Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Szín 5-ös: Szimonetta idén is pályázik a fődíjra

Szeged - Csupa ötös áll egymás alatt a kisteleki Kiss Szimonetta bizonyítványában. A 11 éves kislány tavaly nyerte meg Szín 5-ös játékunk fődíját.
Idén is kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet tavalyi Szín 5-ös játékunk fődíjasa, a kisteleki Kiss Szimonetta. A negyedikes kislány elmondása szerint az elmúlt tanév semmivel volt nehezebb a tavalyinál, így színjeles bizonyítványa egy percig sem forgott veszélyben. A kislánynak és családjának örök élmény volt a tavalyi családi hétvége Eurodisney-ben – Szín 5-ös játékunk idei nyertese szintén a Párizs melletti gyermekparadicsomba viheti el családját.

– Megint indulok a versenyen, úgy 10 százalék esélyt adok magamnak a nyerésre – számolgatott a 11 éves Szimonetta. Ha mégsem ő nyerné meg a fődíjat, a nyertes gyermeknek és családjának azt javasolja, hogy Eurodisney-ben a Western nevű hullámvasútra, valamint a Karib-tenger kalózai nevű hajóba feltétlenül üljenek bele.

– A vonat a víz alatt is átmegy, a hajóban pedig csontváznak és kalóznak vannak beöltözve az emberek – magyarázta Szimonetta, aki szüleivel és testvérével egy teljes napon át járta be a mesevilágot. Ült csészeforgóban és Aliz csodaországának egyik trónusán, fotózkodott Goofyval és a Hamupipőke rajzfilm kedves egereivel. A mesés kirándulásról a család legalább 300 fotót készített, de megcsodálták Párizs nevezetességeit is.

Most sem kell magyaráznia a bizonyítványát. Fotó: Schmidt Andrea
Most sem kell magyaráznia a bizonyítványát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Franciaországban Eurodisney tetszett a legjobban, de az Eiffel-torony is szép. Baguette-et és croissant-t is ettem, de a csigát nem próbáltam ki – beszélt Szimonetta franciahon nevezetességeiről. A fotókon kívül a negyedikes diákot egy vidámparkban vásárolt Minnie egeres nyalóka is emlékezteti a nyaralásra, amit tervei szerint soha nem bont fel.

Elmondta, hogy osztályában sok kitűnő tanuló lett az év végén, így több társa is indulhat hétfőn kezdődő Szín 5-ös versenyünkön. És mit fog csinálni Szimonetta a jól megérdemelt szünidő alatt? – Sokat játszom majd – felelte a kislány.

Fotózási helyszínek és időpontok

Szeged: Technika Háza (Kígyó u. 4.), június 22., 24., 25., 13–18 óráig

Hódmezővásárhely: Petőfi Sándor Művelődési Központ (Szántó K. J. u.), június 23., 13–18 óráig

