Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Színházi november

Székhelyi József a Szegedi Nemzeti Színház novemberi programjáról szóló tegnapi sajtótájékoztatón jelentette be: az előző évadhoz képest 13 százalékkal nőtt az eladott bérletek száma. A társulat a Tartuffe bemutatójára és A dzsungel könyve felújítására készül.
Vajda Attila húzta ki a győztes nevét, mellette Borda Sándor marketing ügyvezető
Az új szezonban az inflációval azonos mértékben emelkedtek az árak, mégis 13 százalékkal nőtt a Szegedi Nemzeti Színház eladott bérleteinek száma. Eddig 52,2 millió forint bevétel származik a bérletekből, 7,4 millió forint értékű belépőjegyet adtak el az előadásokra – jelentette be tegnap látható büszkeséggel Székhelyi József. A teátrum főigazgatója elmondta: a bérletértékesítéshez kapcsolódóan nyereményjátékot hirdettek. 999 bérletvásárló töltötte ki és adta le az éves műsorfüzetben található kérdőívet, közülük közjegyző jelenlétében Vajda Attila, Szeged olimpiai bronzérmes kenusa húzta a ki a nyertesek nevét. A Kölcsey utcai Sony szalon által felajánlott fődíjat, a 6 megapixeles digitális fényképezőgépet Hiezl József kapja. Hárman nyertek MP3-as lejátszót: Halápi Bernadett, Kormányos István és Szőke Józsefné – mindannyian szegediek.

November 16-án, a nagyszínházban ismét felújítják A dzsungel könyvét, amit nyolc éve mutatott be a társulat. Az Akelát már korábban is játszó Borovics Tamás szerint imádják a produkciót a gyerekek. Járai Máté bevallotta: Ká, a kígyó már akkor az egyik szerepálma volt, amikor még a musicaliskolában tanult.

A kisszínházban Megyeri Zoltán címszereplésével 18-án tartják a Tartuffe premierjét. Moliére remekművét Hargitai Iván állítja színpadra, aki tavaly a Reviczkyvel debütált itt. A rendező elmondta: amikor kiválasztották a klasszikus vígjátékot, nem hitték, hogy az országban dúló abszurditás miatt a bemutatóra szinte mai magyar színdarabbá válik. Elmiraként Márkus Judit mutatkozik be, akinek ez lesz az eddigi legnagyobb prózai szerepe.

Ismét a nagyszínházban vendégszerepel november 19-én 16 és 19 órától a 20 éves L'art pour l'art Társulat. A jubileumra készült el színházi estjük, a Hófehérke és a svéd törpe. Az „időjárás-függő jégrevüről" Dolák-Saly Róbert elmondta: ebben is viccelődnek. Boborján bebizonyítja, hogy ő a hiányzó láncszem az ember és elődei között, Besenyő Pista bácsi pedig nagymonológgal jelentkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetések, gyűlések Párizstól Belgrádig

A zavargásokba fulladt október 23-i budapesti tüntetés adta az alkalmat, hogy kitekintsünk a… Tovább olvasom