Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szili helyén Botka az MSZP országos listáján

Gyurcsány Ferenc előkelő listás helyezése elleni tiltakozásul Szili Katalin levétette magát az MSZP országos listájáról. Helyére Botka László került.
Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök 2006-ban az első, most a negyedik helyet kapta az MSZP országos listáján. Ez egyfelől visszalépés. Másrészt komoly siker, ha azt vesszük, hogy áprilisban Gyurcsány távozni kényszerült a hatalomból. A másik fontos eltérés 2006-hoz képest, hogy Szili Katalin korábbi házelnök nem szerepel a párt élcsapatában: akkori harmadik helyét most ötödikkel pótolhatta volna. Ám a hírek szerint a politikus levétette magát a listáról, annyira zokon vette, hogy Gyurcsány mögé szorult.

Szili az egész MSZP-re kiterjesztette kritikáját: eszerint a lajstrom nem tükrözi a párt megújulását. Helyére Botka László, Szeged polgármestere került. A korábbi parlamenti elnök sem marad azonban mandátum nélkül, hiszen ő vezeti a párt baranyai listáját. Kérdés, mennyire előremutató Szili stratégiája, vagyis az MSZP-vel való szakítás irányába tart-e a párt máig legnépszerűbb politikusa.

Az MSZP 2010-es országos listájának első húsz neve. Zárójelben a 2006-os listán elfoglalt hely.

1. Mesterházy Attila (18)
2. Lendvai Ildikó (4)
3. Kovács László (-)
4. Gyurcsány Ferenc (1)
5. Botka László (43)
6. Szekeres Imre (7)
7. Kiss Péter (6)
8. Simon Gábor (8)
9. Lamperth Mónika (12)
10. Ujhelyi István (10)
11. Hiller István (2)
12. Molnár Csaba (44)
13. Puch László (19)
14. Juhász Ferenc (9)
15. Veres János (11)
16. Vadai Ágnes (17)
17. Varga László (-)
18. Bárándy Gergely (-)
19. Szűcs Erika (24)
20. Szabó Imre (50)

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. odysseus 2009. december 13. 19:29
  „az egész csapatból a Kovács Laci bácsi a legügyesebb. Elment bulizni Európába, aztán hogy visszajött, egyből megint az élbolyba csöppent. Hogy is? Ögyes...”
 • 62. KovácsPistike 2009. december 13. 12:34
  „Nagyon hiányolom a listáról Nyakó, Szanyi, Szabó Zoltán és Karsai elvtársakat. :-)

  A muter már nem szereti sem a szegfűt, sem az ibolyát, a kertben még a bokrokat is kivágatta a faterral. Nem győzünk takarítani a madarak után.

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  "100 milliós végkielégítés a BKV nyugdíjas humánpolitikai igazgatójának."
  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"
  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  "10 tuskó 3,2 millióért”
 • 61. őrgróf 2009. december 13. 12:11
  „Ezen a listán Gyurcsány az egyetlen karizmatikus személy, aki az őszödi őszinte beszéde után ( vagy annak ellenére?!) az egyetlen komoly ellenfele lehetett volna Orbánnak". ...és a többi néma csend..."
  Szili meg menekül a süllyedő hajóról, és ehhez kellett keresnie valami indokot. A másik valamirevaló jelölt mögött viszont csak egy kis párt áll (MDF) Pedig Bokros ( hibái ellenére!) hozzáértő és komoly tudással rendelkező személy, ha ő lenne a min.elnök, Habsburg György mehetne az EU parlamentbe, ami az ő ( családi ) kapcsolataival igen sikeres magyarság-politikát tudna képviselni és elfogadtatni!!! Szóval...van min gondolkodni, emberek?!”
 • 60. rodnás 2009. december 13. 12:03
  „Botka László! Ezek után remélem szolidaritást vállalsz Gyurcsány működésével!!!!!”
 • 59. LukSzusz 2009. december 13. 11:04
  „jó kis lista:
  Lendvai 1974-től MSZMP tag 63 éves
  Kovács László 1963-tól MSZMP tag 70 éves
  Szekeres Imre 1969 -től MSZMP tag fiatal,59 éves
  Lampert Mónika 1971-től KIS_MSZMP tag,aránylag fiatal csak 53 éves stb,stb,...........
  Ezek , rángatják a Mesterházy nevű bohócot. tényleg a megújulás emberei .”
 • 58. jurigeller 2009. december 13. 09:59
  „Engem a Jobbik lsta jobban érdekelne!!”
 • 57. o1királylány 2009. december 13. 08:50
  „valoperes_zugugyved, lehetetlen,hogy te nem unod saját magad,olvasd az pl(51,55)hozzászólásokat.Azoknak van értelme,a tiednek semmi.”
 • 56. valoperes_zugugyved 2009. december 13. 07:28
  „ki az a bottka?”
 • 55. trainman 2009. december 13. 02:02
  „Nem tudom, ez miért olyan új hír a Délmagyarországnak? Már napok óta köztudott.

