Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Szigorlat és dán túra előtt

Szeged - Sorozatunkban sportolókkal beszélgetünk – kicsit másként. Békefi Beatrix (20), a Szeviép és a Mediteam Szeged korábbi játékosának életében jelenleg nem a kosárlabda játssza a főszerepet, egyetemi szigorlatra és dán munkára készül.
– Legutóbb lakótársa, a világbajnok tekés Sajermann Nóra azt nyilatkozta, együtt szeretnék lefutni a félmaratont. Hogy áll a felkészülés?
– Csúszik a tervünk. Április elsején, a budapesti Vivicittán szerettük volna teljesíteni a távot, de az egyetemi sziklamászó tábor miatt ez elmaradt. Most pedig van egy kis térdsérülésem, így az edzéseket is szüneteltetem. Ettől függetlenül nem mondtunk le a tervünkről.

Békefi Beatrix
Békefi Beatrix
– Amikor legutóbb találkoztunk, éppen egy biciklitúra elején jártak. Sikeres volt?
– Sikeres, de fárasztó is. Szegeden mindenhova biciklivel járunk, ám most Nórával úgy döntöttünk, kicsit hosszabb utat is megteszünk. Vásárhelyre tekertünk át: odafelé nagyon jólesett, visszafelé azonban megszenvedtünk a szembeszélben.

– Minden sportágat szeret?
– Igyekszem mindenfélét kipróbálni, az egyetemi csapatban kézilabdázom, thai-bokszolni is szoktam, és egy sándorfalvi fitneszstúdióba is járok.

– Háttérbe szorult a kosárlabda?
– Egy kicsit igen. Kecskeméten a B csoportban szívesen játszom, de az eredeti tervem, hogy kosárlabdázó legyek, mostanra B tervvé változott.

– Vannak új A tervei?
– Több is. Érdekel az edzősködés, a gyógytornászhivatás, egyszer szeretnék saját jógastúdiót, akár külföldön is. Emellett szeretek fotózni, és gitározni is szoktam.

– Tavaly stílust váltott, a hosszú göndör hajat rövid egyenesre cserélte. Miért?
– Sokan megkérdezik ezt, de különösebb oka nincs. Most vagyok fiatal, úgy gondoltam, most kell kipróbálnom. Még nyáron vágattam le a hajam, akkor a meleg is emellett szólt.

– Ha már szóba került a nyár: vannak tervek az ideire?
– Szeretnék kiutazni nővéremhez, aki Dániában él. Ha minden jól megy, a vizsgák és a nehéznek ígérkező szigorlat után ott keresek majd munkát, és az egész nyarat kint töltöm.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antigoné a Vedresben

A Szegedi Nemzeti Színház művészei Barnák László rendhagyó tantermi rendezésében tegnap a Vedres 9/A osztályának játszották el Szophoklész Antigonéját. Tovább olvasom