Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Szerelmesek horoszkópja

Szeged - A Kos csillagjegyben született emberek nem teszik jól, ha Rák vagy Bak társat választanak. Nem illenek össze – olvasni különböző magazinokban az instrukciókat. De ki az, aki horoszkóp szerint választ társat?
Utánajártunk: házaspárokat, köztük Laluska Balázs, a Pick Szeged játékosa és felesége, Nóra születési adatait mutattuk meg egy asztrológusnak, aki elkészítette személyre szóló horoszkópjukat. Bizonyították a sztereotípiát. Egy másik szegedi házaspár, Mariann és Laci azonban cáfolták, hogy a Mérleg és a Halak nem jó párosítás.

A lapunk utolsó, Mozaik oldalán található napi horoszkóp a legolvasottabb írások egyike. Olvasóink többsége ennek átböngészésével kezdi a napját. Van, aki nagyon komolyan veszi, és van, aki csak egy jót mosolyog, ha ráillik az írás, ami csak általánosságban jellemezhet. A valódi horoszkóp ugyanis személyre szól, a születés időpontjának percre pontos meghatározásával készíthető el. A Kos csillagjegyben született emberek nem teszik jól, ha Rák vagy Bak társat választanak. Nem illenek össze – olvasni különböző magazinokban az instrukciókat. Utánajártunk, igaz lehet-e az állítás.

Ellentétek vonzalma

– A pároknak feladatuk van együtt, amit be kell teljesíteniük, ezért nem biztos, hogy a horoszkóp szerint a leginkább hozzájuk illőt választják az emberek. Mindenkinek megvan a saját horoszkópja, és egy másik is, aki a párja lehet. A bolygók hajlamosítanak, de sosem kényszerítenek – érvelt Sári Marian szegedi asztrológus. Tapasztalta, az emberek mindig egyfajta típust választanak, és a mondás igaz: az ellentétek vonzzák egymást. Az Ikrek tökéletes párja például a Kos lehet: tüzessége felvillanyozza, és bár induláskor egyikük sem gondol hosszú távú kapcsolatra, később elcsodálkoznak, hogy egy egész életet kibírnak egymással. Szegedi házaspárok születési adatait mutattuk meg az asztrológusnak, és két fontos eseményt datáltunk az életükben.

Ikrek és Kos , jó páros

– Én vagyok a nehezebb eset. Hisztis, duzzogós – pont ebben a sorrendben. Balázs ezt nagyon jól tudja kezelni. A kapcsolatunk titka, hogy valamelyikünk mindig ki tudja zökkenteni a másikat a rossz kedvéből – magyarázta Laluska-Bagaméri Nóra, mielőtt az ő és férje, Laluska Balázs születési adatait megmutattuk szakértőnknek.

Laluska Balázs és felesége, Nóra gyermekeikkel, Bencével és Elzával játszik. Fotó: Segesvári Csaba
Laluska Balázs és felesége, Nóra gyermekeikkel, Bencével és Elzával játszik.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nóri tűzről pattant, én a nyugalmat képviselem. Én kezdeményezem a békülést is – részletezte Balázs. Szerinte különbözőségüket a szerelem és a jó kommunikáció tartja egyensúlyban. Az asztrológus pedig a személyes adatokat látva így fogalmazott:

– Balázs Napja az Ikrek jegyében járt, amikor megszületett, ezért dinamikus, fogékony az új információkra, de túlságosan nem mélyül el dolgokban. Szűz aszcendense miatt intelligens, érzelemgazdag, rendszerető és megbízható, ugyanakkor fejlett a kritikai érzéke. Ösztönösen érzelemgazdag lányokat választ, számára nem a racionalitás az első. Nóri Napja a Kos jegyében járt, amikor megszületett, és a számítások igazolták a való élet tapasztalatait: temperamentumos, érzelemgazdag személyiség, ha veszekszik, azt hangosabban teszi, nagyon tudja, mit akar, emiatt néha lobbanékony, de haragjának csak a lángja nagy és egyáltalán nem sértődékeny. Mindezt férje is megerősítette.

Ki is a főnök?

A Szűz tökéletes párja lehet a Halaknak, mert minden megvan benne, ami a Halakból hiányzik: a racionalitás, az aprólékosság, a takarékosság. A szegedi Haukné Bajorhegyi Mariann és férje, Hauk László nem illik össze a horoszkópja szerint: előbbi Halak, utóbbi Mérleg – őket is elvittük asztrológushoz.

László és Mariann 14 éve házasok. Fotó: Karnok Csaba
László és Mariann 14 éve házasok.
Fotó: Karnok Csaba

– Én hordom a nadrágot a családban. A családi kasszáért én vagyok felelős, ő meg csak néha duzzog, ha nem ért egyet. Egyszer három hétig durcáskodtunk. Ő egy aranyos, morgós medve. Nekem lételemem a társaság, barátkozós, cserfes vagyok, ő nyugodt, inkább magányos típus – állította Mariann.

– Ki a főnök? Mit is merjek erre mondani? Persze, hogy a nejem – zárta rövidre a családfői szerepkör témáját László. Szerinte Mariann egy anyaoroszlán, ő viszont inkább a háttérben marad. Nehezen tudná Mariann nélkül elképzelni az életét. – Szerintem csendben Laci a főnök és csak úgy tűnik, hogy Mariann hordja a nadrágot – cáfolt rá a 14 éve házasokra az asztrológus. Példájuk bizonyítja: a csillagok állása hathat ránk, de döntéseinkért magunk felelünk, sorsunk irányítása a mi kezünkben van.

Olvasóink írták

  • 2. Brigi86 2009. november 02. 22:25
    „Sziasztok!

    Tudja vki,hogy Sári Marian hol található,v egy telszám?!...:)”
  • 1. antikos 2009. május 08. 15:23
    „Puszika manci néninek:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ akar lenni a harmadik erő

Szeged - Magyarország nem engedheti meg, hogy szélsőséges politikai erők képviseljék az Európai… Tovább olvasom