Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szerdától újra tanítanak Csongrád megye nagyvárosainak iskoláiban

Csongrád megye – Szerdán újra iskolába kell menniük a gyerekeknek. Szegeden egyedi esetekben igazolt hiányzásnak tekintik, ha valaki mégsem tud bejutni az intézménybe.
– Hosszan konzultáltam a tömegközlekedési cégek vezetőivel, az országos és a helyi közutak kezelőivel, a rendőrséggel. Megnéztük a meteorológiai előrejelzést, és egyenként beszéltünk az oktatási intézményekkel is – mondta el lapunknak Mózes Ervin.

Szeged címzetes főjegyzőjétől megtudtuk: a hét további napjaiban nem lesz tanítási szünet Szegeden, amennyiben az időjárás nem változik sokkal rosszabbra. Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud bemenni az iskolába, igazoltan hiányozhat a jelenlegi szabályok szerint. Az intézmények felkészültek az oktatásra.

Makón lesz tanítás

Makón valamennyi önkormányzati és egyházi fenntartású általános iskolában megkezdődik az oktatás szerdán reggel. A középiskolák közül az egyháziak ugyancsak így döntöttek.

Ismeretes: a szokatlan hideg és a nagy mennyiségű hó miatt hétfőre és keddre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el a Csongrád megyei oktatási-nevelési intézményekben B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott. Határozatban hívta fel a jegyzők és polgármesterek figyelmet arra, hogy a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről.

B. Nagy László hétfőn levélben értesítette az illetékeseket, hogy mérlegeljék saját belátásuk szerint a tanítási szünet esetleges meghosszabbítását.

– Megyei szinten a kormányhivatal vezetője rendelhet el rendkívüli tanítási szünetet az időjárási helyzet miatt. Városi szinten a jegyző dönthet, a miniszter értesítésével. Ha pedig egyetlen intézményt érintően merül fel probléma, akkor a szünet elrendelése intézményvezetői jogkör – tette hozzá Mózes Ervin.

Rendőrség: Szegeden segíteni fogják a reggeli közlekedést

A Szegedi Rendőrkapitányság is készül a szerdai iskolakezdésre. A rendőrök valamennyi nagyobb, forgalmasabb iskola környékén ott lesznek ugyanúgy, mint szeptemberben. Az intézkedés célja a balesetek megelőzése és a forgalom segítése. Mivel az utak még mindig havasak, csúszósak, ezért a rendőrökkel együtt arra kérjük a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg az iskolák környékét, vigyázzanak a gyerekekre!

Hódmezővásárhely: restart

Szerda reggeltől ismét indul a tanítás a hódmezővásárhelyi általános és középiskolákban, miután az önkormányzat egyeztetett a Hód-Menza Nonprofit Ktf-vel, a Tisza Volánnal és az iskolaigazgatókkal – tudtuk meg Balázs Józseftől, a városháza oktatási csoport vezetőjétől. A rendkívüli szünet két napját vagy a tavaszi vagy a nyári szünetben pótolják. Szerdától a megszokott rend szerint üzemelnek a menzák, járnak az iskolabuszok. Ha a diák a tanyavilágból jár iskolába, de képtelen kijutni otthonról a nagy hó miatt, annak a szülője igazolhatja távolléte okát. Ez ráadásul nem számít bele a szülők által igazolható időbe.

Szentesen és Csongrádon is be kell ülni a padokba

A Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézménye összes iskolájában beindul a tanítás. Szentesen is hasonló a helyzet: a két egyházi és minhárom önkormányzati általános iskolában reggel órarend szerint várják a gyerekeket.

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. NP1 2012. február 08. 11:49
  „amina

  Mondjuk, hogy nem támogatja.
  Szerinted 10 emberből hánynak támogatja a cége a gk. használatot?”
 • 73. amina 2012. február 08. 08:26
  „71. NP1. Mondjuk hogy a cég támogatja egy kormányrendelt értelmében a beutazást gépkocsival 9ft/km. Parkolni meg elárulom Neked, lehet nem zónás részen is és onnan sétálni.”
 • 72. amina 2012. február 08. 08:22
  „68. masaka. Mit kezdjek egy helyi bérlettel? Igen, a benzint ki tudom fizetni a jegyet nem. Vagyis nem szánok rá annyit, ott spórolok ahol tudok. Ha már fizetem a kocsira a kötelezőt, a biztosítást akkor nem fogok buszjegyért annyit kifizetné. Autóval 4an sokkal olcsóbban beutazunk és megjárjuk a várost. Még ha létezne diákjegy, nem csak bérlet, de hogy teljes áron vegyek jegyet mindenkinek, átszállással az kizárja hogy buszra szálljunk mert kevés a parkolóhely. Ahogy a többi autós, én is valahol le fogom tenni. De akkor is azt gondolom, szerencsésebb lenne ha most amikor kevés a parkolóhely és nem lehet szabályosan parkolni a legtöbb helyen ha az autó helyett tudnánk tömegközlekedést használni.”
 • 71. NP1 2012. február 08. 07:12
  „nelek