Mindszent: Művelődési Ház (Szabadság tér), június 23., 9–12 óráig

Csongrád: Művelődési Központ (Szentháromság tér 8.), június 26., 9–12 óráig

Szentes: Ifjúsági Ház (Tóth J. u. 10–14.), június 26., 13–17 óráig

Makó: Hagymaház (Posta u. 4.), június 29., 13–18 óráig

Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9–12 óráig

Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30–17 óráig

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Dittike 2009. június 23. 11:25
  „*a kell-hez kell 1 L btű még :D”
 • 45. Dittike 2009. június 23. 11:24
  „Na jó,elmondom,h nekem nem Szimonettával van bajom.Nagyon aranyos,és biztos okos kislány.És én csak azt mondom,h ilyen a világ,és ha már nem lehet megváltoztatni,akkor inkább fel kel rá készülni.Oyan soha nem lesz,h mindenki békében lesz mindenkivel.Ideje lejönni a földre.És köszönöm az intelligencia szintemr tett megjegyzést.Nem ismersz,úgyhogy ne itélkezzél.Én ezzel befejeztem.”
 • 44. HalfLife 2009. június 22. 20:26
  „37: Már próbáltam én is... Semmit sem használ, fölösleges szófecsérlés! :S
  Kivillan az IQ 43-askánál is! Olyan a mai világ, amilyenek az emberek benne (mint pl.te)! Változtassuk meg! Lehetnénk akár jóindulatúak, elismerőek, vagy ne adj´ Isten még akár tapintatosak is! Én igyekszem ilyen lenni, még a magadfajtákkal is! Azt nem értem, hogy miért piszkálja ez a lányka ennyi ember csőrét....
  Aki sportol, érmet kap, aki tanul, az meg könyvet! :) Mi is a baj ezzel?
  Én speciel 2. lettem a városi versíró versenyen, mikor harmadikos voltam (általánosban), de annyit se mondott a magyar tanár, hogy állj arrébb! Jó, hogy rosszul esett, így elég hamar rájöttem, hogy az ilyen gonosz, irigy emberekkel nincs mit tenni! :(”
 • 43. Dittike 2009. június 22. 12:09
  „37es nek:sajnos ilyen a mai világ.Szimonetta is jobb,ha minél hamarabb rájön már csak a saját érdekében is.”
 • 42. Dittike 2009. június 22. 12:07
  „A név meg magánügy.Valakinek az új nevek tetszenek,vkinek meg a régi.”
 • 41. Dittike 2009. június 22. 12:06
  „2es hozzászólóval értek egyet!”
 • 40. maradando 2009. június 22. 01:43
  „Most már tudom miért jó ha nem kitűnő egy gyerek ! Nincs rajta akkora stresz ami a vállára nehezedik!
  Persze ha elfogadják a törvény tervezetett,hogy 13 éves koráig nincs házifeladat meg osztályzás,akkor nem tudom mi lesz az értékmérő etelon , ahhoz hogy valaki utazzon ?”
 • 39. comment 2009. június 21. 14:06
  „Ismételten csak gratulálni tudok a kislány teljesítményéhez!
  Azok akik negatívan szóltak az elért eredményéhez, csak irigységből és butaságból tehették!
  Az viszont marhaság, hogy ne induljon az idén, mert Ő már nyert tavaly, és adjon esélyt a többieknek is....
  Akkor az olimpiára se induljon a versenyző, ha már az egyik évben nyert?
  Igen is induljon idén is, jövőre is és mindaddig amíg teheti, eredménye által!!!
  A neve kimondottan szép, hozzáillő, a képet elnézve egyáltalán nem fellengzős a kislány, szerintem egy nagyon egyszerű pár gyermeke lehet, akik a tiszteletre és tisztességre nevelik gyermeküket.
  Gratula a szülőknek is!”
 • 38. _palla_ 2009. június 21. 13:17
  „Mennyi rosszindulat! Ne hallgass rájuk, Szimonetta! Ügyes vagy! :) És tartsd meg ezt a szép eredményt, utána oda mehetsz egyetemre, ahová akarsz, és akkor már tökmindegy lesz, hogy egyesek, akik nem tudták gyerekkorukban elérni ezt az eredményt, miket mondtak/írtak Rólad! ;)

  36: az iskolába tanulni járnak a gyerekek, nem sportolni.”
 • 37. demeterkornel 2009. június 21. 12:58
  „Tegyük fel, hogy Szimonettának éles esze van, és mindemellett sokat tanul. Tudom, tudom, ez nem túl népszerű teória, de próbáljuk meg elképzelni, hogy TÉNYLEG sokat foglalkozott a tanulmányaival, és ezért lett mindenből jeles.
  El tudja valaki képzelni, hogy egy 11 éves kislány mit érezhet, amikor nagy örömmel böngészi a neten a róla szóló cikket, és kapásból 4-5 gúnyos, ironikus hangvételű hozzászólással találkozik. Gratulálok, komoly ízelítőt kapott szegény a felnőttel kifordult világából! Tényleg de jó arcok vagytok!
  Az értelmesebbektől kérdezem: Ti is úgy érzitek, hogy fölöslegesen rájtatom a számat? Akinek értenie kéne, valószínűleg nem fogta fel, amit írtam.”
 • 36. spann 2009. június 21. 11:07
  „Lehet, hogy ez az én személyes jellegű véleményem, de szerintem egy gyereknek kötelessége tanulni, tehát nem különös teljesítmény, ha kitűnő, én is voltam az.:D Az a kiemelkedő és jutalmazandó, ha valaki ezen felül ér el sikert. Például beteges dolognak tartottam, hogy a kitűnök kapnak könyvjutalmat, míg aki sportban vagy más versenyen képviseli az iskoláját és helytáll esetleg nem. Szerintem jutalomnak tanulmányi és sportversenyért kell járni, mert az az a dolog, amiel többet csinál a többi gyereknél, az hogy kítűnő, az mondjuk általánosban annyit jelent, hogy jobb képességei vannak, mint a többi gyereknek, vagy akűr többet foglalkoznak vele, ha már mondjuk 8 évig kítűnő, na az már jutalmazandó. Szerintem így lehet egy gyereket nagyképűvé és középszerűvé tenni.”
 • 35. .suhym. 2009. június 21. 10:38
  „Nagy és őszinte gartuláció Szimonettának!:)))))))))
  Hajrá, csak így tovább kislány!:))))))

  Ne törődj az irigykedőkkel! Vannak emberek, akik nehezen viselik el, ha valaki sikeresebb náluk vagy éppen az ő gyereküknél.

