Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szilágyi Annamária díjesővel zárta az évadot

Szeged - Szilágyi Annamária a Szegedi Tudományegyetem megosztott közönségdíja mellett a legjobb színésznőnek és a legjobb női mellékszereplőnek járó Dömötör-díjat is elnyerte az évad végén. A szegedi társulat egyik legnépszerűbb színművésze porckorongsérvet kapott, a nyarat regenerálódásra szánja.
– A közönségtől kapott díjak mindig különösen jólesnek, mert egyetlen igazi visszajelzési forrásunk van: a publikum. Azért csináljuk, azért próbálunk a szürke hétköznapokba valami kis örömet csempészni, hogy a nézők jelképesen meglapogassák a vállunkat. Boldoggá tett, hogy a Dömötör-díjat mindkét kategóriában elnyertem, ehhez hasonló sikert korábban csak Járai Máté és Keszei Bori ért el. Picit talán már túlzó is ez a szeretet, a legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplő kategória többi jelöltje is megérdemelte volna a díjat – mondja Szilágyi Annamária, aki úgy érzi, a most zárult évad várakozáson felül jól sikerült. – A La Mancha lovagja női főszerepe meghatározó a pályámon, a Mária főhadnagy szubrettfiguráját pedig kellemes kirándulásnak tekintem. Kiváló énekmesterünknek, Vajda Júliának sokat köszönhetek, mert alaposan ráncba szedett. Igaz, volt némi zenei alapképzettségem, hiszen Nyírbátorban ének-zene tagozatos gimnáziumba jártam. A mi osztályunk indította el az ottani kóruskultúrát, én már ott is kiragyogtam a karból.

Szilágyi Annamária Aldonza szerepében a La Mancha lovagja című darabban. Fotó: Segesvári Csaba
Szilágyi Annamária Aldonza szerepében a La Mancha lovagja című darabban.
Fotó: Segesvári Csaba

A mostani díjesőnek árnyoldala is akad, nem mindenki tud örülni mások sikerének. Annamária szerint ilyenkor derül ki, hogy kik az ember igazi barátai, és kik azok, akik csak úgy csinálnak, mintha azok lennének.

Együtt örül Borovics Tamással

– A szegedi értékes társulat! Kevesen vagyunk, lehetne úgy is elővenni darabokat, hogy mindenkinek jusson szép feladat. Borovics Tamás Kaszás Attila-díjas lett, örömömben ki is írtam a Facebookra: Dagad a mellem a büszkeségtől! Hátha most miatta felfigyel, kíváncsivá válik ránk is a szakma – mondja Annamária.

– Ha a színész szeretetet, pozitívumot sugároz a színpadról, szívét-lelkét adja, azt a nézők érzik. Azt is tudják, ki az, aki őszintén csinálja, és az életben is ugyanilyen. Nehéz, munkás évadunk volt. Összeugráltam magamnak három porckorongsérvet. Egyszerre több lovat akartunk megülni, nem mindig maradt arra is idő, hogy kipihenjük magunkat. Sokszor két előadást is játszottunk egy nap, ami nem mindig szerencsés. Nem vagyunk robotok. A La Mancha lovagját fizikai és lelki okok miatt sem lehetne naponta kétszer eljátszani – véli a népszerű színésznő, aki most nincs túl jól, de a humora a nehéz időkben sem hagyja cserben. – Vár még rám egy randevú az idegsebészemmel. Megnézi és értékeli majd az MRI-felvételemet. Én már megnéztem, és nagyon szépnek látom magam belülről.

Elcsodálkoztam az izomrendszerem felépítésén. Pihennem nem szabad, mert akkor bemerevednek az izmok, és akkor még rosszabb. Rehabilitálódni fogok a nyáron. Üzenem az ellenségeimnek: szeptemberre felépülök. Igaz, egyelőre nincsenek érdemleges szerepeim a következő évadra. Az öreg hölgy látogatásában kezdek, a polgármester feleségének ötmondatos szerepét játszom majd. Évad végén mutatjuk be Feydeau komédiáját, A hülyéjét, amelyben mindenkinek nagyon jó szerepe van. Egyébként azt szoktam mondani: én vagyok a színház titkos fegyvere. Annyira titkos, hogy még én sem tudom, mikor és hol vetnek be.

Olvasóink írták

  • 2. ametiszt51 2013. június 12. 21:00
    „Ez úton és ismételten gratulálok a Művész nőnek továbbá mielőbbi gyógyulást!”
  • 1. teistudod 2013. június 12. 11:19
    „Remélem a két közönségkedvenc kap ezért valami jutalomjátékot!! Borovics és Szilágyi egy darabban, (lehetőleg valami vidámban) tutti mindenkit érdekelne! Főleg most!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illés Zoltán sem támogatja a biomassza-erőművet

Szél Bernadett, az LMP társelnöke májusban tájékozódott a Szegedi Hőszolgáltató Kft. és kisebbségi tulajdonosa által alapított projektcég, a Szenergott Kft. terveiről. Tovább olvasom