Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szereplőket keres a 21. századi gladiátor

Szereplőket keres a 21. századi gladiátor
2016 nyarán tíz lovas színházi előadással várja vendégeit Mórahalmon a Patkó Lovas Színház és a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház. A repertoárról és az együttműködésről hétfőn sajtótájékoztatón számolt be a szegedi Novotel Hotelben Nógrádi Zoltán, a homokháti város polgármestere és Pintér Tibor.
Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere azt mondta, a visszajelzések alapján sikeres volt az idei három lovas színházi előadás, ami arra ösztönöz, hogy tovább folytassák a közös munkát.

- A Nemzeti Lovas Színház első vidéki bázisa lett Mórahalom - mondta. Pintér Tibor azt hangsúlyozta, hogy a lovas színház nem egy show műsor. - Különös ötvözetként vegyíti a műfajokat. Nincs a világon még egy ehhez hasonló művészeti ág, ami az akrobatikus lovaglást ötvözi a színházzal - fogalmazott a lovas színész.

Pintér a sérüléseikre utalva azt mondta, ők a 21. századi gladiátorok, akik néha a vérüket adják a közönség szórakoztatásáért. Épp ezért hozzátette, folyamatosan várják a lovagolni és énekelni tudó tehetségek jelentkezését.

Jövő nyáron június 25. és augusztus 28. között öt darabot tekinthetnek meg a nézők Mórahalmon: a János vitézt, a Mágnás Miskát, a Musicalek lóhátról című előadást, az István, a királyt és a Gladiátort.

Borítókép: Nógrádi Zoltán és Pintér Tibor - a szerző fotója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Sürgősen lépnie kell a városnak a házi gyermekorvosi körzetek ügyében

- Újabb házi gyermekorvosi körzet szűnik meg, ami már a második idén a városban. Ez rossz tendencia - mondta el Tóth Péter. Tovább olvasom