Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szerdai legesleg: melyik Szeged legjobb kutyasétáltató helye?

Szeged – Örök probléma, hol és hogyan sétáltassuk kedvencünket. Ön hova szeret, tud járni a kutyájával?
Esőváró így látja: Annak, aki közel lakik a Tiszához a folyó és a gát közötti résznél - például Felsővároson - jobb nem kell.

csas kutyásként a következőket írta: A töltésen szerencsére el lehet engedni a kutyákat. Itt legalább ki tudják tombolni a magukat. Sokan járnak gyalog, kerékpárral, kisgyerekkel, és nekem még soha nem volt összetűzésem. Igaz, iskolázottak a kutyáim. Azt már tudják az arra járók, attól a kutyától kell félni, amelyiket pórázon sétáltatják. Arra azért kíváncsi leszek, hogyan fogják megtartani a következő kutyás bemutatót, a Dóm téren, pórázon. A ligetben is jól megfértünk, együtt játszottak kutyák, gyerekek. Mára ennek is vége. Ha póráz nélkül sétáltatunk, büntetik - már volt rá példa. Pórázon meg nem lehet játszani. Külföldön csak akkor kötelező a póráz, ha nem vizsgáztak le engedelmességiből. Igaz ott kötelező a kutyaiskola.

Eddy rövid, velős véleménye: Szerintem a töltés a legjobb a kutyáknak.

operatikus picit trollszagú/szarkasztikus hozzászólása: Szeged a kutyások és a biciklisek paradicsoma. Rengeteg jó kutyasétáltató hely van. Ráadásul a nemkutyások elég barátságosak, nem szoktak berzenkedni akkor sem, ha esetleg ebem beleveti magát a Széchenyi téri szökőkútba.
Nekem kedvencem a Foka.
De nagyon kell vigyázni, mert egy új rendelet szerint mind a köztéri italopzást, mind a póráz nélküli kutyasétáltatást bűntetik. Nem is merek belegondolni, mi lenne, ha ráadásul tilosban állnánk meg sörösüveggel, vezetőszíj nélkül.

sbz véleménye: Tőlem bárki bárhová viheti sétáltatni a kutyáját, amennyiben összeszedi utána a kutyagumit, s nekem nem kell attól rettegnem, hogy a 2 és 5 éves gyerekem megvakul a széthagyott kutyapiszkoktól. Semmivel nem törődnek, hiába szólunk, van, aki 2 kutyát is az ablakunk alá hord, pusztán mert itt vezet az út a kutyafuttatóhoz... Ja, mellesleg kb. 3 méterre van az óvoda kerítése. Nem egyszer látunk nagy csomó kutyagumit a bölcsőde, a mellette lévő játszótér bejárata előtt, vagy a másik oldalról pedig az óvoda és iskola felőli járda mellett.
mi szólunk az ilyen kutyatartóknak, sőt, viszünk le nekik nejlonzacskót! Sajnos nem sok eredménnyel. Jeleztünk a Közterület Felügyeletnek, tettünk följelentést a Rendőrségen.
Minek kell történnie, hogy végre komolyan vegyék a kisgyerekes családok jelzéseit? Egy újabb megvakulásnak?
Mindenki csak úgy tartson kedvencet, ha szereti annyira, hogy a piszkát is eltakarítja! Ha meg nem szereti annyira, akkor talán használja a szobája közepét!
A közterület felügyelet, így a város, pedig a nem gondos gazdák büntetéseiből jó kis összeget kaszálhatna, csökkentve a büdzsé hiányát!


Korábban írtuk:
A töltésen vagy a ligetben futkároznak? Esetleg csak a háztömb körül tudnak sétálni? Hova és hogyan lehet érdemes vinni a kedvencünket? Megszólják-e önöket a macskapártiak amiatt, hogy ott sétálnak? Várjuk véleményüket, sőt fotóikat is!

Olvasóink írták

 • 12. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. május 10. 16:31
  „Fészbúkos képeket elnézve a Bettina eléggé rendben van.
  Lehet, írok is neki :XD”
 • 11. Mjuriele 2012. május 10. 10:05
  „A cicakaki sokkal veszélyesebb, ráadásul nagy tévedés hogy a kutya belepiszkít homokozóba.”
 • 10. +mondo 2012. május 10. 08:02
  „Kedves 9. mammer 2012.05.10. 05:57

