Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Szívvel filmeztek a piarista diákok

Szeged - Az első két helyet hozták el egy országos tudományos videopályázaton a szegedi piarista gimnázium tanulói, akik így összesen 1 millió 300 ezer forinttal gazdagították iskolájukat.
Az egyik gyógyszergyártó cég hirdetett tudományos videopályázatot az Ökoiskola Hálózatba tartozó intézmények 12–16 éves diákjai számára „Filmezz Szívvel!" elnevezéssel. A videopályázat témaköre a szív- és érrendszeri egészség megőrzése, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése volt. A videókat a YouTube videomegosztó portálra kellett feltölteni.

A versenyen az első két helyet a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói hozták el. – Az ötletet a tanár úr hozta – mondja az első helyezett csapat egyik tagja, Körmendi Zoltán. Héjja János, az iskola mozgóképkultúra és médiaismeret tanára veszi át a szót: – Lecsaptunk a lehetőségre, mert láttuk, hogy nagyon tisztességes nyereményeket ajánlott fel a szervező.

Az első két helyet elnyerő csapat tagjai tanárukkal. Fotó: Frank Yvette
Az első két helyet elnyerő csapat tagjai tanárukkal. Fotó: Frank Yvette

Az első helyezett csapat 800 ezer, a második pedig 500 ezer forintot nyert iskolájának. A csapattagok mindannyian egy-egy Samsung Galaxy Tab táblagépet vihettek haza. A sikeres diákok által elnyert pénzt eszközbeszerzésre fordítják.

A nyertes csapat – Körmendi Zoltán, Kuna Ákos és Teslér Ákos – körülbelül nyolc munkaórát töltött a másfél perces videó elkészítésével: a fiatalok a kezükkel belső szerveket formálnak meg, amelyek a dohányzás hatására lassan elsorvadnak. Azt mondják nevetve, a legnehezebb az volt, hogy állandóan elzsibbadt a kezük.

Kezedben Tartod az egészséged?

Kolárszki Dóra, Aleksza János és Nagy Fanni Vivien a második lett a videopályázaton. Filmjükben egy szomorú, lusta lányt vesznek rá arra, hogy mozogjon a többiekkel, hiszen az nemcsak egészséges, hanem szórakoztató is. A 9. B osztály tanulóinak videójában az egész osztály részt vett, ezért a győzelmük az egész osztály sikere.

Filmjük főszereplője Fanni volt, János egy kerékpár csomagtartójáról a menetiránynak háttal filmezte az osztályt, Dóra pedig a kerékpár mellett futva instruálta a többieket, hogy senki ne lógjon ki a képből.
– Nem volt egyszerű – mondják.

Mozogj Magadért! A "Filmezz Szívvel" pályázatra.

Körmendi Zoltán elmeséli, éppen úszásórára indult, amikor az egyik tanára szólt neki, hogy helyezést értek el a pályázaton. Alig tudták elhinni, hogy az első kettőt! A díjakat egy budapesti étteremben vették át nemrég, ahol a zsűri több celeb tagjával, köztük Sváby Andrással is találkozhattak

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kiderül, Simonka Zsolt-e az Év Orvosa

Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása. Tovább olvasom