Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Szigorúbb büntetések

Szeged - Egyes közlekedési kihágások büntetési tételei augusztus elsejétől megváltoznak. Érdemes lesz odafigyelni a vezetés közbeni telefonálásra, a biztonsági öv és a gyermekülés használatára.
Alaposan ráijesztett az autósokra az egyik hírügynökség, amikor egy félreértés következtében arról számolt be: augusztus elsejétől akár nyolcszázezer forintos bírságra is számíthat az, aki vezetés közben, kézben tartva készülékét, mobiltelefonon beszél. Büntetését senki sem kerülheti el, de a befizetendő összegek ennél jóval alacsonyabbak lesznek.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye szerint megszűnik a helyszíni bírság, szabálysértés helyett vétségnek minősül majd a menet közbeni mobiltelefonálás, a bukósisak, a biztonsági öv és a gyermekülés használatának elmulasztása.

A rendőrök nem mérlegelhetnek, a büntetési összegek megszabottak. A vezetés közbeni telefonálás büntetési tarifái függnek az elkövetés helyszínétől. Lakott területen belül tízezer, lakott területen kívül tizenötezer, autóúton, illetve autópályán húszezer forint lesz a bírság.

Magunk és pénztárcánk sértetlensége érdekében is ajánlott felvenni a bukósisakot, illetve autóban bekapcsolni a biztonsági övet. Ezek elmulasztása lakott területen belül tízezer, lakott területen kívül húszezer, autóúton és autópályán harmincezer forintba kerül majd.

Legdrágábban a gyermekülés használatának mellőzését büntetik a rend őrei. Ez augusztus elsejétől lakott területen belül tizenötezer, lakott területen kívül harmincezer, autóúton és autópályán negyvenötezer forintos bírságot von maga után.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíznak a gazdaság élénkülésében

Szeged - Nem csökkent érezhetően a válság miatt Szeged és a környező települések szeméttermelése. Ami visszaesett, az az újrahasznosított alapanyagok ára – ezt hozta a lassuló gazdaság a Környezetgazdákoldási Nonprofit Kft.-nek. Tovább olvasom