Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Szerdán lesz ítélet a Muki-perben

Szeged - A várakozással ellentétben nem hirdettek ítéletet kedden a Pénzes Henrietta meggyilkolása és más bűncselekmények miatt indított büntetőper másodfokú tárgyalásán.
Közben kiderült, a védelem által koronatanúnak mondott 16 éves Kolompár István már soha nem tanúskodhat Muki mellett, ugyanis életét vesztette a hét végén a Makó mellett történt halálos balesetben.

– Ítélethirdetés szerda délelőtt 10 órakor lesz! – rekesztette be Maráz Vilmosné tanácselnök a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőper tegnapi, a Szegedi Ítélőtáblán megkezdődött másodfokú tárgyalását.

Meghalt a koronatanú

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel, kifosztással és más bűncselekményekkel vádolt K. András elsírta magát, amikor meghallotta, hogy szomszédja, Kolompár István a hét végén egy közlekedési balesetben életét vesztette. A 16 éves fiú a Csongrád Megyei Bírságon folyó első fokú eljárásban koronatanú lehetett volna, de nevelőapja nem engedte tanúskodni. K. Andrást első fokon 14 évig tartó szabadságvesztésre ítélték, a Csongrád Megyei Bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A nagytekintélyű, számos úgynevezett kiemelt ügyben, például a „kecskeméti maffiaperben" ítélkező büntetőbíró mást nem is mondott. Illetve mielőtt elhagyta a tárgyalótermet, még engedélyezte a vádlott K. Andrásnak (Muki), hogy 10 percet beszélhessen édesanyjával, Kurai Andrásnéval (Juca). Maráz Vilmosné döntése láthatóan meglepte a vádat képviselő ügyészt, Horányi Miklóst, és a védőt, Bene Zoltán ügyvédet is, ők is arra számítottak, hogy ítélethirdetéssel fejeződik be a tárgyalás.

Mint az várható volt, ezúttal is óriási érdeklődés kísérte az utóbbi évek egyik legszörnyűbb bűncselekménye miatt indított büntetőpert. Nyolc televízió, kilenc napilap, négy fotóriporter, két hírügynökség és egy karikaturista akart tudósítani a bíróság másodfokú, jogerős határozatáról. A tárgyalóteremben ott volt Pénzes Henrietta édesanyja és édesapja, valamint az áldozat nagybátyja is.

A tárgyalás az első fokon meghozott ítélet ismertetésével, majd a vádat képviselő Fellebbviteli Főügyészség vezetőjének vádbeszédével folytatódott. Horányi Miklós lényegében fenntartotta az első fokon eljáró megyei főügyészség álláspontját. A vádat azzal egészítette ki, hogy a vádlott az áldozat sanyargatásával követte el a személyes szabadság megsértését, ezért a maximálisan 15 év börtönbüntetés kiszabását kérte.

A védő is kitartott korábbi álláspontja mellett: szerinte az ügyben korábban többször is megfogalmazott kételyeket nem sikerült eloszlatni, Bene Zoltán az első fokú ítéletet megalapozatlannak nevezte. Az ügyvéd az első fokú ítélet megváltoztatását, felmentést, illetve enyhítést kért az ítélőtáblától.

Olvasóink írták

  • 1. hamala 2007. november 06. 23:12
    „Akasszatok a tetves ciganyt. Magasra hogy messzirol lassak. Rohadt gyilkosa, es majdnemhogy az ujsag azt a latszatot kelti hogy sajnalni kellene. A kislanyt kell sajnalni nem ezt a tetufeszket. Dogoljon ott ahol van. A birot is ki kellene rugni mert megengedte Meghogy az anyjaval beszelhessen. A kislany meg az anyujat se tudta megolelni mielott meghalt ez altal a tetu budos cigany altal. Sajnaljatok a lanyt ne ezt a fattyut meg meg az anyjat is mica vagy mi a franc a neve. Akasszatok a fia melle a tevet. Rohadt cigany. Fuj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre már otthon is jöhet a baba

Szeged - Jövőre már a szakkollégium által mostanra kidolgozott szabályok szerint kellene lefolytatni az otthoni szüléseket. Ez a bábák szerint túl szigorú, az orvosok szerint még így sem teljesen biztonságos. Tovább olvasom