  Volt a hétvégén egy MSZP választmányi ülés, ahol arról ,,vitáztak", kik szerepeljenek a jövő évi választási listán, mint képviselőjelöltek.
  A választmány elnöke elmondta, a párt olyan jelölteket állít, akik a baloldali emberek előtt hitelesek, az MSZP programját, értékeit képviselik. Kérem, ne nevessen senki! Komolyan mondta! Legalábbis szemrebbenés nélkül adta elő!
  Simon Gábor megismertette velünk a jelöltállítás kritériumait is, íme:- ,,Korábban már elfogadtuk azokat a szempontokat, amiket most érvényesítettünk a listaállításnál. Figyelembe vettük az elmúlt években végzett munkát, a teljesítményt. Ügyeltünk arra, hogy a listára kerülők alkalmasak legyenek a párt értékeinek, elveinek, a programjának a képviseletére.

  "Azt tudom Önöknek mondani, hogy valamennyi helyre kitűnő embert jelöltünk, ebből is látszik, hogy a Magyar Szocialista Pártnak alkalmas jelöltjeiből akad szép számmal. Olyan jelöltekből, akik a baloldali értékeket képviselve alkalmasak arra, hogy nem csak a szocialista párt szavazóit, hanem a szocialista párt politikáján keresztül az ország lakosságát is képesek képviselni. "

  Mily gyönyörű szavak! Eddig miért nem képviseltek minket? Mindegy! Hagyjuk! Ne keressünk a kákán is csomót! Időnk sincs rá, mert odapenderedik a mikrofonhoz Lendvai Ildikó cenzor elvtársnő, és a show folytatódik! Gyönyörű rikácsolós hangján megszólal, a gyerekek megállnak a fejlődésben, és a következőket találja mondani: - "Egy héttel ezelőtt azt volt módomban bejelenteni, hogy a jövő emberét javasoljuk a kongresszusra a szocialista párt miniszterelnök-jelöltjének. Most ugyanerre törekedtünk az országos lista összeállításánál. Soha ilyen arányban a szocialista párt listájának élvonalában nem szerepeltek a jövő emberei. Ezt tekintjük a közösen javasolt lista első és legfontosabb üzenetének."

  Tapsvihar! Ez igen! Egész kíváncsi lettem arra a listára! Nézzük is, ne csigázzuk tovább az idegeinket! Íme a lista első húsz helye!

  A lista első helyén természetesen a miniszterelnök-jelölt, Mesterházy Attila szerepel. A további sorrend, pedig a következő: 2. Lendvai Ildikó, 3. Kovács László, 4. Gyurcsány Ferenc, 5. Botka László, 6. Szekeres Imre, 7. Kiss Péter, 8. Simon Gábor, 9. Lamperth Mónika, 10. Ujhelyi István, 11. Hiller István, 12. Molnár Csaba, 13. Puch László, 14. Juhász Ferenc, 15. Veres János, 16. Vadai Ágnes, 17. Varga László, 18. Bárándy Gergely, 19. Szűcs Erika, 20. Szabó Imre.

  Szép kis lista, csupa új arcokkal! A jövő emberei! Beleborzongok a meglepetésbe! Mesterházy, a szakállatlan tanú a Zuschlag perben,(lehet, azért vágatta le a szakállát, nehogy felismerjék) aki végig asszisztálta Gyurcsányék ámokfutását, azt már tudtuk eddig is, hogy ő a jövő arca, mert Ildikó asszony megmondta!

