Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Szivárog a gáz a Szűcs utcában

A vízmű karácsonyra ígérte a csatornacserét a szegedi Szűcs utcában. Gázszivárgás és az időjárás miatt azonban hónapokat csúszhat a forgalmas belvárosi utca burkolása. A lakókat mégis legjobban a hanyagság zavarja.
Az utca járhatatlan, gödrök, törmelék, állványerdő – mutatja Pálfi Ferenc. Fotó: Karnok Csaba
Karácsonyra ígérte a vízmű, hogy elkészül a szegedi Szűcs utcai csatornázásával, de az áldatlan állapotok maradtak az ünnepekre.
– Tudomásul vesszük, hogy szükség van a közműcserére, de a hanyagság felháborít – magyarázta az ott lakó Pálfi Ferenc. – Természetes, hogy a csöveket alaposan ellenőrzik és javítják a tér felújítása előtt. Azt viszont nem tűrhetjük szó nélkül, hogy a munkások itt hagyták a nyitott aknákat szentestére, az ablakainkból belelátunk egészen a fekáliáig, szellőztetni képtelenség a gyomorforgató szag miatt.

A Szűcs utca hónapok óta járhatatlan. Fotó: Karnok Csaba
A Szűcs utcaiak kocsival az utóbbi hónapokban egyáltalán nem tudtak behajtani a garázsukig, nekik a vízmű a Szent István téren őrzött parkolóhelyeket biztosít a szabad ég alatt. Gyalogosan csak a sártengeren átgázolva mehetnek haza. Az építők ugyanis otthagyták a járdaszegélyre tornyozott földkupacokat. Ráadásul Pálfiék szomszédságában kéthete felállványozták a társasházat, de renoválni egyáltalán nem kezdték el. Pálfi Ferenc idős édesanyját a hét végén ketten emelték át a csőakadályokon a házig.

– A nagy átmérőjű vezetéket megcsináltuk, viszont a Dégáz decemberben több helyen gázszivárgást észlelt. A hibákat csőcserével javítják, ezt várjuk, nem temethetjük vissza az árkokat – tájékoztatott Maróti Tibor, a Szegedi Vízmű Rt. víz- és csatornahálózati üzemvezetője. A munkálatok két hetet csúsznak, akkor zárja le a vízmű a csatornát – addig terjeng a szag. Az üzemvezető a lakók megértését kéri. A vízszolgáltató egyébként minden családnak levelet írt, abban – időjárástól függően – januári, legkésőbb áprilisi befejezést ígért. Az üzemvezető a földhányások elszállításáról gondoskodik.


Vita a festésről

A vízmű munkájától függetlenül a járdát eltorlaszoló barikádokat emeltek az egyik Szűcs utcai ház elé. Erdélyhegyi László önkormányzati megbízottól – aki az IKV ingyen állványainak elosztását felügyeli – megtudtuk: a társasházban vegyesen találhatók önkormányzati és magánlakások. A tulajdonosok nem jutnak dűlőre, ki mennyiért és mikor végezteti el a homlokzatfestést. A lakók képviselői tegnap is egyeztettek, az önkormányzati megbízott pedig megerősítette, ha a héten sem fognak hozzá a javításhoz, az ingatlankezelő elbontja az állványt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyképes lesz a termál

Jelentősen csökkennek a termálvizet használó kertészetek terhei januártól. Negyven százalékkal… Tovább olvasom