Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Szorgalomból a 2. legjobb

Szeged - Magyarország második legszorgalmasabb osztálya a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének 11/ b-je: tanulói 49 századot javítottak tanulmányi eredményükön fél év alatt. A Javíts egy jegyet pályázaton egy ingyenes osztálykirándulást nyertek.
Az általános iskolák felsőseinek, valamint a középiskolásoknak rendezett Országos Osztálykirándulás és Kamaszfesztivál programsorozathoz kapcsolódóan idén is kiírták a Javíts egy jegyet pályázatot. Az egyes települések legszorgalmasabb osztályait keresték. A Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének 11/ b-sei nem csupán a város többi pályázó osztályát utasították maguk mögé, országosan is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: a második legszorgalmasabbnak bizonyultak.

A 31 lányt és egy fiút számláló szakközépiskolai osztály demokratikus úton, szavazással döntötte el, hogy csatlakozik a pályázathoz, sőt azt is, ki hajlandó ezért intenzívebben tanulni. – Mindenki maga határozhatta meg a célját, honnan hová akar eljutni – mesélte az osztályfőnök, Hajduné Bihari Ágnes. Születtek is szép eredmények: a legsikeresebb diák, Lévai Alexandra például nyolc tizedet javított tanulmányi átlagán. Voltak, akik pedig bizonyos tantárgyakból táltosodtak meg: Finta Piroska például matekjegyét kettesről ötösre javította. – Bejártam az órákra – árulta el titkát.

11/B: 31 lány és 1 fiú, ha teljes az osztálylétszám. Szépen teljesítettek a diákok. Fotó: Karnok csaba
11/B: 31 lány és 1 fiú, ha teljes az osztálylétszám. Szépen teljesítettek a diákok.
Fotó: Karnok csaba

A diákok azt mondják, a pályázat motiválta őket. A közös cél érdekében egymást is segítették. Azt azonban elismerték: tanáraik támogatása nélkül mindez nem ment volna. Különmunkákkal, házi dolgozatokkal adták meg a lehetőséget a jó jegyek megszerzésére, lágyszívűbbek azonban nem lettek a pályázat miatt. Sőt inkább szigorúbban osztályoztak – állította a „Szeged legszorgalmasabb osztálya" címet is kiérdemlő csapat.

A 11/ b tanulmányi átlaga tavaly év végén 3,22 volt, ezt tornázta fel a mostani félévre 3,71-re. Tanáraik még így sem elégedettek velük teljesen, azt mondják: vannak még bennük tartalékok. Hogy jövőre is beneveznek-e a pályázatra, még nem döntötték el, ám abban biztosak: az év végi bizonyítványosztásnál a mostaninál is jobb eredményeket szeretnének látni.

Ingyenes osztálykirándulás

Az erkölcsi dicsőségen túl a 11/b négynapos utat nyert teljesítményével. A tiszafüredi kamaszfesztiválra a belépőt ingyen kapják, a szállást és az étkezést a szegedi önkormányzat, az utazást pedig az iskola állja, így a szorgalmas diákoknak egy fillérjükbe sem kerül az idei osztálykirándulás.

Olvasóink írták

 • 4. Loki 2011. február 10. 23:22
  „nálunk még az 5 volt jó az egyes bukás.....”
 • 3. Carlo 2011. február 09. 20:09
  „szép ez, és meg is éri,
  Gratula mindnek!!”
 • 2. kenguru 2011. február 09. 14:41
  „:D azt mondja bejártam az órákra :D”
 • 1. queenmargareth 2011. február 09. 14:06
  „nagyon jó ötlet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai kívánságlámpás

A kínaiak a napokban ünnepelték az újévet, más néven a tavaszünnepet. Ez a földkerekségen minden negyedik ember számára a legfontosabb ünnep. Tovább olvasom