Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

SZIN, NYAFF meg a fogatok

Csongrád megye – Igazi fesztiválhétvége lesz a mostani. De akár dedikáltathat is. Sőt ha pénteken nem bulizik, akkor a Csaj-tón madarat is leshet, és még látni is fogja...
A SZIN-en pénteken és szombaton sem áll meg az élet, a részletes program itt található, napra és színpadra lebontva.

A SZIN mellett egy másik, kis fesztivál is lesz a hétvégén Szegeden: kezdődik és véget is ér a NYAFF. Augusztus 24., péntek Grand Café és a várkert 19.00-tól: ingyenes koncertek: Poroszlay Kristóf, Nemulass, előtte-utána Smokey Monday (Suhov, Wowbagger + Kő, visual: Fényszigor + a SUPER 8 akrobatacsoport gyűjtött filmjei). Augusztus 25., szombat Grand Café és a várkert 18.00-tól: ingyenes koncertek: Attention Chérie, 40Days (Budapest), Ricsárdgír (Szentendre), előtte és utána Rádió Mi DJ-k: Phalanx, Undorground – Viorelpop + Hosszúpuska, Corp., Kocsik András. Középföldén 21.00-tól: 80-as Party – new wave zenék a múltból és a jelenből: Megyeri + Sokol.

Robogós roadshow-t rendeznek pénteken 13 órától a Szeged Plaza parkolójában ügyességi versennyel és robogószépségversennyel (a nevezés ingyenes), robogó-, illetve Simson-stunt-bemutatóval, ajándékokkal.

Szintén pénteken Makón, a Hagymaház szabadtéri színpadán 21 órától: Star Wars I–IV. – a koncert. Bemutatja a RaM Colosseum, Budapest első élményszínháza, a Zuglói Filharmonikusok közreműködésével, vezényel: Ménesi Gergely.

Szombaton madárles lesz a Csaj-tón. A nyárvégi időszakban is varázslatos a reggeli túrák hangulata, már az anyányi méretű fiókákat is megfigyelhetjük a legtöbb madárfajnál. Találkozó: 8.15-kor Csanyteleken, a Síró-hegyi megállóban. Megközelítés: Szegedről autóbusszal. Jelentkezés: Ábrahám Krisztián 30/638-0297, knpi@t-online.hu

Az Árkádban délután öttől: Szeretlek, Bangkok – Fejős Éva új könyvének bemutatója és dedikálása. Fejős Éva újságíró, író új műfajban mutatkozik be: a Szeretlek, Bangkok személyes hangú, őszinte írás egy különleges utazásról, a szerző életének egyik legnehezebb időszakáról és legfontosabb döntéseiről. Az Ulpius-ház Könyvkiadó író-újságíró szerzőjének korábban megjelent regényeinek fiktív hősei után a Szeretlek, Bangkok az írónő bizalmas, rendhagyó útinaplója egy egzotikus világról és a női lélekről, szerelemmel, barátsággal, elengedéssel.

Családi napot tart az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány és a Szeged Plaza szervezésében. 14.30: Broadway Dance, 14.45: Pepi bohóc és barátai, 15.10: Honeybeast-koncert, 15.45: Caliana Hastánccsoport, 16.10: nyereménysorsolás, 17.00: Lola fellépése, 17.40: tombola értékes nyereményekért. Egyéb programok: arcfestés a Varázsvilág Gyermekmegőrző szervezésében, lufihajtogatás.

Fábiánsebestyénben a fogathajóversenyről szól a hétvége. Augusztus 24., péntek 9.00: Military derby a nyitott lovardában, közben díjlovagló- és lovastorna-bemutató, 10.00: kettes fogatok díjhajtása II. csoport, 11.00: konferencia a Kincsem Nemzeti Lovasprogramról (házigazda: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke), 18.00: Lókötő-show népszerű fogathajtók és ismert emberek részvételével, 19.00: a 4 For Dance műsora (rendezvénysátor), 20.00: ünnepélyes eredményhirdetés (díjhajtás), 20.30: ABBA Sisters, 21.00: sztárvendég: Bereczki Zoltán, 22.00: lovasbál. Augusztus 25., szombat 9.00-tól: maratonhajtás, 20.00: ünnepélyes eredményhirdetés a nagysátorban, 21.00: éjszakai lovasbemutató: lovas kaszkadőrök, dámalovasok, huszár- és csikósbemutató, lovastornászok, pusztaötös, spanyol lovasiskola, 23.00: tűzijáték. Augusztus 26., vasárnap 9.00–12.00: akadályhajtás versenyszám egyes és kettes fogatoknak, 10.00: nyitott lovardában díjugratás a Kinizsi-kupáért, 13.00: akadályhajtás, indul a versenyben vezető 15 legjobb versenyző, 15.00–17.00: ünnepélyes eredményhirdetés, bajnokavatás, a verseny zárása. Állandó programok csütörtöktől vasárnapig: ízek utcája, kirakodóvásár, gyermekprogramok, ingyenes megajátékpark, kiállítás ifj. Baranyai Antal képeiből. Belépő: szombaton 1500, vasárnap 1000 forint az egész napos felnőttbelépő, a gyermekbelépő mindkét napon 400 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőgutát kap, ha nem vigyáz

Aludjon nappal, éljen éjjel! Máshogy úgysem lehet kibírni... Tovább olvasom