Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Színes program a szegedi tavaszi fesztiválon

A Pálma Reklámstúdió harmadik alkalommal szervezi meg március 16-ától a szegedi tavaszi fesztivált. A változatos, sokszínű programsorozatra holnaptól árusítják a belépőjegyeket.
Bebizonyosodott az elmúlt években, hogy a fővárosi nagyszabású, nemzetközi rangú programsorozat mintájára – és részben ahhoz kapcsolódva – érdemes megszervezni a szegedi tavaszi fesztivált. A március 16-án induló idei rendezvénysorozat egyik kiemelt produkciója lesz Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Miséje, amely a Rotunda Énekegyüttes, Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Sasvári Sándor, Tolcsvay László és Tóth József közreműködésével március 18-án csendül fel a szegedi dómban a Délmagyarország és a Délvilág támogatásával.

Elekes Zoltán fesztiváligazgató, a rendező Pálma Reklámstúdió ügyvezetője elmondta: a 15 millió forintos költségvetésű programsorozat – amelynek főtámogatója a Spar Magyarország – számos más kulturális csemegét is kínál. Nagy Anikó előadja egyedülálló zenés produkcióját, a Jentlt. Az egyik legsikeresebb magyar díszlettervező, Kentaur kiállítását a Szegedi Nemzeti Színházban rendezik meg, ahová Frühling in Wien címmel operettgálára is várják a közönséget Koczka Ferenc vezényletével. A Pannónia Klezmer Band Klein Judit énekművész és Goldberg Róbert zongoraművész közreműködésével ad klezmerkoncertet. Ha megérinthetnélek címmel Gáti Oszkár színművész önálló estjére várja a közönséget. Szalay Kriszta, Orosz Helga, Cserna Antal, Kiss Botond és Martin Márta főszereplésével kerül színpadra az És a nyolcadik napon című előadás.

A Bartók Béla Művelődési Központban Boncz Géza-emlékestet, avagy vidám szellemidézést tartanak Fábry Sándor, Lehr Ferenc, Markos György, Nádas György, Sinkó Péter és Szilágyi János közreműködésével. Érdi Tamás zongoraművész hangversenyén Mozart- és Bartók-műveket játszik, Sass Sylvia pedig a Weiner Kamarazenekarral lép fel. Virtuóz Varázs címmel hangversenyt ad a Rajkó Zenekar, és hallhatjuk a Kossuth-díjas Amadinda ütőegyüttest is. Az április 2-áig tartó programban további koncertek, filmvetítések, kiállítások is szerepelnek.

Jegyek – előadástól függően 600-2700 forintos áron – holnaptól kaphatók a Kárász utcai Átrium üzletházban található fesztivál-jegyirodában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoltán Szegeden lett szerelmes

A Luxemburg grófjában hol táncos komikusként, hol pedig bonvivánként láthatja a szegedi közönség… Tovább olvasom