Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Szőregen fogták el a szerb gengsztert

Szeged - Oláh Csaba szegedi rendőr kitűnő arcmemóriája kellett ahhoz, hogy lebukjon az a szerb férfi, aki néhány napja életveszélyesen megsebesített egy osztrák rendőrt Bécsben. M. Vasicot Szeged-Szőregen még január 15-én kapták el, de egészen szerda estig határsértőnek gondolták.
Szeged-Szőregen fogták el a rendőrök azt az osztrák alvilágban jól ismert szerb férfit, aki néhány napja Bécsben egy autós üldözés után háromszor lőtt rá egy osztrák járőrre. Az egyik golyó a rendőr tüdején keresztül a gerincébe fúródott.

A szegedi határrendészek egy lakossági bejelentés kapcsán kapták el a bécsi alvilágban csak Draganként, illetve A copfként ismert hírhedt gengsztert. A férfi semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni magát, ezért tiltott határsértés miatt állították elő. A férfi itt más nevet mondva azt hazudta, hogy Szerbiából érkezett, és a határt illegálisan lépte át Gyálarétnél. A rendőrök határsértőként kezelték, és Kiskunhalasra szállították, nem is sejtették, hogy milyen veszélyes bűnöző került a horgukra.

A neten is közzétették az osztrák rendőrök M. Vasic fényképét. A bűnözőt Oláh Csaba ismerte fel. Fotó: Schmidt Andrea
A neten is közzétették az osztrák rendőrök M. Vasic fényképét. A bűnözőt Oláh Csaba ismerte fel. Fotó: Schmidt Andrea

– Szerda este negyed 9-kor érkezett egy fax az osztrák rendőrségtől a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre azzal, hogy Ausztriában M. Vasic súlyosan megsebesített egy rendőrt. A fax mellé megküldték a gyanúsított fényképét is. Amikor megláttam az igazolványképet, azonnal belém villant: ezt az embert láttam január 15-én a szegedi kirendeltségen! – mesélte Oláh Csaba. A 35 éves rendőrzászlós ezen a napon éppen akkor kísért be négy afgán határsértőt az épületbe, amikor kollégái a szerb férfit vitték be.

Kiadják az osztrákoknak

– A fővárosi bíróság 72 órán belül megtárgyalja, hogy átadják-e az őrizetben lévő férfit az osztrákoknak. Ha minden feltétel fennáll, a férfi átadási letartóztatásba kerül, és 10 napon belül az osztrák társszervekkel együtt megszervezzük a kiadatását. Ha nem akarja, hogy átadjuk, akkor is csak egy kis időt tud nyerni: ilyen esetekben 40 napon belül zajlik le a kiadatás – közölte lapunkkal Bényi Mónika, az ORFK szóvivője.

– Csak néhány pillanatig láttam, de biztos voltam abban, hogy őt keresik az osztrákok. Kicsit máshogy nézett ki, mint a kapott képen – hunyorított, és a hajában sem voltak csíkok –, de így is megismertem. Nagyon jó az arcmemóriám – magyarázta a zászlós. Az események ezután felgyorsultak: összehasonlították a férfitől vett ujjlenyomatot az osztrákoktól kapottal – egyeztek; Vasicot Kiskunhalasról a kecskeméti börtönbe szállították.

A szerb férfi fejére egyébként már január 13-án 10 ezer eurós vérdíjat tűztek ki, amit egy nappal később 20 ezerre – mintegy 5 millió forint – emeltek. – Már másnap felhívtak a bécsi rendőrkapitányságról, hogy gratuláljanak. Nagyon hálálkodtak, és azt mondták, még keresnek az ügyben – mondta Oláh Csaba.

Abban mindenki egyetértett, hogy ha a zászlósnak nem villan be a körözött férfi arca, a magyar rendőrök nagy valószínűséggel Szerbiának adják át Vasicot, aki így akár meg is úszhatta volna a felelősségre vonást.

