Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szombaton párt, vasárnap pártot választanak

A választások hétvégéje következik. Olyan fiatal párokat kerestünk, akiknél nem áll meg az élet a helyhatósági voksolás miatt. Ők szombaton hozzák meg életük döntését, párjukra „szavaznak" az anyakönyvvezető előtt.
Battyányi Mária és Fehér Árpád holnap köti össze az életét. Fotó: Frank Yvette
– Nekem ez már nem az első választásom. Férjhez másodszor, szavazni pedig sokadszor megyek – árulta el tegnap a legkorábban adategyeztetésre érkező negyvenes nő. Az anyakönyvi hivatal folyosóján megjegyezte, nagy titok, hogy tizennégy év után megpecsételik életüket.

Ezért nem szeretné, ha a neve alapján a családja és a barátai az újságból értesülnének a nagy hírről. A kontyos ara nevetve mesélte, hogy vőlegényének is tartogat meglepetést. Szerinte az ifjú férjjelölt kosztümös menyasszonyra számít. De nem azt kap. Szíve választottja másodszor is abroncsos hosszú ruhában mondja ki a boldogító igent. – Csendben megesküszünk. Vasárnap, ha addig nem derül fény a titkunkra, és nem lepnek el az ismerősök, délelőtt megválasztjuk a polgármestert és a képviselőinket. Az ilyen nagy dolgokban mindig egyetértünk.

– Megbeszéljük a politikát, de most sem áll meg miatta az életünk. Árpi két éve kérte meg a kezem, azóta megszületett a babánk. Nekünk a másfél éves kis Árpi a világ közepe – nevetett össze Battyányi Mária a vőlegényével, Fehér Árpáddal. A trónörökös is velük ünnepel, a dadus karjából figyeli a szüleit. Nem gondolták volna, hogy ilyen „választós" lesz ez a hétvégéjük. Deszken laknak, Szegeden kötnek házasságot, itt tartják a százfős lakodalmat. Ha jól alakul, hajnalig mulatnak. Utána kialusszák magukat, estig pedig bőven marad idejük leadni a szavazócédulájukat.

– Nálunk is hosszúra nyúlik a holnapi nap. Dorozsmán esküszünk, aztán nagy lagzit csapunk, vőfélyeset. Eszünk, iszunk, jót mulatunk. Reggelig táncolunk, és az is lehet, hogy úgy ahogy vagyunk, násznépestül átvonulunk a szomszédos szavazóhelyiségbe – tervezgette életre szóló választása után a négy évre szóló döntést Kálmán Szilvia, akit édesanyja kísért el a hivatalba. Ripsz-ropsz döntötték el a vőlegényével, hogy összeházasodnak. Nyáron még nem tudták, hogy holnap párt, holnapután pártot választanak.


Egy életre vagy négy évre

– Mi szombaton eldöntjük, ami ránk tartozik. A politikában meg, eddig úgy láttuk, hiába volt beleszólásunk. Ott egy napra voltunk igazán fontosak, aztán négy évig morogtunk, mert nem az történt, amit mi gondoltunk. Most megnézzük, minek ment fel az ára, a választással már nem idegesítjük föl magunkat – állított fel fontossági sorrendet Kónya Szilvia és Horváth Béla. A fiatal pár sietett, mert a lakodalmi ebédet ugyan az örömanya főzi, de bevásárolni, pakolni és vasárnap a romokat eltakarítani nekik kell. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom