Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Szikraszökőkút a REÖK homlokzatán

Szeged - Durranó szikragömb, lézeranimáció, színes fényárban úszó homlokzat köszönti a művészeti központ új korszakát az ENTER fesztiválon.
A REÖK ezen a napon induló, garantált programjai nagyobb hangsúlyt fektetnek a szecessziós palota építészeti csodájára és máig izgalmas legendáira.

Épületfestés és lézershow zárja október 26-án a REÖK által meghirdetett ENTER fesztivált, amelyen számos izgalmas programmal és meglepetéssel várják a látogatókat. A lenyűgöző látvány a palota homlokzatán nem véletlen: amellett, hogy méltó befejezése lesz a programkavalkáddal kecsegtető napnak, a REÖK mint összművészeti központ új korszakának kezdetét is jelzi.

Este 7 órától ezernyi szín önti el a ház homlokzatának kanyargó, vízililiomokkal tarkított domborulatait, majd mókás lézeranimáció, szikraszökőkút és színes lángeffektek szórakoztatják az érdeklődőket. A lézershow-t megelőző órákban pedig már részt vehetünk az új, izgalmas, interaktív programokon is.

A szecessziós Reök-palota önmagában is a város egyik turistacsalogató látványossága.
A szecessziós Reök-palota önmagában is a város egyik turistacsalogató látványossága.

A különleges, grafikai elemekkel, hangulatos zenei kísérettel és látványos effektekkel dúsított épületfestés – amely már önmagában művészet – egyre népszerűbb a világ számos országában. Ilyen nagyszabású show nem volt korábban Szegeden, a szervezők nagy tömegre számítanak.

Grönholm-módszer és A pestis

Október 28-án A Grönholm-módszert, október 30-án, az Őszi Kulturális Fesztiválon A pestist láthatja a közönség a REÖK-ben. Előbbi főszerepét Fenyő Iván játssza, utóbbi Hegedűs D. Géza jutalomjátéka. Jegyek korlátozott számban kaphatók, érdemes elővételben megváltani őket.

A szecessziós palota lenyűgöző külső adottságain túl azok a legendák is említésre méltók, amelyek körüllengik a házat építtetésétől kezdve. Ezeket videoinstallációs projekt leplezi majd le az évad során, fokozatosan tárva fel az izgalmas részleteket Magyar Ede életétől kezdve a
Reök család történetén át egészen az aktfotós Bäck Manci tevékenységéig. Az első fejezetet a 26-i napon láthatjuk.

Három garantált program is elindul. Dusha Béla fotóművész és tanítványai hosszabb távra „bérbe veszik" a Zöld Szalont, a palota legimpozánsabb termét, amelynek art nouveau hangulatába remekül passzol a századelős portréfotózás. De green box segítségével akár a ház előtt is repülhetnek az alanyok.

Árnyas Koppány festőművész szintén beköltözik a REÖK-be. Látványműtermében fogadja azokat, akik kíváncsiak a más körülmények között magányosan alakuló alkotói folyamatra. Zenelabor is várja a látogatókat: az SZTE ZMK hallgatói a kiállítótermekben gyakorolnak majd.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Armel: A csavar fordul egyet

Az Armel-fesztivál egyik új partnere, az Isztambuli Állami Opera társulata A csavar fordul egyet című kétfelvonásos Benjamin Britten-operát játssza ma 19 órától a nagyszínházban. Tovább olvasom