Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Színházi Esték Szegeden

Szeged - A Portugál című Egressy Zoltán-komédiával idén először indul önálló színházi évad Újszegeden, a rendezvényház 208 férőhelyes előadójában.
A Szegeden nagy népszerűségnek örvendő Portugált két bérleten kívüli előadásnapon is láthatja a publikum: szeptember 15-én – az évad nyitónapján – és 16-án.

Az állandó társulat nélküli, de visszatérő szereplőkkel dolgozó, befogadó teátrum 2011-2012-es műsorát Molnár Csaba, a rendezvényház ügyvezető igazgatója és Korognai Károly, a Színházi Esték művészeti vezetője mutatta be tegnap a sajtó képviselőinek. Öt bemutatóval készülnek a szezonra: a Portugált szintén komédia, Spiró György Prah című darabja követi, majd egy kortárs szerző, Martin McDonagh Leenane szépe című négyszereplős vígjátékát adják elő. A thriller kedvelőinek John Fowles Lepkegyűjtőjével kívánnak kedvezni a szervezők. Az évadot jövő tavasszal Korognai Károly New York-i élményei kapcsán született darabja, a Szabadon foglak zárja.

A produkciókra augusztus 22-e óta két helyszínen, a Rendezvényházban és a Filharmónia Klauzál téri irodájában ötféle bérlet váltható. Ezek közül négy nemrég elhunyt szegedi színészek – Barta Mária, Hőgye Zsuzsa, Kocsis György és Sinka Károly – nevét viseli.

A fiataloknak három gyerekelőadást nyújtanak, amelyekbe a tervek szerint aktívan bevonják majd őket nézőként. A gyerekprodukciókról a műsor szervezői szeptember közepére ígérnek részletes tájékoztatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől minden szuper - kezdődik a 10. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál

Hétfőn kezdődik és vasárnapig tart Szegeden a 10. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál. Világsztárok, versenyfilmek, koncertek, bulik. Tovább olvasom