Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szír migránsok tekertek a lopott biciklikkel Nyugat-Európa felé

Szeged - A két férfi Mórahalom felől érkezett a Kálvária sugárúton. Embercsempészek hozták át őket a zöld határon.
A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsére jelentették be 2014. december 1-én délben, hogy a helyi polgármesteri hivatal elől elloptak két lezáratlan kerékpárt. A közterületi szolgálatot ellátó állomány a feljelentéssel egy időben értesült az esetről. A Készenléti Rendőrség Szegeden megerősítő szolgálatot ellátó egyenruhásai a Kálvária sugárúton figyeltek fel két fiatal férfira, akik Mórahalom felől érkeztek kerékpárral - írta a police.hu.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Igazoltatták a két szír állampolgárt, akik semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek. Kihallgatásuk során elmondták, hogy egy embercsempésznek az összes pénzüket odaadták. Miután illegálisan átlépték a zöld határt, nem tudtak fizetni, ezért ellopták a két lezáratlan biciklit. Azokkal szerettek volna Nyugat-Európába eljutni.

A két férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult bírósági előkészítő eljárás. Menekültkérelmet terjesztettek elő.

A két lefoglalt kerékpárt a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsének őrsparancsnoka, Köles Attila r. alezredes 2014. december 2-án visszaadta a tulajdonosoknak - közölte Szenti Szabolcs, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrt fenyegetett: megtalállak és megöllek!

A garázda férfi három embert is bántalmazott és fojtogatott Újszegeden. Tovább olvasom