Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Szexis sportolónők: Kmézics Diána kedvenc edzője az édesapja

Szeged - A megye legszebb sportolónője címért versenyző tíz jelölt közül mindennap bemutatunk egy-egy lányt – hogy megkönnyítsük a választást. A hölgyek – többek között – beszámolnak kedvenceikről, mesélnek sportkarrierjükről. Az általunk szerkesztett „22-es csapdájában" ők is pontoznak. Ma Kmézics Diánáról a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának centeréről tudhatnak meg többet.
– Kedvenc mezszáma?
– A kilences. Mindenben ez a kedvencem. Ha lottózom, akkor is mindig megteszem ezt a számot. De sajnos a csapatban most másé a kilences mez, én a 11-est kaptam.

Kedvencek

– Ez azt jelenti, hogy babonás?
– Bonyolult kérdés. Valamiben igen, valamiben nem. Ha például átmegy előttem egy fekete macska, akkor egész nap bosszankodom.

– Kedvenc országa?
– Nehezen tudnék egyet kiragadni, de nagyon szeretem a mediterrán, déli országokat. Az olasz mentalitás, nyelv és konyhaművészet például a kedvencem. A terveim között szerepel, hogy megtanulok olaszul, és szívesen játszanék is ott.

– Kedvenc cukrászdája?
– A szolnoki Marcipán Cukrászda. Nagyon finoman sütnek. Legutóbb a szülinapi csokitortámat is onnan rendelte az apukám. A szegedi cukrászdák pedig szinte egyedülállóak az országban: fantasztikus tavasszal kiülni és beszélgetni. Süti a nap az arcodat, és csicseregnek a madarak.

Fotók: Segesvári Csaba. Helyszín: Feeling Center Welness és Spa Központ

– Édesszájú?
– Igen. De inkább a gyümölcsös dolgokat, és nyáron a fagyit szeretem. Anya szerb recept alapján készült süteményei és a baklava a kedvencem.

– Kedvenc filmje?
– A Benjamin Button különös élete című filmet most láttam. Nagyon tetszett. A Love & Basketball-t pedig többször is megnéztem.

– Kedvenc játékosa?
– Dejan Bodiroga. Nagyon okos, tetszik a játékstílusa. Nem gyors, mégis átver mindenkit. Minden mozdulata arra utal, hogy őstehetség.

– Kedvenc győzelem?
– A múlt héten Debrecenben játszottunk. A lányok értem nyerték meg a meccset. A szülinapomat ünnepeltem, ez volt az ajándékuk. Ezért lett számomra ez a legkedvesebb győzelem.

Karrier

– Mikor kezdett kosárlabdázni?
– Kilenc-tíz éves lehettem, amikor először elmentem egy edzésre. Azért írattak be a szüleim, mert dundi kisgyerek voltam. Egy sportos családban elég rossz „reklám" lehettem. Egyébként a tornateremben nőttem fel. A szüleim nem szívesen bíztak idegenre, míg ők tréningeztek, az edzők tologattak a babakocsiban, később apa csapattársai zsámolyból építettek várat nekem.

– Miért kosár-, és nem röplabda?
– Anya röplabdázott, az is nagyon tetszett, de apa igyekezett a kosárlabda felé terelgetni. Ezenkívül Magyarországon a kosárlabdában több a lehetőség.

Fotók: Segesvári Csaba. Helyszín: Feeling Center Welness és Spa Központ

– Mennyit edz egy héten?
– Általában napi két edzésünk van, de én szeretek külön is tréningezni. Ha nincs az egyetemen órám, gyakran bemegyek erősíteni, vagy valamilyen technikát gyakorolni, esetleg futok. Mindig lehet fejlődni. Szeretem folyamatosan jó kondícióban érezni magam.

– Milyen edző az édesapja, Kmézics Zorán?
– Az apukám a kedvenc edzőm. Tőle tanultam a legtöbbet. Tavaly és tavalyelőtt ő volt a trénerem a Szolnoknál. Először vicces szituáció volt, mert apát mindenki szigorúnak ismeri, otthon azonban szinte kenyérre lehet kenni. Igazi lányos apuka. Vigyáznom kellett nagyon, hogy ne olyan lazán beszéljek vele, mint otthon, és a pályán én is Zokinak szólítottam, ahogyan mindenki.

– 2005?
– Tizenöt évesen szerepeltem először az U16-os válogatottban. Fordulópont volt az életemben. Nagy álmom volt ugyanis, hogy a szerb válogatott tagja lehessek, el kellett döntenem, hol folytatom a kosarazást. Végül Magyarország mellett döntöttem, és örülök neki. Nagyon büszkén viselem a magyar mezt is.

Vagy-vagy

Névjegy

Kmézics Diána
Életkor: 19
Családi állapot: hajadon
Csillagjegy: Halak
Eddigi eredmények: 2005 óta utánpótlás-válogatott, magyar kupa negyedik hely, magyar bajnoki ötödik hely, utánpótlás nyolcas döntőben legponterősebb játékos, többszörös legértékesebb játékos cím utánpótlás nyolcas döntőben, All Star ötös tagja
Eddigi csapatai: GySEV Sopron, Szolnoki Női Kosárlabda Klub, Szeviép-Szeged

– Szolnok vagy Szeged?