  Természetesen én is ki tudom számolni, és szerintem is drága a jegy.
  De. Ezek szerint még a gyerekeknek sincs bérlete, arra viszont van pénz, hogy minden nap autóval vigyék őket iskolába - a horrorárú benzin és parkolási díjak ellenére.”
 • 70. dean23 2012. február 07. 20:41
  „Naponta több százezer ember közlekedik az állami tömegközlekedési cégeknél ingyen és még ti vagytok felháborodva ha az autósok - akikről a legtöbb sápot szedi az állam - pár napra (30 centis hóban) ingyen igénybe vennék a tömegközlekedést?!”
 • 69. mozdony 2012. február 07. 19:22
  „Nem kell itt több szünet!A két nap is micsoda szólavinát indított el !Spórolás, kényelem,a "nagyrabecsült" tanárok "érdeke",otthon fáznak,éhesek stb,stb .Kedves B Nagy László!Ha szeretettel és törődéssel fordulnak a szülők felé,azok egy része nem akarja megérteni,Ha van sapka,az is baj.......Jó lenne ,ha a szülő szülőből lenne és az aggódást nem értenék félre és nem gúnyolódnának!”
 • 68. masaka 2012. február 07. 18:32
  „Számold ki mennyi lenne a buszjegy ja 2 gyereket vinnéd mondjuk 1 átszállással. Segítek:

  3*2*280=1680Ft csak oda.

  A jó hír, hogy oda vissza megvan az egyikőjük bérletének az ára, amit azután még 30 napig kvázi ingyen használhat, eszerint a számitás szerint.”
 • 67. masaka 2012. február 07. 18:29
  „"A buszok reggel 10-20 percet késnek..."
  Naggyon egyszerű.
  Ha ezt ilyen pontossággal tudod, akkor nem fogsz elkésni, mert rendes, értelmes felnőtten gondolkodó módjára el fogsz tudni indulni 20 perccel hamarabb, legfeljebb most nem nézed meg a tahóvilágot, hogy le tudj feküdni időben.”
 • 66. nelek 2012. február 07. 18:18
  „58. NP1 2012.02.07. 16:13
  Számold ki mennyi lenne a buszjegy ja 2 gyereket vinnéd mondjuk 1 átszállással. Segítek:

  3*2*280=1680Ft csak oda.”
 • 65. makovaros 2012. február 07. 18:02
  „Inkább most kéne a szünet a rekord hideg miatt. 3 makói van az osztályban a többi vidéki, sokan bese érnek.”
 • 64. radic 2012. február 07. 17:49
  „59. ValakiaSOKKözül 2012.02.07. 16:30

  "A tömegközlekedés fenntartásához az autósok adójából is le van akasztva nem kevés lóvé... "

  Meg tudnád mutatni, hogy az SZKT, vagy a Tisza Volán költségvetésének mely részét adják kifejezetten az autósok?”
 • 63. Sütti 2012. február 07. 17:39
  „Hát nemtom, régen (értsd 30-40 éve) nem féltettek minket ennyire a szüleink, nem "hurcoltak " minket autóval iskolába meg haza (csak néha napján), és mégis felnőttünk. A mai szülők meg ha szét is szakadnak, ha parkolni nincs is hol, de kocsival kell hogy vigyék a csemetét az iskola ajtajáig (még mindig nem elég drága a benzin). És erre rendezték be az életüket. Namármost, ha akár egy porszem (pl. a mostani hóhelyzet) kerül a gépezetbe, akkor beüt a baj. Rögtön "vészforgatókönyveket " kell készíteni. Rögtön felelősöket, bűnbakokat kell keresni, mert a gyermek egyedül nem tud elmenni az iskolába és nem csak az 1. osztályosok szeptemberben. Hát kérdem én, milyen felnőtt lesz így a gyerekből, milyen önállósággal fog tudni élni és mennyire lesz jó problémamegoldó? Nagy kérdések ezek, de a válasz meg is van rá: pont mint a szülei.”
 • 62. qrumpli 2012. február 07. 17:31
  „Emlékszem régen a seregben a
  Kimenőről eltávról a visszaérkezés pontosságára.
  Magyarázkodás nem volt.
  Távolmaradás:saját esküvő ,saját haláleset ez volt a kivétel.
  Sőt a suliba is saját lábomon jutottam el (kb20-25 perc volt jó időben)
  Tudom nem visszafelé kellene haladni.”
 • 61. Pandora 2012. február 07. 17:28
  „közben meglett. ez a SZEFI.”
 • 60. Pandora 2012. február 07. 17:19
  „56. G.G. 2012.02.07. 15:48

