Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Szexi szamurájok töltötték a kolbászt

Szeged - Toros akadályversenyt rendeztek tegnap egyetemistáknak az V. Szegedi Toros Pálinkafesztiválon.
A Másnaposok, az Aguardiente, a Jancsók, a Galaxis Őrzői, a Jogböfi, az Etil alakulat és a Szexi szamurájok csapata mérte össze tudását tegnap este a szegedi Széchenyi téren. Az V. Szegedi Toros Pálinkafesztiválon MTA (Magyar Toros Akadályverseny) néven szerveztek vicces vetélkedőt egyetemistáknak.

A megmérettetés sörivó versennyel kezdődött. Ebben a számban igen jól szerepelt a Galaxis Őrzői csapat egyik tagja, aki a műsorvezető, Kiss Balázs kérdésére elárulta, soha nem szokott sört inni. Mint a műsorvezető mondta, a következő számhoz, a kolbásztöltéshez egy hölgyre volt szükség, aki várta a kolbászt, és egy fiúra, aki betölti azt.

Az egyik csapatban külföldi egyetemisták is versenyeztek, így került a kolbász egyik végére a Törökországból érkezett Tugae, aki nemhogy soha nem töltött kolbászt, de muzulmánként disznóhúst sem fogyaszt. – Gyorsan ráhúztátok, fő a biztonság – poénkodott Kiss Balázs. Az egyik versenyző páros ugyanis először a belet húzta rá nagy nehezen a gépre, és elfelejtette kolbásztöltelékkel megpakolni a töltőt.

Szexi szamurájok töltötték a kolbászt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A versenyt komoly fizikai erőpróba zárta: egy fél disznóval kellett súlyzózniuk a legerősebb csapattagoknak. Addigra már a hangulat is a tetőfokára hágott, így a végén emelkedett hangulatban emelgették a fél disznót.

A versenyen szinte mindenki nyert, az első helyezett ugyanis húsz, a második tíz, a harmadik pedig két liter pálinkát vihetett haza, azaz ihatott meg péntek este.


Kitelepül a kormányhivatal a pálinkafesztiválra

Szombaton 10 és 16 óra között kihelyezett ügyfélfogadást tart a megyei kormányhivatal a szegedi V. Szegedi Toros Pálinkafesztiválon. Standjukon új, népszerű ellátási formákról adnak tájékoztatást a kormányablak ügyintézői és a rehabilitációs szakigazgatási szerv munkatársai. Elsősorban a gyed extráról, a kivételes nyugdíjemelésről és az ápolási díjról érdeklődőket várják, de egyéb más, a kormányablakhoz tartozó ügykörökben is általános tájékoztatást adnak. A hivatal TORmányhivatal nevű csapata a szombati böllérversenyre harmadszor nevez be, és címvédésre készül. A csapatot B. Nagy László kormánymegbízott is erősíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés Chikán Attila közgazdászhoz

3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Tovább olvasom