  A második helyen, pedig milyen új arc szerepel! Maga Lendvai elvtársnő! A jövő reménysége, aki már 1974-ben belépett az MSZMP-be, és ott szolgálta Kádár János rendszerét. A Wikipédia szerint 1974-től dolgozott a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán, majd 1981 és 1984 között az MTA aspiránsa volt. 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 között osztályvezető-helyettesként. Kritikusai szerint itt az MSZMP kultúrpolitikája által veszélyesnek tartott művek, előadók megjelenéseit korlátozta és része volt a szegedi Tiszatáj irodalmi lap 1986-os betiltásában is. Azt én tenném hozzá, nem egy zenekar, köztük a Beatrice pályafutását is korlátozta a mi jóságos cenzorasszonyunk, akit bizonyára annyira szeret az ország népe, és annyira, de annyira hiteles, mint a jövő embere!

  Kovács László! 1963-ban lépett be az MSZMP-be. 1966-ban átkerült a KISZ Központi Bizottságának nemzetközi osztályához, amelynek 1971 és 1975 között vezetője volt. Eközben 1969 és 1971 között Prágában az NDSZ magyarországi képviselője volt. 1975-től 1976-ig az MSZMP Központi Bizottsága külügyi osztályának konzultánsa, 1976 és 1983 között annak alosztályvezetője, 1986-ig osztályvezetője volt. 1986-ban a Lázár-kormány külügyminiszter-helyettese lett, mely tisztségét a Grósz-kormányban is megtartotta. A Németh-kormány alatt az újonnan kialakított külügyminisztériumi államtitkári pozíciót viselte. Rövid ideig az MSZMP Központi Bizottságának tagja volt. Ugye, ő testesíti meg a fiatalos lendületes jövő reménységét, aki EU biztosként égette hazánkat, hozzá nem értésével, és munkáját 0%-osra értékelte Brüsszel!

  Gyurcsány Ferenc! Elqró! Az Őszödi böszme, a Pápai fenegyerek, aki a legtöbb kárt okozta országunknak az utóbbi húsz év alatt! Akinek köszönhetjük a 2006-os rendőrterrort, aki minden héten egy újabb agyament ötlettel állt elő, az örökmozgó paprikajancsi, az ország legnépszerűtlenebb miniszterelnöki címet kiérdemlő lenne a jövő embere? Hát, lelkük rajta!

  Szép kis lista ez! Botka László is ott volt Őszödön, és nem emelte fel szavát az ,,elkúrás" miatt. Szekeres Imre, a részeges honvédelmi miniszter, aki 1977-től nyolc éven át a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Veszprém Megyei Bizottságának a titkára, majd első titkára volt, majd tanácselnök elvtársként építette a szocializmust, és saját karrierjét. Kiss Péter, szintén volt MSZMP tag. Lamphert Mónika, aki minden poszton ,,megállja" a helyét. Veres János, aki egy egész országot és az Uniót is átvágott a költségvetési trükközéseivel. Újhelyi, aki először a Fideszbe jelentkezett, majd mikor oda nem kellett, akkor ment az MSZP-be, mint megélhetési politikus. Szűcs Erika, aki pogácsaevés közben morzsákat köpköd a Hír tv kamerájára, azon csodálkozva, hogy egy demokráciába hogyan engedhették be a stábot.

  Sorolhatnám még a névsort, mindegyik név kuriózum a maga nemébem, de úgy érzem felesleges! Aki ezt a listát beveszi, hogy ezek az emberek a jövő arcai, azokat nagyon tudom sajnálni!

  Összeállt a nagy csapat! Lesz majd közös Internacionálé-éneklés, miközben a színpadon vörös füst gomolyog, a színpadon együtt vonaglik majd a Politikai Múmia a fiatal balraátokkal, aki nem megélhetési politikusok ám! Á! Dehogy!
  Ha így haladnak, lehet, elérik az 5%-ot is! Adja az Isten! Bár én kiegyeznék 4%-ba is!”
 • 54. trainman 2009. december 13. 01:59
  „-Hát tudod, a másik sem jobb ám semmivel! Egyik kutya, másik eb, vagy, hogy is mondják! Ja! Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz! Ők se csinálnák ám másképp! Nehogy azt hidd!
  Láttad tegnap a drágabolgárúrat a tévében? Ő is megaszonta, hogy a Fidesz tehet mindenről!
  Meg a Tamás! A Hentes, vagy Mészáros?Á! Mindegy! Ő is megaszonta az avarjánossal együtt! Meg ez a válság is! Ezt is a Fidesznek, meg a csürhéjének köszönhetjük! Mindent meggátoltak, amit szegény Gyurcsány elvtárs akart! Mindent! Pedig annyi, de annyi jó terve volt! Csak hát ugye a csúnya ellenzék, meg az a cigány Orbán Viktor, az mindig gátolta a fejlődést! Csak gyújtogatni tudnak, meg szegény rendőröket verni! Sőt! A H1N1 vírusról ne is beszéljünk! Az is miattuk van ám! Hullanak az emberek mint a legyek a Fidesz miatt! Őket meg csak a pénz érdekli!

