Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Színházbarát iskolák: a Madách és a Karolina

Szeged - Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója tegnap hirdette ki, mely intézmények nyerték a színházbarát iskola címet. A szegedi Madách általános iskola és a Karolina-gimnázium tanári kara ajándékjegyet kapott. A diákok nyereménye: többen látogathatják a főpróbákat.
A Szegedi Nemzeti Színház vezetősége versenyt hirdetett általános és középiskolai kategóriában: a diáklétszámhoz képest a legtöbb bérlettulajdonost felmutató intézmény nyerhette el a színházbarát iskola címet. A versenyen 12 közép- és 41 általános iskola indult. A végeredménybe a szülők, tanárok által vásárolt bérleteket is beleszámították.

A nyerteseket Gyüdi Sándor főigazgató köszöntötte tegnap délután a Szegedi Nemzeti Színházban. Ebben az évadban a szegedi Madách általános iskola és a Karolina-gimnázium viselheti a színházbarát iskola címet. A két kategória győztes intézményének tanári kara ajándékjegyeket kap a színház előadásaira, valamint sokkal nagyobb keretszámot a főpróbákra.

A nyertes iskolák képviselői – Ezumahné Németh Györgyi és Ágó Mária – Gyüdi Sándortól, a színház főigazgatójától vehették át a díjat. Fotó: Miskolczi Róbert
A nyertes iskolák képviselői – Ezumahné Németh Györgyi és Ágó Mária – Gyüdi Sándortól,
a színház főigazgatójától vehették át a díjat. Fotó: Miskolczi Róbert

– Iskolánkban 15 éves hagyománya van a színházba járásnak. A tanári testület tagjai is rendszeresen megnézik az új darabokat – tudtuk meg Ezumahné Németh Györgyitől, a Madách általános iskola igazgatójától, aki elárulta: a Fekete Gizi és Rácz Tibor színészházaspár gyermekei, Rácz Rita operaénekes és Rácz Máté hegedűművész is a Madáchba járt. A művész szülők hívták fel az iskola vezetőségének figyelmét a bérletrendszer előnyeire.

A színház vezetősége kiemelte: a jövő évad műsortervének kialakításakor előre kikérik majd a tanintézmények véleményét. Papp Judit, a Madách kulturális felelőse ezzel kapcsolatban megfogalmazta, hogy legszívesebben olyan darabokat nézetnének a gyerekekkel, amelyek a jóra, az igazra, a szeretetre és türelme tanítanak.

A színházbarát iskola cím középiskolai kategóriájának nyertese a Karolina-gimnázium. Az intézmény közösségszervezője évek óta Ágó Mária magyar–történelem szakos tanár, aki már több száz gyermekkel szerettette meg a színházat.

– Iskolánk nagyon fontosnak tartja a színházba járást, hiszen a gyerekek 14-18 éves korukban a legfogékonyabbak. Ilyenkor lehet őket a legkönnyebben alakítani – mondta Ágó Mária. – Abban, hogy a gyerekek jó irányba változhassanak, nagy szerepe lehet a színháznak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyálmintát kérnek a gépjárművezetőktől

Szeged - Csongrád megyében a sofőröktől február közepe óta a hagyományos alkoholfogyasztás… Tovább olvasom