  Teljesen egyet értek a parkőrben város részenként két ember aki egész nap ott van és nem csak ott van de határozaton fellép ha kell. Mert hát igaz van közterület aki néha elautózik a Puskás utca felé de ki nem szállna reggel 6 és 8 között kellene jönni nem délután 13 kor kéne elkocsikázni .”
 • 9. mammer 2012. május 10. 05:57
  „Park őrök ! szóval ők kellenének újra bírságolási... jogkörrel.
  Meg utcán gyalog sétáló rendőrjárőr.
  Most a városnak van közterületfelügyelete, de - nem értem...
  Amatőr önjelölt 10 IQ-s gazdikára vigyázó kutyák ( vérebek )-től a díszpincsiig PÓRÁZ és SZÁJKOSÁR NÉLKÜL ,
  szanaszét leginkább játszótéren sz-va.
  Járdán száguldozó kerékpárosok (engem járdán buszmegállóban állva ütöttek el , aztán klinika..), motorosok.
  Az emberi élethez hozzátartozik az emberi viselkedés is. Akinek ez nem megy azzal be kell tartatni.
  Attól, hogy öntudat kutyás, öntudat kerékpáros, még nem kell hogy öntudata minden cseppjét ez lekösse!”
 • 8. info 2012. május 09. 18:08
  „4. anyahajókabinajtóhajtogató 2012.05.09. 15:09 -ha nem kapnál vagy küldözgetnél láncleveleket nem lenne ilyen reklámod.A továbbküldős levél arra jó, hogy a reklámcégek levadásszák az emailt az levelezőtől és megy a reklám ha kell ha nem.”
 • 7. info 2012. május 09. 18:04
  „Némelyik kutya tartó-sétáltató azt hisz, hogy a házak előtti virágos teret nekik készítjük., hogy legyen hová <moderálva>ni ebét.Minden szégyen érzet nélkül megállnak és ott elvégzi dolgát az eb. Maholnap már ott tartunk, hogy a gazdája is társul mellé. Némelyik eb erősebb mint a gazdája,nevetséges módon húzza maga után.Gazdi mint a parafadugó, ebe mint egy buldog.Természetesen szájkosár nélkül.”
 • 6. paris12 2012. május 09. 15:44
  „Jut eszembe, a köztéri italozás sem új rendeletben tiltott. Ez már iszonyatos régi. A hozzászóló nem tudom hol élt eddig.”
 • 5. paris12 2012. május 09. 15:41
  „Nekem mindegy, hogy hol sétáltatják, ha pórázon van, és összeszedik kedvenceik ürülékét. Én még Szegeden egyetlen sétáltatót sem láttam, aki ne hagyta volna maga után ott a kutyasz..t.
  Egyébként megjegyzem, hogy a pórázon való sétáltatás nem új rendelet, szomorú, hogy nincs minden kutyás a tudatában.”
 • 4. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. május 09. 15:09
  „Ki ez a <moderálva> a reklámban, rohadtul idegesítő.”
 • 3. busch 2012. május 09. 15:07
  „esténként a Roosewelt téri homokozó a távhugyozó versenyek központja...persze kutyák nélkül..és a Stefánia meg a Korányi fasor a szegedi nyilvános WC....igaz ezek csak rongálnak de nem harapnak...”
 • 2. windsor 2012. május 09. 15:04
  „Van Szegeden kutyafuttató illetve kijelölt kutyafuttató terület. Csak éppen a bekerített kutyafuttató olyan kicsi, hogy egy nagy méretű kutya éppen hogy meg tud benne fordulni (ok, túzok, de tényleg kicsi). Ha a mérete még nem lenne elég gáz, akkor a betelepedett hajléktalanok gondoskodnak arról, hogy az embernek elmenjen a kedve. 1 éve próbáltunk bejutni a kutyáinkkal, megkértük őket teljesen normálisan, hogy legyenek kedvesek kifáradni, hogy arra használhassuk amire való, mire késsel fenyegettek meg minket. Azóta nem járok oda, mert minek. A kutyafuttatásra kijelölt területeket meg megszállják a futók és a biciklisek, akik miatt szintén nem lehet nyugodtan és kényelmesen kutyázni, mert kerülgetni kell egymást, balesetveszélyes a dolog és az embernek nem hiányzik az, hogy folyton csesztetve legyen, holott direkt olyan helyet választott, ahol szabadon sétáltathatna, de pont annyira nem tehetei, ahogy a város közepén se... Siralmas...
  Ha lenne egy normális kutyafuttató park, ahogy más országokban van, akkor talán lenne kultúrált kutyás élet, de így?? Esélytelen, hogy normalizálódjon a helyzet :(”
 • 1. mango1 2012. május 09. 12:26
  „hogy lehetne fotót mutatni ------KUTYASÉTÁLTATÓ HELYRŐL-----HA NINCSENEK KI ALAKITVA--EGYÁLTALÁN FOGLALKOZIK VELE VALAKI--- KECSKEMÉT MÁR RUGALMASABB OTT MÁR VAN KI ÉPITVE KUTYASÉTÁLTATÓ--- csak az utca marad ahol lehet sétáltatni,mindenki gondolom a lakásához közel sétál a kutyájával---”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesével gyógyítottak a kisdoktorok

Andersen-mesékkel, állatos történetekkel érkeztek a Radnóti Miklós Gimnázium diákjai az újszegedi gyermekkórházba. Tovább olvasom