Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Szerencsejáték: az utolsó reménysugár

Szeged - Kevés pénzből sokat nyerni – ebben reménykedik minden lottózó. A válság idején egyre többen érzik úgy, hogy Fortuna segítségére lenne szükségük anyagi problémáik megoldásához, ezért a szerencsjátékoktól várnak megoldást.
 A szegedi lottózókban sokan egyetértenek ezzel, bár olyan játékossal is találkoztunk, aki inkább hobbijának tekinti a „számháborút".

A lottózókban naponta pár száz, de akár több ezer forintot is otthagynak, akik rendszeresen próbára teszik szerencséjüket. Az ötös, a hatos és a skandináv lottó, a Kenó, a Puttó, a totó, a Luxor, a Tippmix tömegek szórakozása Szegeden is, és a gazdasági világválság idején fokozottan igaz ez a nyereményeket kétségbeesetten hajszolókra.

– Az emberek játékkedve mindig is összefüggött a nagy nyereményekkel. Amikor sokáig nincs telitalálat valamelyik játékban, akkor biztos, hogy a milliók és milliárdok miatt egyre többen próbálkoznak – mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

Szegeden sem csökken a lottóláz, legalábbis a Boldogasszony sugárút és a Szent László utca sarkán található Fekete Péter lottózóban az utóbbi hónapokban többen teszik próbára szerencséjüket. – Aki eddig feladta az ötös vagy hatos lottóját, az továbbra is megteszi. Jelentős növekedést a Puttóban tapasztaltunk, mivel ott ötpercenként kiderül, nyert-e az ember, így szerencsés esetben néhány perc alatt 150 forintból másfél milliót is csinálhat – közölte Pördi Péter, a lottózó vezetője.

Most sokkal többen vesznek Puttót: Dóra Tamás és Köles Róbert is Fortuna kegyeiben bízik. Fotó: Frank Yvette
Most sokkal többen vesznek Puttót: Dóra Tamás és Köles Róbert is Fortuna kegyeiben bízik.
Fotó: Frank Yvette

A játékosok szinte kivétel nékül a kiutat keresik egy-egy szelvény feladásakor. – A szerencsejáték a szegény ember ópiuma, ettől várja a megváltást – fogalmazott a Petőfi Sándor sugárúti lottózóban Hunyady László tetőszigetelő vállalkozó, aki hetente néhány ezer forint értékben játszik, szerinte ennyit megéri kockáztatni a milliókért.

Garai Lajosné az utóbbi hónapokban kevesebbet tér be a lottózóba. A dobozüzemben betanított munkásként dolgozó nő elmondta: korábban hetente 2-3 ezer forintot is kockáztatott, mostanra azonban csak egy ezressel kísérti meg a szerencsét. – Kizárólag a pénz miatt játszom, hátha egyszer nekem is összejön egy nagyobb összeg. Eddig nem sok szerencsével jártam, 22 ezer 500 forint volt a legnagyobb nyereményem.

A Petőfi Sándor sugárútra jár az a baráti társaság is, amelynek tagjait nem elsősorban a nyeremény motiválja. – Hetente 5-6 ezer forintot költünk fejenként szelvényekre, egy ötfős társasággal közösen fogadunk – mondta az újságkihordóként dolgozó Sándor. – Minden héten 120 skandináv lottót, jó pár totó- és Tippmix-szelvényt adunk fel. Szerdán és pénteken gyűlünk össze, hogy megbeszéljük a „taktikát", és emellett jót dumáljunk. Nem sokszor zárjuk plusszal a hetet, de a befektetett összegnek nagyjából a fele mindig visszajön – tette hozzá.

Tétek és árak

Szerencsejáték-milliomos akár pár száz forint kockáztatásával is lehet az ember. A legkisebb összeget, 100 forintot a totóban, a Tippmixben és a Kenóban kell befektetni, míg 150 forintért Puttót, 200-ért ötös, hatos és skandináv lottót játszhatunk. A legmélyebben a Luxor kedvéért kell a pénztárcánkba nyúlni: a legegyszerűbb játék is 350 forintba kerül. A befektetett összeghez képest a nyeremények mesések: az ötösön 5 milliárd 92 millió, a hatoson 2 milliárd 958 millió volt a rekordösszeg, míg ezen a héten előbbiben 460 millió, utóbbiban 60 millió a főnyeremény.

Olvasóink írták

  • 11. IVY 2009. június 23. 12:36
    „3.

