Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szerelmi vallomás a közgyűlésen: ˝Imádom önt, elnök asszony!˝

Szeged - Kiss-Rigó László püspök lesz Csongrád megye első díszpolgára, erről csütörtökön döntött a megyei közgyűlés. A képviselők második nekifutásra fogadták el az idei költségvetést, amelyben 1,3 milliárdos hiány szerepel. Az MSZP-s Kozma József az egyik vitát lezárva ezt mondta: „Imádom önt, elnök asszony!"
„Az elnök asszony megtehette volna, hogy a két ünnep között utaltatja ki a megyei önkormányzati dolgozók fizetését, mert a pénz időben megérkezett a kincstártól, de inkább rúgni akart egyet a kormányon" – hozta föl a napok óta boncolgatott fizetésügyet napirend előtt Kozma József, az MSZP–SZDSZ-frakció vezetője. Magyar Anna reagált a vádakra, Kozma válaszolt, s amikor másodszor is megvonta tőle a szót Magyar Anna, azt mondta: „Imádom önt, elnök asszony!" Kozma az ülés után sajtótájékoztatón jelentette be, hogy levélben tájékoztatják az intézményvezetőket a fizetésügyről.

A közgyűlés úgy döntött, hogy Kiss-Rigó László megyés püspöknek adományozza elsőként a Csongrád megye díszpolgára kitüntetést, amelyet március 15-én adnak át. Adminisztratív okból elhalasztották a makói kórház igazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálását, és 30 millió forint kölcsönt adtak az ópusztaszeri emlékpark kft.-jének. Idén a tavalyinál nagyobb összeggel, 55 millió forinttal segíti a megye sportegyesületeit az önkormányzat, de hosszú vitát eredményezett az összeg elosztása. Végül 25 egyesület került be a körbe a többség akaratának megfelelően, többek között az SZVSE is. A kék sálas szegedi szurkolók a terem ajtajában állva olykor támogatólag, máskor figyelmeztetőleg figyelték az eseményeket. A szünetben Magyar Anna sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette, hogy ez a sport és az egészség éve lesz a megye számára. Bohács Zsolt ötszörös kenuvilágbajnokot arra kérte fel, a sport nagyköveteként segítse a program megvalósulását. A 3. körzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltje vállalta a társadalmi megbízatást.

A közgyűlés úgy döntött, hogy Kiss-Rigó László megyés püspöknek adományozza elsőként a Csongrád megye díszpolgára kitüntetést. Fotó: Schmidt Andrea
A közgyűlés úgy döntött, hogy Kiss-Rigó László megyés püspöknek adományozza elsőként a Csongrád megye díszpolgára kitüntetést.
Fotó: Schmidt Andrea

