Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Szőlőpréselés és mustkóstolás a szegedi múzeumban

Szeged - Csongrád megye tanyavilága őszi hangulatban elevenedik meg a Móra Ferenc Múzeumban szombaton délelőtt, akik kedvet éreznek hozzá, kipróbálhatják a szőlőpréselést és a borlopót, vagy éppen friss mustot kóstolhatnak.
Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense elmondta, a szüreti hangulathoz illeszkedve alkalmi néprajzi kamarakiállítás szemlélteti majd a borkészítés folyamatát és tradicionális eszközeit. A bátrabbak kipróbálhatják a szőlőpréselést és a borlopót is, a nagyobbak részt vehetnek a mustkóstolásban.

A kreatív vénájú és játékos kedvű gyermekek bábokat és csuhébabákat készíthetnek a Szeged környéki tanyák őszi terményeiből, lesz kukoricamorzsolás és délre még egy madárijesztőt is összeállítanak. Ekkortól táncház várja az érdeklődőket Hodorog András csángó furulyás, a moldvai magyarok egyik legsokoldalúbb zenészegyénisége közreműködésével.

A sajtóreferens közölte, a Móra Ferenc Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program Múzeumok Mindenkinek pályázatán 6,9 millió forint támogatást nyert el a közgyűjtemény oktatási szerepének fejlesztésére. A szombati esemény lesz a több hónapon át tartó program első rendezvénye. Az Ezer arcú Móra című projekt legfontosabb céljai közé tartozik az élethosszig tartó tanulás támogatása, valamint az iskolák és a múzeumok közötti partnerség erősítése. A pályázat részeként az együttműködő iskolák különféle ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, és közösségi programok megszervezésére is lehetőség nyílik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elitegyetemek várják a végzős radnótisokat

25 brit miniszterelnök és 30 ország elnöke, kormányfője tanult Oxfordban. Ide jár ősztől a szegedi Szűcs Gergely és Dobó Zsófia. Tovább olvasom