  Rá se ránts kicsi lány a rossz indulatú beírásokra!
  Egyébként, az én lakli, több gyermekes, felnőtt fiam talán még a gyerkőceinél is jobban élvezte Disneyland-t:))”
 • 34. jonathan 2009. június 21. 05:13
  „színötös az egyetemista gyermekem.
  indulhat ezen a fotózáson??

  :(
  ja nem, megtaláltam:
  "A feltételek hasonlók..... színjeles általános iskolai bizonyítvány, .... no meg persze legyen a családban valakinek (szülőnek vagy nagyszülőnek) Délmagyarország- vagy Délvilág-előfizetése."

  no, meg legyen Délmagyarország előfizetése - az meg minek????”
 • 33. sevenof9 2009. június 21. 04:07
  „az ember altal krealt fantaziavilag veges. a termeszete vegtelen. kezdunk is rendesen beleunni a sajat magunk altal felallitott kepzeletvilagba,hajszoljuk az extremitasokat.
  ha egy levedlett kigyoboron el tudsz csodalkozni,akkor meg nem keso...”
 • 32. HalfLife 2009. június 20. 23:53
  „Jobbat tudok: "A gyereke díznilendbe vágyik??? Vigye el inkább a mediterráneumba, és dobja le a Tajgetoszról, így megszabadíthatja őt és magát a további szenvedéstől!" :D:D:D
  Én kétszer is voltam "A Land"-ben! Felnőtt fejjel is jó buli! Visszamennék, biz´ Isten! Olyan hullámvasutak vannak, hogy már csak ránézni is gyönyörűség! Én őszintén örömömet leltem benne! :D
  Szerinted komolyan összemérhető a Rám-szakadék és Disneyland egy általános iskolás kislány számára?!?!?! Mint a csuhébaba és a biciklis Barbie... Jó buli mindkettő, de azért nem ugyanaz a kategória! :D”
 • 31. sevenof9 2009. június 20. 20:42
  „dizniland egy mesterseges reklamvilag, aki ebben leli oromet,oda is tartozik.
  inkabb vigye el a gyereket mondjuk a Ram-szakadekba...”
 • 30. flexsnake 2009. június 20. 20:13
  „Azért megnézném azokat a Disney-landes képeket. Há mé nem rakták fel a dm képtárba?”
 • 29. flexsnake 2009. június 20. 19:52
  „De a Szimonetta névvel mi a baj? Jó kis mediterrán név. Nem mindenki julcsa meg sára. Kolompár Beyonce meg Lakatos Szamanta na az a gáz. Meg a Rajkó Rómeó. Bocs ha valakinek ilyen neve van :D”
 • 28. HalfLife 2009. június 20. 19:44
  „Szerintem meg magánügy, hogy ki milyen nevet ad a gyerekének. Nincs olyan név, amire mindenki azt mondja, hogy gyönyörű! Ha meg mégis lenne, akkor meg mit sem ér, ha nem illik a gyerekhez! Szerintem ez a kislány egy vérbeli Szimonetta! :D Pont ilyennek képzeltem volna a név viselőjét! Így már minden a helyén van! :D
  Amúgy meg ez talán nem okoz lelki sérülést?!?! : "Kedves Szimonetta! A szüleid jó nagy h*lyék, hogy ilyen nevet adtak neked! De ez nem a te hibád, nem téged bántunk miatta!" :D:D:D
  A tanárszidás tényleg valóság, de igaz, hogy a kivételekről nem sok szó esik! Az én anyukám is tanár és kivétel is! :D”
 • 27. Amati 2009. június 20. 19:33
  „Hát igen, jogos, hogy a gyerek a nevéről nem tehet, de a szülei annál inkább, ez is jellemző, a szülők a saját egójuknak megfelelően választanak nevet, nem érve föl ésszel, hogy azt a gyerekük fogja viselni, megszenvedni, főleg gyerekkorban, amikor ez sérüléseket is okozhat. Ezt csak úgy általánosságban írtam, nem feltétlenül a konkrét névre.

  Ez pedig nem tanárszidás, hanem a kőkemény valóság.”
46 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevált az új vérvételi rendszer

Szeged - Bevált az előjegyzés nélküli vérvétel a szegedi rendelőintézetekben, bár sokan megszokásból még mindig a Tisza Lajos körútiba mennek. Tovább olvasom