Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Színházbérletek változatlan áron

A kisszínház megnyitásának köszönhetően a tavalyinál több bérleti konstrukciót kínálnak a Szegedi Nemzeti Színház Kelemen utcai jegyirodájában. A jegyek és bérletek árát a tavalyi jelentős drágulás után most nem emelték.
A Hegedűs a háztetőnnel indul az évad Fotó: Miskolczi Róbert
Rövid nyári szünet után megkezdték a bérletezést a Szegedi Nemzeti Színház Kelemen utcai jegyirodájában.

Törzsközönség

A szegedi is azok közé a vidéki teátrumok közé tartozik, ahol változatlanul erős a hagyományos bérleti rendszer, azaz a nézők jelentős része nem jeggyel jár színházba. Tavaly 11 ezer 700 bérletet adtak el – most azt remélik, a következő évadban még jobb eredményeket érhetnek el. A kisszínház átadásának köszönhetően ugyanis tizenhárommal több bérleti konstrukciót kínálnak, ráadásul az elmúlt évi drágulás után most nem emeltek árat. Például a hat előadást tartalmazó Nemzeti-premierbérlet 7020 – 13 ezer 500, az öt alkalomra szóló kisszínházi 4500 – 5850 forintba kerül. Mindegyik típusra igaz: a régi bérlőknek augusztus 31-éig kell jelezniük, ha hosszabbítani szeretnének, és szeptember 16-éig kell kifizetniük az új bérletüket. A bemutatók törzsközönsége évről évre alig változik, szinte csak akkor lehet jobb helyekhez jutni, ha haláleset miatt üresedés történik. Az általános bérletek 4 előadásra szólnak és 3690 – 6750 forintba kerülnek. Minden bérlet a jegyárakhoz képest 10 százalékos kedvezményt tartalmaz, nyugdíjas- vagy diákigazolvány felmutatásával további 20 százalékot lehet spórolni.

A következő évadban csak zenés darabokat játszanak a nagyszínházban.

Zenés nagyszínház

A Hegedűs a háztetőn premierjével indul az évad szeptember 30-án. A musicalt előbemutatóként két alkalommal már játszották májusban, most 30-40 előadást terveznek belőle Gregor József főszereplésével. Az első opera október 14-én Bizet Carmenje lesz, amit Bal József rendezésében láthat a közönség. Pásztor Erzsi jutalomjátékának ígérkezik október végén a Bors néni. November 18-ára tervezik Juronics Tamás Bartók-estjét: A kékszakállú herceg várát az operatársulat, a Táncszvitet a Szegedi Kortárs Balett adja elő. November végén kerül színpadra Kellér–Horváth–Szenes zenés bohózata, A szabin nők elrablása, amit Megyeri Zoltán rendezésében júliusban a szegedi Ságvári gimnázium udvarán már nagy sikerrel játszottak. Karácsony előtt Horváth Péter irányításával állítják színpadra Lehár Ferenc nagyoperettjét, a Luxemburg grófját. Január közepén Janik László a Szindbád című zenés mesejátékot rendezi – a Bors nénivel párban ez a produkció szerepel a gyermekbérletekben. Februárban újítják fel Angyal Mária kipróbált Donizetti-produkcióját, a Lammermoori Lucát, amelynek főszerepét két estén vendégként Rost Andrea is elénekli. Márciustól olasz operagálára is várják a közönséget, áprilisban pedig Toronykőy Attila rendezésében a szegedi Vántus István operáját, az Aranykoporsót mutatják be.

Próza és tánc

A felújított kisszínház a balett- és prózai előadások otthona lesz: október 15-én Hargitai Iván rendezésében Egressy Zoltán darabját, a Reviczkyt láthatja a publikum. Novemberben Rossini Hamupipőkéje kerül színpadra Toronykőy Attila rendezésében ifjúsági előadásként. December 3-án Székhelyi József irányításával tartják Zapolska Dulszka asszony erkölcse című darabjának premierjét. Albee drámáját, a Kényes egyensúlyt január közepén mutatják be. Március elején Burgess Mechanikus narancsát láthatjuk, majd áprilisban a Hab című bohózatot viszik színpadra. A Korzóban februárban Alan Bennet Beszélő fejek című színművét mutatják be, áprilistól adják Venyige Sándor Maria Callasról írt zenés játékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy városi telek kálváriája

Négyzetméterenként tízezer forintot kért az önkormányzat két városi tulajdonú, közmű nélküli… Tovább olvasom