Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szerdán érkezik Szegedre Depardieu

Szeged - Saját géppel, a szegedi repülőtérre érkezik meg szerda este Gérard Depardieu, aki a Háry János című produkcióban lép fel a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A világsztárnak nem volt különleges kérése, csupán biztonsági személyzetet és tolmácsot kell mellé adni.
Szerda este érkezik Szegedre Gérard Depardieu, teljessé téve a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry János című produkciójának színészgárdáját. A többiek már egy hete próbálják a városban a darabot, hozzájuk csatlakozik az utolsó napon a francia nemzetiségű, immár orosz állampolgár színész, filmrendező és producer, aki Napóleont formálja majd meg a színpadon.

A világsztár saját Cessnájával landol este a szegedi repülőtéren, ahol, úgy tudjuk, semmiféle speciális intézkedésre nincs szükség. Bár a sztár tegnap Budapesten volt, holnap mégis Franciaországból érkezik. A reptérnek emiatt határnyitási kötelezettsége van, ám mivel Depardieu az Unión belül utazik, nem ellenőrzik az útlevelét.

Gérard Depardieu saját Cessnájával érkezik a szegedi reptérre. Fotó: Dreamstime
Gérard Depardieu saját Cessnájával érkezik a szegedi reptérre. Fotó: Dreamstime

Hogy hol száll meg, arról a szabadtérivel kötött szerződése értelmében nem adnak ki információt. Azt azonban elárulták: semmi különleges kérése nem volt, egyedül biztonsági személyzetet kell biztosítani mellé, amely itt-tartózkodása idején végig kíséri.

Depardieu csütörtök reggel már próbál – előbb a színházban, délutántól pedig a Dóm téren. Este már a főpróbát tartják, így egy napja lesz beilleszkedni a magyar stábba. Munkáját tolmács segíti majd – aki még a színdarabban is jelen lesz, így küszöbölve ki a nyelvi nehézségeket.

– A további napjain lesznek szabad programok, ezekre tettünk neki javaslatot. Mivel azonban ezeket csak hétfőn küldtük el neki, még nem tudjuk, mivel tölti majd Szegeden az idejét – mondta el Fábián Barbara, a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense. Hozzátette: a világsztár szerződése esőnapra is érvényes, tehát ha valamelyik előadást az időjárás miatt nem tudják megtartani, vasárnapig marad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudott felkelni az idős néni Röszkén

Polgárőrök és rendőrök segítettek egy idős asszonynak Röszkén, aki elesett, lefeküdt - órák óta enni… Tovább olvasom