Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szerkezetkész a szegedi Aquapolis

Szeged - Kevés építkezést kezdtek el a válság miatt Magyarországon, és még kevesebb az, amelyik a terveknek megfelelően halad lépésről lépésre – mondta el tegnap Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója a szegedi gyógy- és élményfürdő bejárásán.
Megfelelő ütemben halad a szegedi Napfényfürdő, más néven Aquapolis építése – nyilatkozta Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója lapunknak. Elismerte azonban, hogy van csúszás a munkálatokban, emiatt lehet, hogy csak 2010 első negyedévében nyílhat meg a szegediek és a turisták előtt a gyógy-, wellness- és élményfürdő, a régió legnagyobb fürdőkomplexuma.

A beruházó Ligetfürdő Kft.-ben szakmai befektetőként résztvevő szállodalánc vezérigazgatója ugyanakkor leszögezte: ő maga ragaszkodik az átadás kitűzött időpontjához, 2009 végéhez. Továbbra is abban bízik, hogy karácsonyra elkészülhet a fürdő, hiszen a nehezén már túl vannak.

Szerkezetkész a szegedi Aquapolis - KÉPGALÉRIA

A csúszás nem jelentős – magyarázta –, egy ilyen projektet Magyarországon általában 5 év alatt vezényelnek le. Szegeden pedig 2 év alatt jutottak el az előkészületektől a döntésen át a tervezésig, majd a jelenlegi szerkezetkész állapotig, ami egy ekkora, több mint 8 milliárd forintos beruházás esetében ritkaságszámba megy. – Büszkék lehetünk, arra, hogy a gazdasági világválság, a finanszírozási gondok ellenére itt tartunk – mondta –, hiszen az országban számos beruházás el sem kezdődött, vagy leállt. Az állam, a bankok hosszú határidőkkel fizetnek, addig pedig a súlyos gondokkal küzdő alvállalkozóknak kell megfinanszírozniuk az anyagköltségeket. A Hunguest Hotels a maga eszközeivel segítette a cégeket a likviditási gondjaik megoldásában.– A lényeg az, hogy áll már a szerkezet, annak ellenére, hogy 40 napig árvízi időszakkal küzdöttünk. A hátralévő időszakban az egyszerűbbnek látszó, de ugyancsak nehéz munkák vannak hátra. Az épületet be kell rendezni, fel kell öltöztetni.

Hülvely Istvántól megtudtuk, hogy a Forrás építkezésénél is hasonló gondok merültek fel, mint a fürdőnél, ezért le kellett mondaniuk az őszi nyitásról. A vezérigazgató bízik benne, hogy novembertől fokozatosan megnyithatják a szobákat a vendégek előtt.

Olvasóink írták

 • 12. barkzso 2009. augusztus 21. 15:09
  „11 - és mennyiért te birka? :)”
 • 11. tearoftears 2009. augusztus 20. 16:12
  „Hát engem nem érdekel h h kritizáljátok a fürdőt...majd mikor látom h a sok hülye izzad és csak azért sem megy be én majd csobbanok egyet a csúzdáról a hűs vizbe:D”
 • 10. Elendur 2009. augusztus 20. 04:40
  „hurrá, most örüljünk, vagy mi? Hun az x, me szerintem reklám szagú....”
 • 9. epityu 2009. augusztus 19. 22:35
  „ehhez a cikkhez én is írtam egy hozzászólást kb 9 ó magasságban de eltűnt . Annyit a képekhez , hogy az állpánt nélküli munkavédelmi sisak nem szabályos . Hamis biztonságérzetet ad . Gondolom ezért vette le egy két nézelődő . Vagy csak azért , mert azt hiszik páran , hogy lehet . Ez bizony egy építési területen 30000 .- Ft - ot megér .”
 • 8. barkzso 2009. augusztus 19. 22:13
  „7. Miért rossz, hogy épül egy fürdő?
  Pusztán azért, mert a köz tulajdonát képező területeket trükkösen privatizálják, és igy pl. téged is meglopnak az elvtársak. Tudom nehéz ezt felfogni, 2-3 éve kiröhögtétek amikor pl a végkielégítéses trükkökről írtak (államtitkárok, miniszterek évente más posztra sakkozták egymást és minden esetben felvették) és mára pofára estetek - kiderült már az egész ballib banda ezt csinálja évek óta. Erről is ki fog derülni, csak akkor már késő lesz - szét tárt karokkal fogtok mutogatni a jobboldalra és a szokásos süket dumát nyomjátok majd: egyik kutya... ti sem csináltátok volna másképp... stb.
  Az az igazság, birkák vagytok és a mézesmadzagot szopogatjátok.”
 • 7. xene@freemail.hu 2009. augusztus 19. 21:41
  „Sosem értettem azokat az embereket, akik a kákán is csomót keresnek. Miért rossz, hogy épül egy fürdő? Én már csak azért is örülök, mert hátha oda viszik majd a kölyköket a szülők, s azok nem a Sportuszodában fognak az emberekre ugrálni, miközben azok próbál normálisan úszni.”
 • 6. gubanc 2009. augusztus 19. 21:25
  „Figyelő 2009.08.19. 19:31
  Mindenesetre nem újdonsült ellenállóknak az biztos.
  Látom kellőképpen pedálozol. Lelkesen végrehajtod a pártutasítást. Belekötni mindenbe
  ozt JÓ NAPOT.
  Ne félj, a fidesz kormány alatt még szegényebb leszel.”
 • 5. gróf 2009. augusztus 19. 19:35
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/117_lepcso_a_csuszdatoronyba/2111247/

  Megvannak!”
 • 4. gróf 2009. augusztus 19. 19:33
  „1!
  Volt vagy 60 hozzászólás már délelőtt is, zömmel olyan mint a 3., eltűntek.”
 • 3. Figyelő 2009. augusztus 19. 19:31
  „Ebben a városban ennél fontosabb dolgok is lettek volna, de azt a vörös Botka nem látja, látta!
  Ha már itt tartunk, ebben a szaros intézményben hányan fognak meghalni az elfusizott kivitelezés miatt!?
  Egyáltalán, az ide szóló belépőt egy átlag szegedi meg tudja e fizetni, vagy ez a gazdag vörösöknek építik?”
 • 2. CsImre 2009. augusztus 19. 18:34
  „A gépházak fedeleit majd tessék rendesen rögzíteni.”
 • 1. karyatida 2009. augusztus 19. 18:31
  „Milyen érdekes, hogy ehhez reggel óta még senki sem szólt hozzá! Pedig előzőleg volt nagy balhé a sajtóban és a helyszínen is. Lám, ennek ellenére épül a fürdő, amire nagy szükség is van, hiszen a szegedi lehetőségek szűkek, a mórahalmi fürdőbe pedig be sem lehet férni egy melegebb napon. A többi pedig túl messze van, hogy csak úgy "átugorjon" az ember és az ember gyermeke(i). Én személy szerint nagyon szurkolok, hogy a tervek szerint haladjon minden és legkésőbb jövő tavaszra ott pancsolhasson, aki akar. Bár az árakat még nem ismerem... Remélem, hogy itt is lesz a helyben lakóknak valami kedvezmény, mert ez az általam már látogatott (nem túl nagyszámú) élményfürdőkben így volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

117 lépcső a csúszdatoronyba

Szeged - A szegedi, épülő Napfényfürdő mindhárom szintjét bejártuk tegnap, és felmásztunk a csúszdatoronyba is. Megelevenedtek a grafikusok által elkészített látványtervek. Tovább olvasom