Olvasóink írták

 • 15. lamatic 2010. január 23. 09:04
  „A szerb sohasem felejt : ebben van valami...nem felejti hogy belgrád nándorfehérvár volt, és hogy azt nekünk magyaroknak köszönhette. Mai időkben pont e félelmük(jól látod igen azt írtam hogy félnek!!! (mert ugye az kiabál aki fél (((ők folyamatosan kiabálnak))), az jár bandában aki fél, az jár éjszaka rabolni gyilkolni aki fél)), és a szerbek félnek. hasonlóak a romákhoz, ha egyedül van akkor tesó, ha többen vannak akkor k. magyar) miatt ilyen agresszívek. Inkább mi sem felejtsünk és azt hiszem még nem írtak Budapest táblára szerb nevet. De ha felejtesz akkor megtörténhet. Ami a rendőrt illeti hogy kiírták a nevét, nem kell félnie, mert csak szólni kell ha úgy érzi veszélyben van, nagyon sokan meg fogják védeni!!! mert ő a Miénk és nem adjuk senkinek!!!”
 • 14. flexsnake 2010. január 23. 05:39
  „Memória :D”
 • 13. mentelmi-jog 2010. január 23. 00:29
  „Most Őszintén! A szerb alvilág egyetlen forrása a DM? :) Ennyire naivak ne legyetek már! Tökmindegy, hogy leírják-e, ha akarják simán kideríthetik az ilyesmit!”
 • 12. katcsi72 2010. január 22. 18:26
  „gratula Kiss Gergönek!!!
  nem kellett volna kiírni a rendör nevét!!”
 • 11. zsazsanéne 2010. január 22. 18:21
  „Igazán megérdemli ez a rendőr a jutalmat,de nem kellett volna a nevét kiirni az újságnak,mert a szerb alvilág az sohasem felejt.”
 • 10. VV4 2010. január 22. 16:06
  „A magyar rendőrségtől már megvolt a juti: "Ez a dolgod, még jó, hogy végezted..." Ez idehaza így működik.”
 • 9. magyarock1 2010. január 22. 15:55
  „Gratulálok a rendőrnek.De ennek a sunyi dm-nek nem kellett volna kiadni a rendőr nevét.Újabb rossz pont.”
 • 8. maug 2010. január 22. 15:09
  „Jó, hogy vannak ilyen jó képességű Rendőrök. Kíváncsi vagyok milyen jutalmat kap?
  Idehaza gondolom semmit, de az Osztrákok biztosan meghívják családostul egy-két heti pihenésre.”
 • 7. Mathiasking 2010. január 22. 14:02
  „A szerb fajta nem felejt! Kössön életbiztosítást a rendőr a nyomravezetői díjból, ha egyáltalán megkapja!”
 • 6. Teo 2010. január 22. 11:45
  „Kedves rendőr vezetőink, úgysem hagyják, hogy megkapja a pénzt .”
 • 5. madártej 2010. január 22. 11:27
  „Ha kiadják a sógoroknak, ott meg egyenest a szanatóriumba kerül, nem is a börtönbe.”
 • 4. Sajtoskifli 2010. január 22. 09:45
  „Eszméletlen h ha bűnöző vagy nem írják ki a neved ha meg rendőr vagy egy teljesen hétköznapi ember rögtön terítékre kerül minden adatod.
  Szép világ. Persze a média nagy szerepet vállal ebben. Csak így tovább, gondolkodni fárasztó lehet , ne tegyétek.”
 • 3. spiler 2010. január 22. 09:39
  „a pénz neki jár!!!!!!!!!!!!!4”
 • 2. EgEdina 2010. január 22. 09:39
  „Teljesen egyetértek Zeppelinnel.”
 • 1. Zeppelin 2010. január 22. 09:28
  „Valóban szép munka, de nem hiszem, hogy szerencsés volt megnevezni a jó arcmemóriával megáldott rendőrt! Ezek a szerb bűnözők nem emberek,még annál is rosszabbak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölszántották a teherautók a rákóczitelepi utat

Hullámosra dúrták, szétmorzsolták az M43-ast építők teherautói a 4413-as utat. Tovább olvasom