Majd egy órán keresztül úgy volt, hogy nem lesz sporttámogatás, sőt költségvetés sem. Az egyébként 1,3 milliárdos hiánnyal, komoly megszorításokkal számoló büdzsé tárgyalása közben a „kormánypárti ellenzék" módosító javaslatainak zömét nem fogadta be Magyar Anna, és leszavazta a többség. De ezek után a rendeletre két jobboldali képviselő, Ádók János és Ozgyin Mihály is nemmel szavazott, és a 19 igen voks kevés volt. Bár a munka folytatódott – meghallgatták és elfogadták Lukács János megyei rendőr-főkapitány beszámolóját is az elmúlt évről –, a polgári frakció vezető egyéniségei fölkeltek a helyükről, tárgyaltak egymással. Biztosan sikerült áthidalni valamilyen problémát, mert Magyar Anna ismét napirendre vette a költségvetés rendeletét, amit változatlan formában most már a két vásárhelyi képviselő is megszavazott. Mi történt? Ozgyin Mihály és Ádók János azt felelte kérdésünkre, hogy technikai probléma adódott. Ozgyin szerint a szavazógép sz...akodott. Technikai akadályt említett Martonosi György frakcióvezető is. A számítógépes rendszert kezelő két technikust is megkérdeztük, csodálkoztak. Nekik senki sem szólt, hogy baj lett volna a szavazógépekkel.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Tapasztalt 2010. január 24. 02:39
  „hogy mennyire nem értitek...Püspök ur szellemi irányitásával és jelentös anyagi támogatásával hozták létre Békés megyében /!!!/ a gyulai fociakadémiát......
  Kovács Káci alelnök ur pedig a heves vita alatt kellemeset aludt a közgyülés fönöki asztalánál. /foto/”
 • 43. toxi-2 2010. január 22. 17:36
  „CID, jó neked, szerintem a helyzet reménytelen :((”
 • 42. SP 2010. január 22. 13:38
  „7. hozzászólás Alpesi01 2010.01.21. 20:35
  A püspök úr 2 milliárdot költ labdapattogtatásra!
  ""A közgyűlés úgy döntött, hogy Kiss-Rigó László megyés püspöknek adományozza elsőként a Csongrád megye díszpolgára kitüntetést..""
  A forrást lehetne tudni? Egyházi, vagy a labda hívek adománya?”
 • 41. CID 2010. január 22. 13:33
  „toxi-2 : ott a pont, bár bízok az emberek józan ítélőképességében.”
 • 40. toxi-2 2010. január 22. 13:16
  „és hogy arról mi lesz a világ véleménye, azt meg pár hét után fogjuk érzeni .......”
 • 39. sling 2010. január 22. 12:35
  „Hogy mi a polgárok többségének a véleménye?
  Április 11-e után megtudjátok.”
 • 38. DMagóg 2010. január 22. 12:11
  „Kedves 37. sling 2010.01.22. 11:03!

  Nem támadjuk, csak van véleményünk! A Te véleményed más, oszt´ jó napot! Tiszteletben tartjuk a véleményedet. Az más kérdés, hogy mi a polgárok többségének véleménye? Azt is illene tiszteletben tartani, de tojnak rá! Ennyi.”
 • 37. szatyi 2010. január 22. 12:06
  „Valaha nem arról volt szó, hogy az EU miatt meg kell szüntetni a "megyerendszert", és régiós berendezkedést kell létrehozni? Vagy én maradtam le valamiről?”
 • 36. sling 2010. január 22. 11:03
  „Szeged Díszpolgára címet kapott pédául 2005-ben Lékó Péter. Ez nem zavar benneteket?
  Mert engem nem. És az sem, hogy Kis-Rigó László püspök megyei Díszpolgári címet kap.
  Lékó mennyivel többet tett szegedért, mint Kis-Rigó László a megyéért?
  Tudja valaki számszerűsíteni?
  Tudja azok közül valaki, akik most támadják, hogy milyen programokat, rendezvényeket hozott létre a püspök Úr Szegeden, mit tett a megyében élő katolikus hívőkért?
  Csak hajrá bal oldal, nyomuljatok, mocskolódjatok tovább! Ez jellemző rátok, eredményeitekkel úgy sem tudtok dicsekedni.
  Vagy mégis? Hát persze: jó szervezésnek köszönhetően jól járható, kátyúmentes utak vannak szegeden, közlekedik az 1.es villamos, stb...”
 • 35. CID 2010. január 22. 10:38
  „KG1947
  "Nógrádi ellen jóval nagyobb fantázia kell majd kis balhék fölnagyításához és műbalhék kitalálásához"