  Mi, az hogy a rendőrök verték az embereket? Frászt! Ott sírt drágalátos Ferink is a rendőrökkel együtt! Láttam! Fasiszták! Brrr! A hideg is kiráz!
  Végre elkezdődött a kampány! Most majd kiderül az igazság! Mennyi ... korrupciós kirekesztő fog börtönbe menni! Szegény ártatlanul meghurcolt szocialista elvtársaink majd kiszabadulnak a ...ügyészség karmai közül! Semmi nem tántoríthat el, még ha maga Lendvai Ildikó adna egy puszit, még az sem! Bár azért ez elég rémisztő gondolat! Minden reggel, mikor felkelek, azt dúdolom magamban:- Igen! Igen! Óh, igen! Magyarország! Magyarország! Gyere bátran! Magyarország!
  Ez mindig megnyugtat! Vagy megnézem videón, amikor az elvtársak az Internacionalét éneklik! Az milyen gyönyörű! Ahogy együtt éneklik baloldali értékeket képviselő hőseink! Hüpp - hüpp!Bocs! Ilyenkor mindig elérzékenyülök!

  Nem elég Orbán, még itt van ez az antiszemita-kirekesztő-.... Jobbik! Meg a Gárda! <moderálva...> Az egész világ bennünket figyel most miattuk, mert roma gyerekeket öldösnek, ...., pedig nem olyan régen még minket irigyelt Európa! Mert dübörgött a gazdaságunk, ugrott a mi pannon pumánk, csak ugye a csúnya .... beleköptek a levesbe! Magyarkodnak itt nekünk! Árpád-sávos zászlaikkal zavarják a nyugalmat meg a közrendet! Grrrr!

  Nagyon nagyon tudom gyűlölni őket! Ezért is szavazok az MSZP-re, mert mi olyan jól tudunk együtt gyűlölni! A nyugdíjam is féltem, mert ha a ... kerülnek hatalomra, azt is elveszik, és soha nem lesz 3,60 a kenyér, mint Jani bácsi idejében! Hej, de szép idők is voltak azok! Most bezzeg annyit fizetek a gázért, meg a villanyért, hogy a gatyám is rá megy! Mert a Fidesz, meg a ..... meggátolták Kádár rendszer visszajövetelét, pedig Gyurcsány nagyon akarta! Meg a drága Kovács László az Ildikóval egyetemben! Meg az az igazság, ha bemegyek a szavazófülkébe, hiába is próbálnék én másra szavazni, egyszerűen nem megy! Tudom! Próbáltam! A kezem elkezd remegni, elönt a hideg veríték, és kezem automatikusan az MSZP logó fölé, és X! A megfelelő helyre! Pont!”
 • 53. csiperke73 2009. december 13. 01:36
  „Levethette volna magát máshonnan is....”
 • 52. N.P. 2009. december 13. 00:58
  „achilleus 2009.12.12. 19:39
  "Elvileg ez akkor következhetne be, ha az MSZP nem éri el a listás szavazatok 5%-át, viszont egyéniben bejut 5 fő. Igaz akkor az az 5 fő nem az országos listán szereplő első 5. Ennek azért elég kicsi a valószínűsége, - ;-) mármint, hogy lesz 5 egyéniben győztes jelölt." -- ugye mindketten tudjuk, hogy ennek az esélye gyakorlatilag 0. Valoperes és társai hetet-havat összehordanak mindenről (szerintem azt sem értették amit írtál) és igazából ez akaszt ki.”
 • 51. Rozsdás 2009. december 13. 00:17
  „49. comet 2009.12.12. 23:33
  Én még ma sem a törvényeket tartom alkalmatlanak!!
  Hanem a végrehajtóit, és büntetném őket de rendessen!!!
  Ezek a törvények változhatnának a fejlődéssel együtt, de fejlődés az nincs!
  Kisérletezni persze lehet de mi isszuk meg a levét!!”
 • 50. maradando 2009. december 13. 00:13
  „Sikerűlt 20 olyan embert össze válogatni a rendszerváltást követően,akik kollektiven elfelejtették a nép fogalmát !
  Viszont ez a 20 szűk esztendő kevés volt ahhoz,hogy megismerkedjenek a "becsűletes=munka" jelentésével. Nem kell ,hogy hatalmon legyenek az elkövetkező 4 évben,elég az unott arcaikat viszont látni újból a parlament székeiben. :-((”
 • 49. comet 2009. december 12. 23:33
  „az MSZP nemcsak az országot fosztotta ki de magát a rendszert is tönkre tette, azt a rendszert, ami igazából ki sem alakult, pedig ők kiáltották ki. Ez a rendszer a köztársaság lett volna.
  Lehet-e Magyarországon köztársaságról és alkotmányosságról beszélni, amikor 20 év alatt nem tudtak egy normális alkotmányt létre hozni, a jelenlegi ugyanis egy ideiglenes tákolmány.
  Lehet-e köztársaságról és jogállamiságról beszélni, amikor a miniszterelnökök bűncselekmény elkövetésével, csalással jutnak hatalomra, vagy a demokratikus választási szabályokat semmibe vevő összesküvéssel.
  Mert Bajnai Gordon, a jelenlegi népfelhatalmazással nem rendelkező illegitim miniszterelnök így került hatalomra. A ´konstruktív bizalmatlanságinak´ egyetlen követelményét sem teljesítették. Obama talán ezért nem hajlandó szóba állni ezzel a szélhámossal. Súlyos vádak ezek, ahogy az ország kifosztása is súlyos tény...
  Gyurcsány Ferenc Öszödi beszéde úgy nullázta le a köztársaságot, ahogy a Kennedy gyilkosság tette ezt az USA-ban... azóta ott is minden a hazugságokról szól.”
 • 48. Rozsdás 2009. december 12. 23:32
  „Nem propagandának szántam, deelgondolkoztató!!

