Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Sziget 2014: Color parti, Prodigy és Dj Gomes

Budapest - Színes porfelhőbe burkolózott néhány percre a nagyszínpad előtti küzdőtér kora este a Szigeten, majd sötét lett, és jött a Prodigy. Dj Gomes-zel zártuk a szombatot.
Olyan ez, mintha Londonban lennék, ott is ugyanilyen arányban beszélnek magyarul... Négyből egy - nevetett egy szőke farmersortos lány a pultnál szombaton a Szigeten, majd elindult a Petőfi Rádió - Volt színpad felé, ahol néhány perce kezdett zenélni a Subscribe. Igaza lehet, a pultnál tőlünk is rendre angolul kérdezték meg, mit szeretnénk. De nincs is ezzel baj, jó, hogy van egy magyar fesztivál, ahová a külföldi fiatalok szívesen jönnek - mi zömmel hollandokkal, németekkel és angolokkal találkoztunk, meg egy lánnyal az USA-ból, és egy ausztrál fiú is fennhangon állította: kizárólag a Sziget miatt jött Magyarországra, vasárnap utazik haza.

Sziget - 2014, szombat. A szerző felvétele (képgaléria)

Egy üveg majdnem négyszáz forintos ásványvízzel a kezünkben a nagyszínpad felé siettünk, a Color partira: zacskókba zárt színes porokat osztogattak a tömegben, amiket a visszaszámlálás után egyszerre dobáltak szét az emberek. Piros, kék és sárga porfelhő telepedett a küzdőtérre, na meg a hajunktól a cipőnkig mindenünkre. Poén volt.

"Prodidzsáj, nagyon gáz". Nem.

A "Hol vagytok?" "A színpad melletti pultnál!" "Én is, te merre?" "Itt vagyok, nem látlak!" - telefonos játék viszont nem poén, mégis minden fesztiválon előkerül. Egy félig szegedi, félig budapesti társasággal találkoztunk: fekete és vörös festékkel bemázolt arcukról rögtön kiderült, ők is a Prodigy-t várják. Keith Flintékben nem csalódtunk, az élményt csak fokozta, hogy sikerült bejutnunk a színpad elé "középre középre".

Sziget - 2014, szombat. A szerző felvétele (képgaléria)

Kerestünk egy sátrat, ahol befejezhetjük az estét. Végül az Axe parti arénában kötöttünk ki, ahol Dj Gomes játszott. A fiatalembert korábban nem ismertük, a buli végére viszont egyre biztosabbak voltunk abban, hogy hallani akarjuk még. Egyik sláger jött a másik után, különböző stílusok keveredtek, nem játszotta túl a számokat - hajnali ötkor köszöntünk el tőle, és a szombati naptól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyér, az élet szimbóluma

Valóban egészségtelen a fehér kenyér? Jó az olcsó is, vagy mindenképpen 500 forintot kell fizetni a… Tovább olvasom