  Szerintem te most nagy-nagyot tévedtél, még ha a Mórakerttől el is tekintünk. :)”
 • 34. meggymag 2010. január 22. 09:56
  „Kétségbeejtő, hogy csak foci és női kosárlabda van szegeden....”
 • 33. lila 2010. január 22. 09:53
  „Ha valamelyik egyesület megérdemli a támogatást, az az SZVSE! Nagyon komoly utánpótlásbázissal rendelkeznek, de eddig a városvezetők bosszúból nem adtak nekik egy fillért sem. Megjegyzem, hogy még Megyei II. osztályú csapatok is kaptak támogatást az elmúlt években.”
 • 32. N.P. 2010. január 22. 09:52
  „KG1947 2010.01.22. 09:32
  "Nógrádi ellen jóval nagyobb fantázia kell majd kis balhék fölnagyításához és műbalhék kitalálásához." -- a Mórakerteseknek erről azért más a véleménye.”
 • 31. KG1947 2010. január 22. 09:32
  „Várom, hogy Kozma József mikor fordul már a fő ellenfél, a 2-es körzetben Nógrádi Zoltán ellen?
  A "megyében" már nagyon unalmas ez a (különféle stílusban történő) magyarannázás.
  Nógrádi ellen jóval nagyobb fantázia kell majd kis balhék fölnagyításához és műbalhék kitalálásához.”
 • 30. Nahát! 2010. január 22. 09:19
  „Rágondolni is rossz, mi lett volna, ha a közgyűlés nem támogatja a sportot!
  Kapott volna Magyar Anna meg a "jobboldal"!
  De kampányjellege van? Borzasztó!
  A totális kampányt folytatók (lásd: újabb átfogó nyugdíjasuszítás)
  fel vannak háborodva, ha valaki reálfolyamatokkal kampányol.”
 • 29. DMagóg 2010. január 22. 09:19
  „Ezek szerint, nem találni olyat, aki tett valami szépet, jót Csongrád megyéért.
  Így marad az, hogy kapjon díszpolgári címet az, aki talán a legkevesebbet ártott a megyének. Ebből a szempontból bizony, a két év már nagy idő, így megérdemli!

  A Püspök urat tisztelem, mert erre neveltek. Az meg, ne zavarjon senkit, a megye lakosságának többsége mégis felhördül, mit is tett ez értünk? Jó helyen dörgölődzött.

  Valaki mondta: Merjünk nagyot álmodni! Álmodott is egy nagyot, hogy foci nagyhatalom leszünk! Kétségtelen, ennek eléréséért sokat fáradozik a Püspök úr is. Isten áldja érte!

  (Tudom, senkit nem érdekel, de még nem tekintem Csongrád megye díszpolgárának. Így, csak egy díszpinty egy súlytalan közgyűlés döntésének, de nem a polgárok akaratának jóvoltából. Ha szerényen nem utasítja vissza, akkor okkal mondhatjuk, hogy Őt is megvették kilóra. Ma, sajnos így megy ez. Bizonnyal, ez is hoz majd néhány szavazatot. Felfordult a gyomrom.)”
 • 28. sling 2010. január 22. 09:11
  „Barátom!

  Én azt nem állítottam, hogy a jobb oldalon csak feddhetetlen emberek vannak!
  De a ti fajtátok különös mércével mér. nektek mindent szabad, a másiknak pedig semmit.
  8 éve esz benneteket a fene az ország élén, és van még pofátok a jobb oldalt lejáratni.
  No, ez a gusztustalan és hányinger keltő!
  Remélem jól eltűntök a süllyesztőben, és az életben vissza nem tértek a politikai életbe.”
 • 27. zoolii 2010. január 22. 08:59
  „Még az a szerencse, hogy a jobbon van egy soha nem hazudozó, talpig becsületes ember...”
 • 26. sling 2010. január 22. 08:54
  „Kedves zoolii!
  Tudos mi az érdekes? Hogy a bal oldali kormányunk hazudik, kicseszik több millió lakosával, és még mindig ott van, ahol van!
  Ezt nem veszed észre?”
 • 25. zoolii 2010. január 22. 08:52
  „Sling, tudod mi az érdekes? Az, hogy Bunyóspanna pofozkodik, kicseszik több ezer dolgozóval, és még mindig ott van, ahol van!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi: Orbánnak igaza van

Ujhelyi István és Solymos László szerint Orbán csak a tényeket mondta, amikor elégedetlenségének adott hangot a szegedi Fidesszel kapcsolatosan. Tovább olvasom