Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Szerették a fehér bőrű, szőke szegedi modellt

Szeged - Három hónapos modellszerződést kapott Kínába Pável Vivien. A szegedi gimnazista a legnagyobb kínai webáruház oldalán pózolt. Kislányos bájával mindenkit elvarázsolt, visszavárják a távol-keleti országba.
Kínában töltötte a nyarat Pável Vivien. A 17 éves szegedi gimnazista nem nyaralni ment a távol-keleti országba, hanem dolgozni: Vivi ugyanis három hónapos modellszerződést kapott Kínában. – Május elején mentem ki egy másik lánnyal, Lillával, és augusztus elején jöttünk vissza Magyarországra. Mindennap dolgoztunk, egymást érték a fotózások – emlékezett vissza a nyári kalandra.

Vivi 14 éves korában egy osztálytársa unszolására ment el élete első castingjára. Elvégzett egy tanfolyamot, és elkészítették az első portfólióját. Szépségversenyekre jelentkezett, több ügynökségnél is járt, mígnem a EuropeFace Modell- és Hostessügynökséghez került. A 2013-as Miss Alpok Adria Csongrád megyei versenyén Vivien elnyerte az ügynökség különdíját, és hamarosan egy ötéves modellszerződést, valamint egy profi fotósorozatot tudhatott magáénak, vagyis elkezdte egyengetni az ügynökség a fiatal lány karrierjét.

– A EuropeFace kínai partnerügynökségének megtetszettek a rólam készült képek, és szerződést ajánlottak. Sajnos csak 172 centiméter vagyok, ami Európában alacsonynak számít, itt nem tudnék érvényesülni a 178 centis lányok között. Kínában viszont magasnak számítok. Így kerültem Kanton tartományba, Guangzhou városába – magyarázta Vivien.

Pável Vivien kislányos bája elbűvölte a kínaiakat. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)

Hamar kiderült, hogy a kínaiak imádják fehér bőrét, világos haját és kislányos báját. Ruhákat, táskákat reklámoztak vele, egy világhírű japán mennyasszonyiruha-cég kérte fel modellnek, valamint szerepelt a legnagyobb kínai webáruház oldalán. Részt vett egy kétnapos reklámfilmforgatáson, és egy kínai magazinban is szerepelt.

A munka mellett volt idejük a lányoknak kirándulni és vásárolgatni is. Arra viszont oda kellett figyelniük, hogy ne barnuljanak le, ezért esernyővel védték a bőrüket. – Amikor visszajöttem Kínából, le kellett cserélni a ruhásszekrényemet. Olyan sok új ruhám lett, hogy a régi szekrényben nem fértek el – nevetett Vivien. Azt mondta, Kínában megbámulták, fotózták őket az utcán, a buszon, a metrón.

– Még nem tudom, milyen irányban tanuljak tovább. Abban biztos vagyok, hogy folytatni szeretném a modellkedést. Olyan munkát szeretnék, ahol tudom használni a nyelveket, és utazni is szeretek – mondta a Tömörkény-gimnázium 11. osztályos tanulója. Vivien két tannyelvű képzésre jár, az angol és a német mellett idén elkezdett kínaiul is tanulni. A szülei nagyon büszkék lányuk modellkarrierjére, biztatják és támogatják mindenben, ahogyan 20 éves nővére is.

Vivien már megbarátkozott a saját orrával és a fülével – eddig nem tetszett magának –, mert megtanulta, ebben a szakmában nem az a fontos, hogy a modell arca szabályos legyen, hanem az a jó, ha szokatlan, ha különleges. Példaképei közé tartozik többek között Palvin Barbi és Mihalik Enikő, ahogyan néhány Victoria Secret-modell is, mint a brazil Alessandra Ambrosio, vagy a holland Doutzen Kroes.

A négyes-ötös tanuló Pável Vivien egyelőre a tanulmányaira koncentrál. Tavasszal szeretne megint Kínába utazni, ahol annyira elégedettek voltak vele, hogy visszahívták. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 ezer magból 20 kelt ki

Rossz minőségű vetőmag miatt fáj a röszkei Kovács István feje. Ötvenezer szem zellermagot vásárolt, de csak húsz szem kelt ki belőle. Tovább olvasom