Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Színház, zene, kirándulás

Csongrád megye – Lecsengtek a falunapok, de ez koránt sem jelenti azt, hogy otthon kell köldököt nézve szomorkodni. Kulturális programokban ezen a hétvégén sem lesz hiány.

Pénteken Szegeden a Thealter U21 pluszon a Régi Zsinagógában 19.00: Csuja Imre: Babits Mihály – Jónás könyve (rendezte: Bereczki Csilla, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező-bábrendező szakos hallgatója), 20.00: Kaposvári Egyetem Művészeti Kar V. évfolyam: Füst a szemben – Cseh Tamás-dalok.

A Kisszínházban este héttől de Laclos–Hampton: Veszedelmes viszonyok – dramatizált levélregény. Szereplők: Merteuilné: Szabó Gabi, Volanges-né: Szilágyi Annamária, Cécile Volanges: Erdélyi Tímea, Valmont vikomt: Horváth Virgil, Tourvelné: Danis Lídia. Rendező: Ács János.

A dómban a Szent Gellért Fesztiválon 19.30: II. szimfonikus koncert. Szólista: Vámosi-Nagy Zsuzsa, fuvola. Műsoron: Charles E. Ives: Himnusz vonószenekarra, op. 15, Yoon Kuk Lee: Frammento lugubre Gustav-fuvolára és zenekarra, Joseph Haydn: 104. D-dúr szimfónia.

Joseph Haydn: 104. D-dúr szimfónia


Ne feledjék a Kutatók éjszakáját, számos érdekes program vár mindenkit a Szegedi egyetem tanszékein, épületeiben.

„Ennyien maradtunk…" - Szakrális emlékek a Bánságban címmel nyílik időszaki kiállítás a szegedi a Móra Ferenc Múzeumban.

Gyermektáncház és Szezonnyitó táncház: néptáncos és népzenei programok a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban.

Idén második alkalommal rendezik meg a Musical és Operett Napokat a szegedi JGYPK Szabadidőközpont Kávézóban – JUGYU Klubban, valamint az SZTE Sportközpontban.

Learatták már a búzát: a kunszentmártoni aratóverseny képekben című fotókiállítás a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékén. A kiállítás megtekinthető: szeptember 22-től október 5-ig 8-16 óráig.

18 órától a Harmonikások találkozóján az algyői faluházban játszik sok más fellépő mellett a Törökkanizsai Ifjúsági Zenekar, a Székkutasi Harmonika Klub, Bakos József, Weszely Ernő.

Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban a Benkó Dixieland Band koncertezik.

Benkó Dixieland Band - Creole JazzHangversenyt rendeznek Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának tiszteletére Szentesen a Református Nagytemplomban este hat órától.

Szombaton Szegeden a Thealter U21 pluszon a Régi Zsinagógában 15.00, 18.00: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (Románia): Gianina Carbunariu: mady-baby 20.00: Závada Pál Péter: zenés, színházas, irodalmi egyestés kaland.

A Kisszínházban este héttől újra színpadon a Veszedelmes viszonyok.

A Szent Gellért Fesztiválon a dómban 19.30: III. szimfonikus koncert. Szólista: Lisa Fornhammar, szoprán. Műsoron: Antonio Vivaldi: Sinfonia al Santo Sepolcro vonósokra h-mollban, Robert Christian Bachmann: O die Schornsteine (ősbemutató), Ludwig van Beethoven: 1. C-dúr szimfónia, op. 21.

Ingyenes szűrővizsgálatok és egészségügyi tanácsadás egy helyen - Szegedre érkezik a Richter Egészségváros.

A Harmonikások találkozója Algyőről Szegedre költözik. 16 órától a Bálint Sándor Művelődési Házban lép fel többek között a Magyarkanizsai Ifjúsági Zenekar, Izaskun Perez, Goran Jovanovic, és az FM Café. Lesz Roland harmonikabemutató, megtekinthető Szanyi István harmonikagyűjteménye.

Izaskun Perez tangóharmonikázik


A Százszorszép Gyermekházban 9.00–13.00: Családi szombat és nyílt nap lesz bábszínházzal, angol nyelvű foglalkozásokkal, mozgásfejlesztéssel és játszóházzal. A belépés ingyenes.

10 órától paprikanapot tartanak a szeged-alsóvárosi tájházban. A látogatók betekinthetnek a paprikatermesztés és a feldolgozás menetébe, lesz kézműves foglalkozás, ügyességi verseny, vetítenek néprajzi filmet, előadják a Lúdas Matyit.

A nagy sportolás - családi sportnap Szegeden a piarista gimnáziumban.

A Liszt Év jegyében, nemzetrészek közötti kórustalákozót rendeznek a Szeged-Honvéd téri református templomban.

Az V. Juhász Gyula és Tóth Árpád Nemzeti Vers-, Énekelt Vers- és Prózamondó Verseny gálaműsorát rendezik meg a Rendezvényházban Szegeden.

Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban újra színpadra lép a Benkó Dixieland Band.

Ópusztaszeren az emlékparkban Iparosnapot rendeznek: a látogatók 12 órától bekapcsolódhatnak a préselés munkafolyamatába, kóstolhatnak szőlőt és mustot. Az egykori Mihály-napi vásárok hangulatát is felidézik a skanzenben, ahol mesteremberek, kézművesek mutatják be tudományukat, árulják portékájukat: lesz kovács-, valamint terelőkutya-bemutató is.

Pásztornap is lesz Bugacon: a Szegedről vonattal induló részt vevők gyalogolnak a pusztán és az ősborókásban. Megnézhetik a pásztormúzeumot, a ménest, a rackanyájat, a szürkegulyát, a lovasbemutatót, lovakat és csacsikat simogathatnak. A belépés ingyenes. A vonat 8 óra 45 perckor indul Szeged Nagyállomásról.

Nagyszéksósra pedig bivalytúrát rendeznek: 9.45-kor indulnak. A túra hossza: 12 kilométer, időtartama 5 óra. Találkozó helye: Mórahalom, a Röszkei út mentén található Nagyszéksós iskola buszmegálló. Ajánlott felszerelés: gumicsizma a hátizsákba. Látnivalók: a látogatható bivalyrezervátum Mórahalom határában. Információ, jelentkezés: Szűcs Anikó, 30/257-7541.

Vasárnap a Thealter U21 plusz zárónapján a Régi Zsinagógában 15.00, 18.00: Madybaby, 20.00: A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának III. évfolyama: Sziszüphosz.

A Kisszínházban vasárnap is játsszák a dramaitzált levélregényt.

Családi ünnep: a Szeged-Csanádi Egyházmegye szeretettel várja a családokat vasárnap a Dóm térre.

Makón az Erdei János Városi Sportcsarnokban: II. Városi Erőnap – pumpking-, amatőr szkander-, amatőr erősember-verseny, testépítő, thai box, speed machine és MMA-bemutatók, táplálékkiegészítő-kóstolók és akciók. Nevezés: szeptember 23-áig telefonon (70/544-6825 vagy 20/985-8274, információ ugyanitt), vagy személyesen a helyszínen, nevezési díj: 1000 forint. A nézőknek a rendezvényre a belépés ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meccsnéző kirándulóidő

Csodaszép, napos hétvége vár ránk! Használja ki, gyűjtse be az utolsó kellemes napsugarakat! Tovább olvasom