– Szolnok a szülővárosom, ott él a családom és a barátaim, tehát természetes, hogy szeretem. Viszont Szegeden szívesebben leélném az életem, és a sport miatt is nagyon kötődöm ide. Gyönyörű város.

– Jogi diploma vagy sportkarrier?
– Mindenképpen fontos a diploma, be kell biztosítanom a jövőmet, hiszen a sportra nem szabad alapozni. A vágyam azonban az, hogy sikeres legyek a kosárlabdában.

– Csevap vagy szegedi halászlé?
– Jaj ne! Mind a kettőt imádom. A nagypapám a Tiszára járt horgászni, nálunk kiskorom óta volt halászlé az asztalon. A szegedi halászlevet is nagyon szeretem. De a csevapot választom, azzal le lehet venni a lábamról.

– Megfőzi a vacsorát, vagy inkább elmegy étterembe?
– Ha jót akarok magamnak, inkább elmegyek étterembe. Nem mondom, hogy nem szeretek főzni, de eddig nem volt rá szükségem.

– Lubickolás egy gyönyörű lagúnában a kedvesével, vagy egy vidéki kis házikóban töltött este a kandalló előtt?
– A lagúnás verzió lenne a best of: ennél romantikusabbat el sem tudok képzelni. De ha olyan emberrel vagyok, akivel nagyon jól érzem magam, akkor teljesen mindegy, hogy mi a program.

Legek

– Legelső kosárlabda?
– Amikor elkezdtem kosarazni, rögtön kaptam egy labdát, hogy ösztönözzenek. Később a nagypapám az udvaron egy palánkot is felállított, hogy otthon is tudjak gyakorolni.

– Legelső aranyérem?
– Tizennégy éves koromban egy szolnoki területi döntőn szerzett arany.

Fotók: Segesvári Csaba. Helyszín: Feeling Center Welness és Spa Központ
Fotók: Segesvári Csaba. Helyszín: Feeling Center Welness és Spa Központ

– Legnagyobb csalódás?
– Szerencsésnek érzem magam, a legnagyobb csalódásaim a sérüléseimből adódtak. De azok sem vészesek, egy két izomhúzódásról és bokaszalag-szakadásról beszélek. Az iskolában, a családban és a sportban is mindig úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettem volna.

– Leghőbb vágya?
– Szeretnék szép karriert befutni, ezenkívül az egészség és egy boldog család számomra nagyon fontos cél.

A 22-es csapdája

Kmézics Diánát arra kértük, hogy a lapunk által összeállított 22-es listán szereplőket 1-től 10-ig osztályozza.
MKB-Euroleasing Sopron: 6
MiZo-Pécs: 9
Pick Szeged: 10
MKB Veszprém: 7
Real Madrid: 5
Internazionale: 8
Gyurcsány Ferenc: 5
Orbán Viktor: 6
Madonna: 10
Beyoncé: 8
Kispál és a Borz: 5
Rúzsa Magdi: 8
Király Viktor: 8
Robbie Williams: 10
Szex és New York: 10
A szökés: 10
Angelina Jolie: 10
Hugh Jackman: 10
Kamarás Iván: 7
Barátok közt: 2
Levis: 8
Audi: 10

A szavazáshoz kattintson ide!

Olvasóink írták

 • 11. balazs88 2009. március 10. 20:36
  „Elkellene járni szeviép meccsekre :D”
 • 10. barkzso 2009. március 10. 18:59
  „Kmézics Diána 10 ! ;)”
 • 9. kozmo69 2009. március 10. 17:20
  „Nekem tetszenek a sportoló nők épei.
  Nagyon szexi a mai kép.Kmézics Diánna”
 • 8. eperjesigyorgyne 2009. március 10. 17:08
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 7. hazaipalya 2009. március 10. 14:43
  „madonna 10??mit eszel ezen a kivénhedt ribin?hihetetlen,a veszprém pontját is sokallom . :P”
 • 6. katcsi 2009. március 10. 12:31
  „jobban mondva onnan költöztem ide....”
 • 5. katcsi 2009. március 10. 12:31
  „én is szolnoki vagyok............
  de má elfeledtem a hazai izeket! :(”
 • 4. egy 2009. március 10. 12:03
  „Aranyos, és szimpatikus, és halak, mint én! Pick 10, Reál margit 5 pont! Szerelmes is lettem! :)”
 • 3. Liyah 2009. március 10. 11:10
  „Szimpi, de Szolnokon a Marcipánnál sokkal-sokkal jobb a Zagyva cuki! :) Az ország legjobb cukrászdája!!!!!”
 • 2. xene@freemail.hu 2009. március 10. 10:37
  „Na, ez a leány végre nekem is szimpatikus...Pick Szeged: 10; MKB Veszprém: 7...és egyébként tényleg nagyon vonzó...én rá szavaztam..”
 • 1. katcsi 2009. március 10. 08:14
  „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza Lajos körútja

Szeged - Különös időutazó, Tisza Lajos árvízi kormánybiztos tartott sajtótájékoztatót tegnap a Klauzál téren, majd kisétált a Tisza-partra. A cilinder, álbajusz és álszakáll Mihály Illést, a szegedi Tourinform-iroda vezetőjét takarta. Tovább olvasom