Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Szerkesztőségünkben járt az amerikai nagykövet

Örömmel fogadta el lapunk egyik ajándékát, az olvasóink receptjeiből összeállított szakácskönyvet April H. Foley. Az amerikai nagykövet maga is szeret főzni, és kedveli a halászlét. Tegnapi szegedi tartózkodása során nemcsak szerkesztőségünkben, hanem a Deák gimnáziumban és az egyetemen is járt.
April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete tegnap a Deák Ferenc Gimnáziumban kezdte szegedi programját. Az iskola vezetésével a két tannyelvű oktatást tekintették át, majd a nagykövet az amerikai ösztöndíjakról tartott tájékoztatót a diákoknak. Mint mondta, az Egyesült Államok egyetemein egyre nagyobb a külföldi diákok aránya, s örömére szolgál, hogy magyar hallgatók közül is egyre többen utaznak tanulni a tengeren túlra. A gimnáziumi látogatás után a nagykövet a Szegedi Tudományegyetemen kerekasztal-beszélgetésen vett részt, Nők és a karrier a 21. században címmel, majd volt Fullbright-ösztöndíjasokkal ebédelt.

Szegedi programjának zárásaképpen a nagykövet szerkesztőségünkbe látogatott. Szetey András főszerkesztő az amerikai diplomatának ajándékcsomaggal kedveskedett, amely egyebek mellett szakácskönyvünk egy példányát tartalmazta. April H. Foley örömmel fedezte fel, hogy a recepteket beküldő olvasók között sok a férfi. Egyébként ő maga is szívesen főz, szereti a halászlét és a magyar konyhát. Érdeklődéssel lapozta át az 1910-ben megjelent első Délmagyarország reprint példányát is. Ezt követően sétát tett egy éve avatott székházunkban, és bepillantott az újságkészítés menetébe.
Szegedi látogatásáról megjegyezte: bár nagykövetként Budapesten él, fontos feladatának tartja, hogy a vidéki városokba is ellátogasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja ünnepségsorozat május 15–20. között

Borfesztivál jótékonysági borárveréssel, Dugonics téri délutánok könnyed szórakoztató műsorokkal,… Tovább olvasom