    Totál igazad van ebben.”
  • 10. flexsnake 2009. június 21. 15:49
    „:D HA manipulálnák esélyed sem volna nyerni. Esély az van de nem sok. Pont az igazolja hogy nincs a rendszerben visszaélés hogy sokszor sokáig nincs 5ös. Ha mindig lenne az már elgondolkodtató lenne. Aki meg biztosra akar menni az turkálja a lottozó kukáit mert sokszor elfelejtik a nénik elszakítani a sorsjegyeket :D CSak a szemetet tessék vissza is pakolni, nem szétdobálni. Abból napi ezres simán meglesz.”
  • 9. AudiAudi 2009. június 21. 15:19
    „Honnan tudjam hogy van telitalálat? Ők azt mondják van és mikor már felduzzasztották 2milliárdra akkor elosztják odafenn.Vagy nem? Megkapja XYZ és már jó is,mi pedig feladjuk hetente reménykedve”
  • 8. achilleus 2009. június 21. 12:19
    „7. hozzászólás Lúdasmatyi 2009.06.21. 11:30
    Mindenesetre elgondolkodtató, hogy az összes totalizatőr típusú játék esetében /kivéve a toto/ a főnyeremény messze elszakad a többi nyereménykategóriától. /A hatoslottó volt az egyetlen kivétel!!!/ Az ilyen esetek és rendszerek mindig gyanakvást keltenek (elegendő ugyanis csak a főnyereményt hozó számokat manipulálni, akár úgy hogy kihúzzák, akár úgy hogy NEM húzzák ki őket) Lebukások eddig a totóban voltak, de nem a játékszervezők részéről (a tippmix gyanús eseteit inkább nem említem meg), de közismert az olasz lottócsalás-botrány is, amikor a bekötött szemű gyerekeket vették rá bizonyos golyók kihúzására (de ott nem a főnyereményre hajtottak, hanem a biztos kicsire). Kérdés nem buta. A szervezőknek a legkisebb gyanút is el kell tudni oszlatniuk, ha erre nem képesek, úgy járnak mint a TAMÁSKA mosóporosok a dobozokba rejtett álslusszkulcsokkal, leégnek.”
  • 7. Lúdasmatyi 2009. június 21. 11:30
    „Az létezhet,hogy manipulálják?Vagy ez egy buta kérdés?”
  • 6. achilleus 2009. június 21. 10:19
    „"- Az emberek játékkedve mindig is összefüggött a nagy nyereményekkel. Amikor sokáig nincs telitalálat valamelyik játékban, akkor biztos, hogy a milliók és milliárdok miatt egyre többen próbálkoznak - mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője."

    Sajnos emiatt a 6-os lottót kiherélték!!! Ezzel nem is játszom. És nagyon csodálkozom, hogy az emberek annyira birkák, hogy megveszik a 6-os szelvényeket, miközben az esélyük egy "tisztességes" nyereményre tényleg szinte 0. Miről van szó: az 5+1-es nyereményosztály eltörtésével óriási szakadék keletkezett az 5 találatos és a 6 találatos nyereményei között: 5-össel 200-300 ezer Ft nyerhető, ami jó esetben visszahozza az erre a játékra fordított éves kiadásokat. Az 5+1-es (általában 2-3 hetente volt 1-2 db viszont 7-30 milliós nyereményeket produkált, amely számos játékos /akár lakás!/ problémáját oldhatta meg. A lottó nyilván nem szociális intézmény, de talán az egész Európában 5+1-es nyerőosztállyal játszott lottó szabályait az extrém kapzsisághoz igazítani, nem volt tisztességes a játékosokkal szemben. Tessék megnézni az szrt.hu-n: a változás előtti egy évben a hatoslottónak "köszönhetően" 50-60 ember lett milliomos (>5millió), azt követő évben 4 fő. http://www.szrt.hu/?action=hatos”
  • 5. Amati 2009. június 21. 09:29
    „Igaz hogy kicsivel lehet nagyot nyerni, de gyakorlatilag az esélyek egyenlők a nullával.

    Ennél már az is jobb, ha az ember bemegy a kaszinóba és piros vagy fekete, 50 % az esély.”
  • 4. maradando 2009. június 21. 02:58
    „18 éven aluliakat a lottózókban nem szolgálják ki ! ??”
  • 3. sörpocak 2009. június 20. 22:15
    „Nem tudják, hogy a pénz oda megy, ahol már úgyis van?”
  • 2. sima 2009. június 20. 21:22
    „szegénykék.. :)))”
  • 1. rolee 2009. június 20. 16:30
    „Ezt én is észrevettem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ónémet szekrényben sorakoznak az iratok

Szeged - Érdekes szegedi munkahelyeken jártunk – egy átlagember ritkán nyer bebocsátást… Tovább olvasom