Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Szivárványkígyók tekergőztek

Szeged - „Szeretném megmutatni az embereknek, hogy tudok én olyan szappanbuborékot is fújni, amelyik megmarad" – ez a Móra-idézet és egy óriási buborékfal fogadja a Móra mesebirodalma című kiállítás kalandorait a szegedi kultúrpalotában.
Kedden villámcsődületet szervezett a Móra-múzeum. Megmutathatta a sok gyermeklelkű felnőtt is, mekkora és mennyi buborékot tud fújni. A hangulatról már messziről árulkodott a nevetgélés, az egyetem Juhász Gyula pedagógusképző karának vagy száz leendő tanító- és óvónője veselkedett neki a habos lének, és fújta, fújdogálta. Akinek nem jutott fújóka, az biztatta a többieket, vagy fotómasinával igyekezett megörökíteni a pillanatnyi szivárványgömböket. Aki óvatlanul útját állta a buborékoknak, az a szélben pillanatok alatt szembe találta magát egy jó adag vízfröccsel.

Szivárványkígyók tekergőztek. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Profi buborékfújó kápráztatta el igazán a fiatal versenyzőket. Tóth-Ságiné Kun Eszter két éve gyakorló buborékkészítő. Az alaplé receptjét nem árulta el, azt mondta, az a lényeg, a titkos recept. A pálcákkal és kötélsablonnal bámulatos buborékkígyókat varázsolt. Ha a pálcákat összezárta, a gömb bezárult, ha megforgatta, a kisebb fölé nagyobb kerekedett. Kis ügyességgel a nagy buborékra apró kicsiket ragasztott. A buborék szerinte olyan költemény, amely vég nélkül variálódik, csupán a fantázia szabhat neki határt. Megunni pedig egyenesen képtelenség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi esszük a legtöbb krumplit is

Jórészt krumplit és kenyeret esznek a legszegényebbek egy KSH-tanulmány szerint. Tovább olvasom