Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Színpadi műhelymunka a REÖK-ben

Harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Színházi Szemináriumot az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület. Az ötnapos alkotómunka március 21-étől 25-éig tart a REÖK-ben Paolo Antonio Simioni olasz színész és rendező vezetésével.
Simioni egy új, a színész formálására szolgáló módszer terjesztésén dolgozik. Két, a mai olasz színjátszást meghatározó iskola ötvözéséből hozta létre a saját módszerét. Ennek lényege, hogy nem a színész személyére és saját érzéseire helyezi a hangsúlyt. Helyette az alakított szereplő fizikai cselekvésein és érzelmi állapotán dolgozik, míg végül egyenlővé válik az ő tetteivel.

A színész-rendező munkája során olyan nemzetközi hírű művészekkel, szakemberekkel dolgozott együtt, mint Tom Hanks, Terence Hill vagy Lena Lessing. Színházi, irodalmi, zenei körökben elismert művész, aki szegedi kötődéssel is bír: a Megszállva című darabot rendezte a Pinceszínháznak tavaly, melynek egyik főszereplője Rédei Roland, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja volt. A szemináriumon közösen fogják formálni a jelentkezők választott karaktereit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőtisztet rúgott meg egy ittas férfi Kisteleken

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy kecskédi férfival szemben. Tovább olvasom