Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Szolgálunk és vélünk

Szeged - Csendes hétköznap estén a moziból kilépve a nikotinfüggőknek füstéhségüket jólesik a szabad ég alatt csillapítaniuk. Szokott kép fogadta így a rend őreit, amikor lefékeztek Szegeden, a Deák Ferenc utcában.
A kötelességtudó járőr a kocsiablakból még rá is szólt az egyik füstölgőre, hogy – kihelyezett hamutál nem lévén – a csatorna helyett az utcai kukába dobja csikkjét.

Azt már újból a gázra lépve a rendőrök nem látták, hogy a szomszédos társaság éppen füves cigire gyújt. Biztos mindannyian elfelejtették, hogy köztisztasági szabálysértést követ el a 2012. évi II. törvénycikkely alapján, aki a közterületen szemetel, és azt is, hogy két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a büntető törvénykönyv 2012. évi C. törvénye értelmében, aki „kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik".

Így amíg az egyik cigarettacsikkjével kezében egy lakóház kukáját nyitogatta, a házak tövében jellegzetes szag csapott fel, a többiek között gyorsan körbejárt és fogyott is a tízcentis spangli. Reméljük, a rendőrök nem hiába fékeztek le percekkel az eset előtt, és a füves csikk is eljutott a kukáig.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útdíjat fizetnek az ELI-hez is

Szegedi a fuvarcím, mégis csak útdíjas szakaszon lehet megközelíteni, panaszkodott olvasónk. Tovább olvasom