.
  Gondolom mikor ez a hasonlat az eszedbe jutott Manhattan-re asszociáltál :)”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a Szeged 2011-gyel

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistáról, Albert Flóriánról nyílt emlékkiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban immár két hete. Tovább olvasom