Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szigorúbban ellenőrzik az uszodákat

Szeged - Június elejétől nem elég a versenyengedélyt és a programot megküldeniük a sportuszodáknak a Magyar Úszó Szövetséghez; a május közepén a BVSC uszodában történt baleset miatt a létesítmények okmányainak érvényességét is ellenőrzi.
Összeomlott egy mobil lépcső a fővárosi BVSC uszodában a nemzetközi ifjúsági úszóverseny alatt május végén. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára a baleset után bejelentette: felülvizsgálják az ország összes uszodájának állapotát, és ahol kell, lépéseket tesznek azért, hogy hasonló baleset ne fordulhasson elő.

A MÚSZ uszoda-ellenőrzésének bejelentése óta eltelt 1 hónap eredményeiről érdeklődtünk a szervezetnél. Güttler Károly, a MÚSZ elnökségi tagja elmondta: a MÚSZ saját hatáskörben mégsem vizsgálhatja az uszodák állapotát, ezért csak a létesítmények okmányainak érvényességét ellenőrizhetik. – Június 5-étől a versenyengedélyt kérő egyesületektől a versenyrendezési programon kívül már bekérjük a tulajdonosi, üzemben tartói vagy bérleti szerződést, a használatbavételi engedélyt, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóság engedélyét is – mondta.

Szegeden úszóversenyeket a sportuszodában rendeznek. A létesítményről tavaly Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség akkori elnöke kijelentette: Szegeden tragikus és életveszélyes a sportuszoda állapota. Károlyfalvi Zsolt ügyvezető a Szegedi Sport és Fürdők Kft. képviseletében úgy reagált Martin szavaira, hogy véleménye rendkívül hátrányos megítélést jelentett az önkormányzati társaságnak. „Nyilvánvaló, hogy amennyiben a sportuszoda üzemeltetése bármiféle veszélyt is jelentene akár a sportolókra, akár a tömegsport részeként az uszodába látogatókra, az üzemeltetést haladéktalanul felfüggesztenék" – írta Károlyfalvi Zsolt.

Az ügyvezető most is megerősítette lapunknak: a sportuszodában akkor sem és most sincs életveszélyes állapot, folyamatosan végeznek karbantartási munkálatokat, de ezek egyikét sem azért kellett elrendelni, mert kritikus helyzet állt volna elő.

– A kritika akkor egyébként is a nemzetközi vízilabdameccsek miatt érte a létesítményt a sátortető miatt – mondta Károlyfalvi. A sportcsarnokot egyébként 1974-ben avatták fel, rá egy évre kezdődtek el mellette az uszoda kivitelezési munkálatai; a talaj alatt futó vízcsövek a 70-es évek végén kerültek a helyükre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstként tekergő és dobozba zárt verssorok

Füstként tekereg majd Kassák Lajos Juhász Gyulához írt, „merre jársz most, álomnyájak juhásza" verssora a költő egykori lakóhelyén. Tovább olvasom