  A baloldalra szavazok:

  - mert szeretem hallgatni a milliárdosok szájából az Internacionálét,
  - mert szeretem látni a kábszeres buzik felvonulását az Andrássy úton és elítélek
  minden szélsőséget,
  - mert a komplett Terézvárosi és Erzsébetvárosi frakció előzetesben van,
  - mert a volt pénzügyminiszter fiai védelmi pénzt szednek,
  - mert szeretem, amikor szemeket lőnek ki állami ünnepségeken,
  - mert jó, hogy az In-Kal Security megmotoz, miközben a március 15-i ünnepségen a
  családommal sétálok a Múzeum kőrúton,
  - mert rajtunk röhög Európa és elhatárolódik tőlünk Románia és Bulgária is,
  - mert szegény Soros Gyuri bácsit csak mi fogadjuk be, pedig ő mindent megtett az
  egyetlen hazai tulajdonú OTP bank összeomlásáért,
  - mert hiteles előttem (Libás) Bajnai György (OFF-SHORE) Gordon, aki szerint úgy
  igazságos, hogy fájjon mindenkinek, csak neki ne,
  - mert Bajnai mindent megtett azért, hogy a libatenyésztők megkapják jogos
  követelésüket, a hizlalt libák árát,
  - mert Bajnai csak 8 cégét szüntette meg felszámolással vagy végelszámolással,

