Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Szervezik a Thaiföldön medencébe fúlt kübekházi orvos hazaszállítását

Már szervezi a Külügyminisztérium a Thaiföldön rejtélyes körülmények között a szálloda medencéjébe fulladt Kátai Tibor holttestének hazaszállítását.
A kübekházi háziorvos, Kátai Tibort vasárnap reggel találtak holtan az egyik elegáns thaiföldi szálloda medencéjében.

A Blikk információi szerint a Külügyminisztérium már szervezi a 41 éves korában elhunyt orvos holttestének hazaszállítását.

A szakmai szervezetek a Blikkből értesültek arról, hogy a Thaiföldre utazó 30 fős magyar orvoscsoport utazását egy gyógyszergyártó cég szervezte. A mintegy 60 magyarországi gyógyszergyártót tömörítő kommuniká­ciós etikai bizottság szerint ha ez így van, az vélhetően ellentétes az érvényben lévő törvényi szabályozással és "közösen képviselt etikai szabályaikkal" egyaránt.

Olvasóink írták

 • 9. andrisne 2011. január 28. 08:00
  „Fejezzétek már be......Tibi egy végtelenül jólelkű és lelkiismeretes ember és orvos volt!!!!Ti meg itt azon csámcsogtok,hogy milyen pénzen utaztatták őket....azért kíváncsi lennék,ha bármelyikőtöknek felajánlanának egy ilyen utat,akkor is ekkora szátok lenne e ?Vagy visszautasítanátok?nem hiszem....
  Egyébként nem 3 ezrelék alkohol volt a vérében,hanem 0.3 ......a kettő nem ugyanaz!!!!!!!!!!Egyébként,ha annyi is lett volna,mi közötök hozzá?????”
 • 8. ibibi 2011. január 27. 13:26
  „Az ilyen utazásokat mind a betegek fizetik meg.”
 • 7. CID 2011. január 27. 11:04
  „Azért, az is érdekes, hogy a szakorvos lassan semmilyen gyógyszert nem írhat fel, csak a javaslatot adhatja ki, aztán mehetsz a háziorvoshoz. És azért valljuk be őszintén, nem a háziorvos fog meggyógyítani, hanem a szakorvos, ha nem nátháról van szó.
  Éppen a kardiológusnál csücsültem, amikor jöt egy gyógyszercég képviselője. Kapott szép naptárat, valaki meg utazik Thaiföldre.”
 • 6. igazságkereső 2011. január 27. 09:52
  „E tragédia kapcsán hangzott el a televízióban Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvostól,hogy az előzetes orvosi szakvélemény szerint 4-5 dl. tömény alkoholt fogyaszthatott szegény orvos, mert a véralkohol vizsgálata 3 00/0 véralkohol szintet mutatott. Szegény,lehet,hogy ezért fulladt bele a fürdő,medencébe? Hiszen ez a szint már a merev részegség szintje!”
 • 5. Egyolvasó 2011. január 26. 21:32
  „Ilyen jól keresnek az orvosok??”
 • 4. Balotelli 2011. január 26. 20:04
  „Az első hozzászólás a hír megjelenésekor:" Kíváncsi vagyok mely gyógyszergyár volt a kirándulás szponzora?"
  Erről szól nagyjából a magyar egészségügyi ellátás........”
 • 3. deszkás 2011. január 26. 17:49
  „A legjobb befektetés a gyógyszergyártás- forgalmazás.Mivel fegyvert nem gyártunk.Az általam használt és bevált Quarellint is azért tették vénykötelessé mert tömegével gyártják a fájdalom csillapitónak kikiáltott medicinákat amiről otthon tudod meg hogy láz csillapitó is.Olyan mint :a mindenre jó ragasztó ami tulajdonkép semmire se jó.”
 • 2. rozator 2011. január 26. 17:07
  „Talán az utazást szervező gyógyszergyár beszállhatna, ha már úgyis befektettek ennyit a gyógyszerfelírásba! ( Egy nagy humbug az egész, lásd az orvoslátogatókat)”
 • 1. Istus 2011. január 26. 17:05
  „Öszintén sajnálom a Doktorurat nyilván nem érdemelte meg azt ami vele történt,távol szeretteitől.idegenben.Azonban kibújt a szög a zsákból még pedig az a tény ,hogy milyen uton kerültek ilyen messzire.és vajon mit tettek azért hogy elvigyék öket a gyógyszergyártók ,nyilván abból a nagy haszonból amit rajtunk betegeken keresztül jut nekik.Hát ha ilyen drága utakat tudnak finanszirozni akkor miért ráfizetéses a gyógyszer ? Miért kell állandóan az árat emelni,Félreértés ne essék nem sajnálom a háziorvosoktól ezt az ajándékot,hiszen nagy felelősség hárul rájuk,De nem csak háziorvosok vannak.itt vannak például a szakorvosok, a kórházi orvsok ők miért nem utazhatnak ilyen jutalomútra.nyilván mert nem irnak fel annyi gyógyszert.igy nem hajtanak a gyártóknak hasznot.pedig lehet hogy egyes esetben nagyobb a felelőssségük,.Utólag is köszönet hogy felnyitotta a betegek szemét utólag”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hány vajdasági magyar egyetemista lehet potenciálisan elvándorló?

Menni vagy maradni - örök kérdés a vajdasági egyetemisták körében. Döntéseikről, döntéseikből kutatás készült, amelynek eredményeit a napokban ismertették. Tovább olvasom