Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Szervezik az Operettfalut

Kübekháza - 1,3 millió jött össze eddig Kübekházának az Operettfalura a rendezvényre kiadott támogatói kártyákból. Vennének Zalaegerszegről és Dunaszerdahelyről is. Szegedről csak kevesen. A rendezvény sorsáról pénteken döntenek.
Tegnapig, vagyis négy nappal az önmaguknak szabott határidő letelte előtt 1,3 millió forint értékben adott el támogatókártyát Kübekháza az Operettfalura. Az önkormányzat szeretné, ha péntekig a szelvényekből 2,5 millió forint gyűlne össze a július utolsó szombatjára tervezett rendezvényre.

Korábban megírtuk: 2008-ban anyagi okok miatt nem tudták megtartani a 10. gálát, az Operettfalu szokásos ORTT-támogatása ugyanis elmaradt. Idén nem is kértek állami segítséget, önerőből szeretnék összehozni a 6 milliós költségvetést. Ezért találták ki a különben ingyenes rendezvényre a támogatói szelvényt. A legdrágább, 10 ezres kártyából fogyott a legtöbb – 80 darabot készítettek, már csak néhány maradt. A legolcsóbb 1500 forint.

Vettek eddig – többek között – Zalaegerszegről, Dunaszerdahelyről, Orosházáról, Kiskunfélegyházáról, Hódmezővásárhelyről, Szekszárdról. Szegedről csak nagyon kevesen igényelték. A megyeszékhelyen élők érdeklődését szórólapokkal szeretnék a következő napokban felkelteni.
– Annak ellenére folyik a szervezőmunka, hogy a bevételi oldal egy részét még nem látjuk tisztán. Ez részünkről hit kérdése is, bízunk a rendezvényben, ami több mint operett – mi a szívünket adjuk bele. A művészekkel már egyeztettünk, itt lesz – többek között – Oszvald Marika, Pitti Katalin, Leblanc Győző, Teremi Trixi – mondta Molnár Róbert polgármester. Hozzátette: Kübekházának az előzetes készülődés, a vendégfogadás is fontos, nem csupán maga az esti rendezvény. Ezt értékelik is a nézők – az Operettfalu közönsége körében végzett közvélemény-kutatás szerint. Sokan mondták, hogy a vendégszeretet a program egyik vonzereje.

Az önkormányzat most pénteken, a kártyaeladás alapján dönti el, hogy megtartják-e idén a jubileumi gálát. Ha mégsem, akkor a támogatói kártyák árát természetesen nem kérik el. Ezek ugyanis egyelőre nyilatkozatok, a pénzt csak akkor veszik át, ha biztosan lesz Operettfalu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faust elkárhozása – filmszerű mai opera

Szeged - Operafronton a Faust elkárhozása sikeres hétvégi bemutatójával tette le a névjegyét a… Tovább olvasom