Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szoborrá dermedtek az olasz diákok

Szeged – Játékosan ismerkedtek vasárnap Szegeddel a Nemzetközi Békeháló miatt városunkba érkezett olasz diákok. A határon átnyúló programhoz a radnótisok is csatlakoztak.
Kedves, közvetlenek, gyorsan beszélnek és zajosak. Igen, ők az olaszok. Csak ámultak a Korányi fasoron és a belvárosban vasárnap délelőtt sétáló szegediek: több tucat fiatal a Kalap alatt szobrot körülölelve, majd a Kárász utcai kutyás lánynál, később Dankó Pistával zenélve pózolt. A pillanatnyi szoborképeket 56, Olaszországból a Nemzetközi Békeháló miatt Szegedre érkezett zömében középiskolásnak köszönhettük.

A mozdulatlan jókedv. Fotó: Segesvári Csaba
A mozdulatlan jókedv. Fotó: Segesvári Csaba
- Tegnap este érkeztek, ma játékos vetélkedőkkel ismerkednek Szegeddel. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium is csatlakozott a határokon átnyúló programhoz, melynek célja a kulturális kapcsolatok építése és a jótékonykodás – árulta el az olaszokat kísérő egykori radnótis Kiss Melinda.

Megtudtuk: a szegedi diákok karácsonykor 8 cipős doboznyi ajándékkal, több alkalommal önkéntes munkával is népszerűsítették a Nemzetközi Békeháló mozgalmát. - Humanitárius utakon árvaházakat, menekülttáborokat látogatunk, rászoruló iskoláknak segítünk – tette hozzá Kocsis Andrea.

- Úgy hiszem, hogy ezzel a programmal szimbolizáljuk, hogy mindenki egyforma, mindenki egyenértékű – mesélte Marco Provenzale. A csoport egy hete indult az olaszországi Treviso-ból, Macedónián, Horvátországon, Szerbián keresztül érkeztek Szegedre. Az egyetemen politikát tanuló 25 éves Marco szerint aktívan részt kell venni a politikában, a jótékonysági akciókban, hiszen csak így tehetünk a jövőért, így vehetünk részt benne.

Megtudtuk: a radnótisok májusban óvodai virágültetésre, rendezvények szervezésére is készülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtelt élettel a Sárga

A csodálatos - vasárnap kissé szeles - idő lecsalta a Sárgára a bátrabb szegedieket, a felnőttek motorcsónakokat sólyáztak, a gyererek térdig a hűvös vízben homokvárat építettek. (galéria) Tovább olvasom