  Továbbá:
  - mert az állami nagyvállalatok vezetői megérdemelten kapják fizetésüket, pl.:
  Nemzeti Vagyon Kezelő igazgatója havi 3,5 MFt munkabért, + évi 33,6 MFt
  prémiumot, + 3-5 havi bért jutalmul,
  - mert a MÁV Zrt. vezérigazgatója havi 3,42 MFt munkabért + 32,8 MFt éves
  prémiumot + 3-5 havi bért jutalmul,
  - Magyar Posta vezérigazgatója havi 2,54 MFt munkabért + 24,7 MFt éves
  prémiumot + 5 havi bért jutalmul, ...stb.,
  - mert végre vannak jogai szegény bodzaszedő roma honfitársaimnak és büntetlenül
  ölhetnek, rabolhatnak, sikkaszthatnak, hazudhatnak,
  - mert valaki végre elítéli a csúnya, agresszív Magyar Gárdát, akik eddig semmi
  törvénybe ütközőt nem tettek,
  - mert a TV Székházat olyan jól adták el, hogy egy kanadai cég kereshetett rajta
  2,0 MFt-ot,
  - mert a völgyhidat úgy építették méregdrágán, hogy nem is kellett volna az utat a
  magasba emelni,
  - mert az M6-os úton sikerült alagutat építeni az alig néhány méter magas löszfalba,
  - mert a makói gázmezőket sikeresen eladták kanadai kitermelésre, csupán 12 % -ot
  kap belőle hazánk,
  - mert szeretem, amikor romlik a Forint,
  - mert tényleg nem emelték a gáz árát,
  - mert hazudtak éjjel-nappal,
  - mert tényleg nem vezették be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat
  (mert mindent elkövettek azért, hogy ne legyen vizitdíj...),
  - mert a 4-es metró 190 Milliárd Ft helyett 600-ból épül(?),
  - mert Baja Ferenc már rég nem utalhatott pénzt a Zsurki vodkagyárnak,
  - mert a honvédelmi miniszter atomrészegen szónokolt a Gripenek átadásán,
  - mert integráció címén végre vannak cigány osztálytársai gyermekeinknek, és mert a
  Lauder zsidó iskolában is vannak cigány diákok,
  - mert végre van digitális tábla néhány iskolában, sőt néhány iskolában még angol WC
  is van,
  - mert az orvosaink már szerte Európában gyógyítanak, itthon pedig...,
  - mert dübörög a gazdaság és ugrik a pannon puma,
  - mert olyan szabad országban élünk, ahol bárkinek, még a volt miniszterelnöknek,
  Gyurcsány Ferencnek is lehet több mint 50 cégben érdekeltsége, tulajdona, és
  mellette nagylelkűen lemond miniszterelnöki fizetéséről,
  - mert semminek nincs felelőse és szabad a rablás,
  - mert a Közraktár utcai bálna épületet off-shore cég építheti,
  - mert eladják külföldi cégeknek a közműveinket és kiárusítják a vízvagyont is,
  - mert drága pénzen terveztek nekünk kormánynegyedet, amiből semmi nem lett (hála
  Istennek), csak költségei vannak,
  - ...stb, ...stb.”
 • 47. Rozsdás 2009. december 12. 22:43
  „46. KovácsPistike 2009.12.12. 22:30
  Érted is amit írsz??
  Mert egy tolmács vagy orvos nem ártana néha!!”
 • 46. KovácsPistike 2009. december 12. 22:30
  „Szerintem most még nem késő az mszp-nek lemondani.
  Gyurcsánnyal, Lendvaival, stb-vel semmire se mennek, illetve csak lefelé mennek a lejtőn.
  Örüljenek ha az 5%-ot elérik és bejutnak a parlamentbe.

  A muter már nem szereti sem a szegfűt, sem az ibolyát, a kertben még a bokrokat is kivágatta a faterral, aki nem győz takarítani a madarak után.A fater nagyon készül a tavaszra, az egész házat mestergerendástól elbontja. :-)

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  "100 milliós végkielégítés a BKV nyugdíjas humánpolitikai igazgatójának."
  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"
  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  "10 tuskó 3,2 millióért"”
 • 45. valoperes_zugugyved 2009. december 12. 21:41
  „öszöd.”
 • 44. Rozsdás 2009. december 12. 21:36
  „Bocsánatot kérek, de az igazság nem egyszerű dolog !!

  Hozzá tartozik a jelenlegi törvények ismerete valamilyen szinten!!

  Nem a büntető törvénykönyvre gondolok, de amit minden Magyar állampolgár megismerhet ,de nem ismer mert arra lusta hogy saját érdekében tisztábban lássa a dolgokat!!
  Tapasztalatom szerint a legfőbb törvénnyel az alkotmánnyal csak a hozzászólók 20%-a van tisztában, a választási törvénnyel 15%, büntető ,gazdasági, szociális, oktatási, munka és egyéb törvényeket csak a velük foglalkozók ismerik (jogász, vállalat igazgató, iskola igazgató, munkaügyi előadó ) mindezek ismerete nélkül mindenki félre beszél ,,mint a sebesült katona"!!
  Mindezen ismeretek itt a netten megtalálhatóak nem kerül még 5-órájába se annak aki tisztábban akar látni és nem csak az érzelmeinek szeretne hangot adni!!
  Nem a vezetőink okosságán múlik hogy itt tartunk!!
  Ez a mi butaságunk hogy tudatlanságunkban mid ezt következmények nélkül megcsinálhatják velünk akiké ,,a valós hatalom" Magyarország ,,polgáraié" !!!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadnapi menetrend vasárnap

Szeged. Szabadnapi menetrend szerint közlekednek a Tisza Volán Zrt. járatai Szegeden holnap, kivéve… Tovább olvasom