Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Szokások és tárgyak, amikről nem tudnak lemondani

Szeged - Három ismert szegedi avatott be a titkaiba. Megtudtuk, hogy a múzeum igazgatójának mindennél fontosabbak Szeged és a világ hírei. A delmagyar.hu legszebb sportolónője fengshui-függő, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pedig a mozgás megszállottja.
Kávé, csoki, kóla, sportolás, munka, kabalák, mobiltelefon és más használati tárgyak – ezeket sorolták kollégáim, amikor megkérdeztem, kinek milyen függősége van, vagyis mi az, ami nélkül nem indulhat, vagy nem telhet el egyetlen napjuk sem.

– Fizikai jellegű függőségem nincs. Még a kávénál is fontosabb, hogy hírekhez, információkhoz jussak. Miután felébredek, az az első dolgom, hogy bekapcsolom a rádiót, újságot olvasok, vagy ha tudom, interneten követem Szeged, az ország és a világ eseményeit – magyarázta Zombori István, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója. Mint mondta, a civilizált világon belül ez az, amiről nagyon nehezen mondana le.

Civilizáció ide vagy oda, sokan vannak, akik természetfeletti erőt tulajdonítanak a kisebb-nagyobb tárgyaknak. Dudás Zita búvárúszó például fengshui-függő, és van egy kicsi elefántja, amit mindig, mindenhová magával visz.

Dudás Zita mindenhová magával viszi mütyürjeit. Fotó: Frank Yvette
Dudás Zita mindenhová magával viszi mütyürjeit.
Fotó: Frank Yvette

– A testvéremtől kaptam, Thaiföldről hozta. Mindig ott lapul a zsebemben vagy a táskámban, nem indulok el otthonról úgy, hogy a kis elefánt nálam ne lenne. Nagyon babonás vagyok – árulta el a csinos, lapunk internetes oldalán nemrég a legtöbb szavazatot kapott sportoló, aki így elnyerte a megye legszebbje címet. Azt is elmesélte, hogy a lakásukban több Buddha-szobor csücsül, amelyeket, ha elmegy mellettük, megsimogat, hogy szerencsét hozzanak.

– Van egy kis kívánságharang is a lakásban. Ezt meg kell kongatni, és kívánni kell közben valamit. Hihetetlennek hangozhat, de mindig bejön! Még a versenyek vagy a vizsgák előtti kívánságok is teljesülnek – magyarázta Dudás Zita.

Kicsi, szerencsehozó kő és egy pici iránytű Tuczakov Szilvána táskájában is van, a rendőrségi szóvivő ezeket mindig átrakja az éppen aktuális retiküljébe.

– Mindennap sportolok valamit, erről nem tudok lemondani. Ha betegség vagy más elfoglaltság miatt nem tudok edzeni, akkor úgy érzem, megőrülök – avatott be Tuczakov Szilvána, aki azt is elárulta, hogy korábban csokifüggő volt, de tavaly november óta – egy fogadalom miatt – nem eszik édességet.

– Próbára teszi az akaraterőmet. Az elején nagyon nehéz volt, mára hozzászoktam. Egy évet kell kibírnom, szerintem menni fog.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Opera-előadás a Metből Szegeden is?

Szeged - A Belvárosi mozi is kapcsolódna a Metropolitan-operaestek programhoz, így a New York-i… Tovább olvasom