  ez melyik iskola?”
 • 59. ValakiaSOKKözül 2012. február 07. 16:30
  „48-49 -nek

  Csak egy dolgot felejtetek el. A tömegközlekedés fenntartásához az autósok adójából is le van akasztva nem kevés lóvé... Én is támogatnám azt a gondolatot, hogy érvényes forgalmival ingyen lehessen tömegközlekedni.
  Mivel jobb az, ha holnap beülök a kocsiba sokad magammal és feltartom a tömegközlekedési járműveket ?

  Amúgy meg megkérdezném azokat az okos majmokat is, akik a kőciciket pakolgatták Szegeden mindenfele... Mennyivel jobb lenne, ha a Kossuth, Kálvária utakat egy az egyben le lehetne dúrni....de nem, mert a sok kőcicitől elakadnak a hódúrók is, így jó nagy ívben kerülik ki..... rémes :)”
 • 58. NP1 2012. február 07. 16:13
  „amina

  Ne haragudj, de ezt nem értem!
  A benzint ki tudod fizetni a buszjegyet nem?”
 • 57. amina 2012. február 07. 15:54
  „55. MI sem tudtunk a suli miatt hogyan és hol tegyük ki a gyereket, ahhoz még kicsi és nem is igen ismeri Szegedet, hogy mondjam neki, na menj egyedül innen x. sarkot jobbra-balra.
  A Karolinában volt tanítás, nem volt szünet!

  47. Palika. Röhöghetsz, de majd holnap reggel amikor megindul megint a sok szülő gépjárművel az iskolához a gyerekekkel és megállnak az úton, mert ugyan mit tud tenni, akkor sejtem milyen átkokat fognak mondani majd a tömegközlekedésen mögötte várakozók! Nem azért kellene engedi erre a pár napra az ingyenes tömegközlekedést mert jogos, hanem hogy kevesebb gépjármű parkoljon az utak szélén, akadályozva a forgalmat!
  Nekem is csüt. kocsival kell beutaznom, mert vidékről jövök, nem tudok buszra sokkalta többet elkölteni, vagyis valahol meg fogom oldani a parkolást. Mert meg kell. És így tesz még sok ember, aki az ingyenes buszra felszállna egyébként. Én legalábbis igen, mégha amugy kényelemesebb máskor a kocsi.”
 • 56. G.G. 2012. február 07. 15:48
  „Kedves Kollégák! A Csongrád Megyei Kormányhivatal 2012. február 06-i levelében javasolta a rendkívüli tanítási szünet meghosszabbítását a szélsőséges időjárási helyzet miatt. Iskolánk vezetése és a a fenntartó döntése alapján a rendkívüli tanítási szünet Csongrád megyei telehelyeinken meghosszabbításra kerül 2012. feb...ruár 11-ig (szombat), a szünet utáni első tanítási nap 2012. február 13. (hétfő)... lesz. Az elmaradt tanítási napok miatti órakiesést - szükség esetén - osztályonként egyedi döntések alapján kell majd pótolni, melyről a későbbiekben születik vezetői határozat. Mindenkinek jó pihenést kívánok a váratlan téli szünetre! Üdvözlettel: Hüvös László igazgató”
 • 55. Kutya11 2012. február 07. 15:26
  „54. harsona. Melyik iskoláról beszélsz?
  hová tolják a havat az utcákból? a bejárókba akkor is anyázás lesz, esetleg a járdára?

  Szállítsák el helikopterrel!

  Csontszáraz utakat követelünk, ahol görkorizni szeretnék, punktum! Jogom van hozzá!”
74 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ölt a szén-monoxid: az anyán már nem tudtak segíteni

Három lányával családi házában szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy 49 éves bordányi nő. Esztert, Zsófiát és Sárát a mentők kórházba szállították. Tovább olvasom