Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Szerdai legesleg: melyik Szeged legszebb szobra?

Szeged – A Széchenyi téri alkotásokra a legbüszkébb? Vagy a Kárász utcai szobroknál pózol minden idelátogató ismerőse?
Pallagi János "Enigmagate" hozzászólása: Én nem tudok megnevezni kedvenc szobrot, szobrokat Szegeden, mert mind valamiért szép és egyedi és teljes mértékben a városhoz kapcsolódik. Talán egy nagyon picit a Széchenyi téri szökőkút két szobra ami jobban kötődik hozzám.

Fotó: Pallagi János
Fotó: Pallagi János

Fotó: Pallagi János
Fotó: Pallagi János


Erdőpásztor értékelt is: A Dóm téren található Szent Imre szobor és az Aradin található Szent Gellért szobrok tetszenek. Erőt és időt álló morális értékeket közvetítenek, sugallnak, ha valaki tudja is, mi áll a megjelenített történelmi személyiség életútjában.

Gábor be is küldte kedvencét: Lapis András "Kalap alatt" a Korányi fasoron, a klinikák előtt. Mellé lehet ülni és gondolkodni.Péternek két favoritja is van: Szerintem a Kligl-féle Szent István és Gizella szobor a Széchenyi téren az egyik legszebb. A másik number 1 Sissi a Stefánián.

CsabaZ kedvenc szobra a Rerrich téren áll: Melocco Miklósnak az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra emlékeztető szobra a legszebb szerintem.

Marianna véleménye: A hegedűs a Kárász utcában. A gyerekek imádják simaogatni az almákat és galambokat, a szobor is gyönyörű, jó nézegetni.


Korábban írtuk:
Törjön Önből is a felszínre a mélyben lakozó művészettörténész, esztéta, kritikus, vagy egyenesen szobrász! Persze, ha ezek közül bármelyik is a foglalkozása, akkor se tartsa magában a véleményét! Kritizáljon, dicsérjen, bíráljon velünk!

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. október 10. 08:43
    „sajnos nincs képem, mert készül a műalkotás, egy igazi szegedi emberről:de ő mindent visz, ha fényképet elfogadtok.szegedivagyok a mű címe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés az idő az orvosok képzésére

A gyakorlati tapasztalatlanság más területeken is gondot jelent: Szegeden az aneszteziológiai és intenzív terápiás szakképzést éppen ezért reformálták meg. Tovább olvasom