Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Szombat esti láz Szegeden

Noha véget értek a fesztiválos hétvégék Szegeden, szombat éjszaka mégis tele volt a Belváros bulizó fiatalokkal. A kávézók és a szabadtéri szórakozóhelyek éjfélkor dugig voltak, az egyetemi klubokban azonban csak később indult be az élet. Party-kommandónk szétnézett a szombati szegedi éjszakában.
Fotó: Frank Yvette
Négy srác és egy gondosan körülzárt lány száll fel Tarjánban szombat éjjel fél tizenegykor a buszra. Hatodik társuk egy
whiskysüveg – igaz ő már csak nyomokban viseli eredeti tartalmát, és mire a városba ér a késő esti járat, ki is ürül. Az üveg szomorú sorsában azonban nem osztoznak a fiatalok, akik a whisky halálával egyre jobb és jobb hangulatba kerülnek.

A Kárász utca és a Dugonics tér fényárban úszik, rengetegen sétálnak, remek az idő – talán ezzel magyarázható, hogy a kávézók teraszai dugig vannak. Bentről kellemes zene szűrődik ki. A szökőkút előtt éppen pakolják a színpadról a hangládákat. – Ma szabadtéri drum 'n' bass partit tartottunk volna tízig, de a környékben lakó idősek többször telefonáltak, hogy idegesíti őket a zaj, így gyorsan hívtunk egy punkzenekart, amit furcsa módon már ők is respektáltak – mondja Tóth Gergely szervező, akitől megtudjuk, hogy a hétvégi fesztiválra legalább ezren látogattak ki.

A közönség persze adja magát, hiszen a szökőkút másik oldalán szabadtéri kocsma áll. Ági, Gábor és Zsolti itt alapozik egy nagyobb asztaltársasággal. Előttük nyolc borosüveg, a szemek már kissé homályosak. – Mindig az utolsó pillanatban dől el, hogy innen hova megyünk. Erről szavazni szoktunk – mondja a társaság szóvivője, az egyetemista Gábor, aki azt is hozzáteszi, minimum 2-3 ezer forinttal kell elindulni a szegedi éjszakába, ha valaki jól akarja magát érezni.

A JATE-klubban szemlátomást jól érezték magukat a gólyalányok. Fotó: Frank Yvette
Csinos lányok sétálnak a JATE-klub felé, elindulunk utánuk. Lenn a Doors zenéje szól, ketten táncolnak rá a nagyteremben. Máshol is csak lézengenek, nincs túl sok dolguk a biztonságiaknak. Szegedi gólyalányok beszélgetnek az egyik asztalnál. – A jó zene miatt jövünk ide, pasizni nem akarunk, mert majd mindegyikünknek van barátja, akik mára kimenőt adtak nekünk – mondja Tóth Anett. A felújított klub nekik is tetszik. Egybehangzóan állítják: bulisabb lett a hely. A biztonságiak elmondják, hogy a klub fél egy-egy óra körül kezd megtelni.

A SZOTE-klub felé vesszük az irány – már szemerkélő esőben –, de fél tizenkettőkor még több biztonsági embert látunk, mint vendéget. Itt is elmondják, hogy fél egy-egy óra körül indul be igazán az élet.

A Super 8 mm Fesztivál záró buliját a Tiszán ringatózó Piros úszóházon tartják. Éjfélkor itt már majdnem telt ház van. A közönség felszabadultan ropja a jobbnál jobb funky, reggae és easy listening számokra – amit több kongás is kísér. Megtudjuk, hogy az úszóházon október közepéig terveznek bulikat. A társaság egyre jobban érzi magát az úszóházon. Engem azonban legyőz a fáradtság, taxit hívok. A ritmus még a fülemben cseng, talán mégis maradnom kellett volna...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek sorozata Szegeden a Dorozsmai úton

Szombaton délben Szegeden, a Dorozsmai úton négy közlekedési baleset is nehezítette az áthaladást. Tovább olvasom