Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Szűk volt a posta Sándorfalván - kitolták a szekrényt az ügyféltérből

Sándorfalva - Nagyobb postát szeretnének a sándorfalviak. Kaptak is ígéretet, enyhítik a zsúfoltságot. Egyelőre úgy, hogy kitoltak egy szekrényt az ügyféltérből.
1881-ben nyílt

A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány adatai szerint a sándorfalvi postát 1881-ben nyitották meg. Sándorfalvát alapítása után nem sokkal, az 1880. évi népszámláláskor már közel 3400 ember lakta. A város lakossága ma ennek több mint a duplája, 8200.
– Na kérem szépen, akkor mondom – kezdte indulatosan a kitartóan szakadó esőben Kovács Zoltánné Etelka a sándorfalvi posta épülete előtt. – Az ügyféltér olyan keskeny, hogy ha hárman beállnak egy ablakhoz, nem lehet már beférni, bentebb menni – panaszolta a nyugdíjas asszony.

Kinőtték a sándorfalviak az Ady Endre utca 5. alatti aprócska postát. Ezt megelégelve, a lakosság egyre sürgetőbb kérésére Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester tavaly április 8-án levelet írt Szarka Zsoltnak, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának. Ebben többek között leírta, hogy a bankkártyás tranzakciók, készpénzforgalom lebonyolítása alkalmával nem biztosítható a titkosság. A postahivatal helyiségébe ki- és bejutni is problémás. – A személyzet kedves és segítőkész, de a hely kicsi – mondta a polgármester.
 
Levelet és ígéretet már kaptak a sándorfaviak a Magyar Posta Zrt.-től. Fotó: Schmidt Andrea
Levelet és ígéretet már kaptak a sándorfaviak a Magyar Posta Zrt.-től. Fotó: Schmidt Andrea

Békési Ákos, a posta vezérigazgató-helyettesének válaszlevele május 13-án érkezett meg. „A Magyar Posta Zrt. vizsgálja a megoldási lehetőségeket, és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében középtávra prognosztizálja Sándorfalva posta elhelyezési, kiszolgálási körülményeinek javítását, a kialakult helyzet végleges megoldását" – olvasható. A levélben arról ír még a vezérigazgató-helyettes, hogy az ügyféltér szűkösségét egyes mobil bútorok kisebbre cserélésével tervezik enyhíteni.

Ebből eddig annyi valósult meg, hogy az ügyféltérből kitoltak egy szekrényt.

Szerdán e-mailben megkérdeztük a Magyar Posta Zrt. sajtószóvivőjét, hogy mit jelent a középtáv, és mikorra számíthatnak nagyobb postára a sándorfalviak. Csütörtökön telefonon érdeklődtünk a szóvivőnél, de pénteki lapzártánkig nem kaptunk választ kérdésünkre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged a világ ötvenedik legnépszerűbb városa

Szeged a világ ötvenedik legnépszerűbb városa
A világ legnépszerűbb úti céljai közé sorolta Szegedet a Trivago. Az utazási kereső listáján két magyar város szerepel még, Pécs nálunk jóval előrébb. Tovább olvasom