Délmagyar logó

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 19°C | 26°C Még több cikk.

Szulák Andrea hozzá tud frissülni a huszonéves korosztályhoz

Szulák Andrea hozzá tud frissülni a huszonéves korosztályhoz
Felröppent a hír, hogy az újrainduló Activity vetélkedőt ismét Szulák Andrea vezetné, ám akkor ki énekelné Dora Baily és Miss Dinsmore szerepét az Ének az esőben musicalben? Hiába a képernyőről ismerjük legtöbben az énekes-színésznőt, második otthonának a színházat vallja.
Ki ne szeretné az Ének az esőben örökzöld filmet vagy a musicalt? Itthon több mint húsz éve mutatták be a színpadi változatot a Budapesti Operettszínházban, és Szulák Andreának már akkor is nagyon tetszett.

– Teljesen véletlenül tudtam meg, hogy szerepet kapok a szegedi premierben – meséli a színésznő. – Felhívtam az Operettszínház művészeti titkárát egészen más ügyben, aki mondta, hogy „Andika, hát úgyis együtt leszünk egész nyáron!" Értetlenkedtem, hogyhogy? „Mert megyünk Bajára meg Fertőrákosra a Szép nyári nappal, és jössz velünk Szegedre..." Én, Szegedre? „Hát igen, jössz velünk az Ének az esőben-re!" Említette ugyan
Somogyi Szilárd, a darab társrendezője, hogy szeretné, ha benne tudnék valamilyen formában lenni, de konkrétan a karakteremre írt szereplő a darabban nincs. Éppen ezért az alkotók összedugták a fejüket, és formáltak nekem egy olyan karaktert, amiről azt gondolták, hogy egy kis pluszt tud hozzáadni a sztorihoz, esetleg a puszta jelenlétemmel dobok még egyet az ügyön – és ettől borzasztóan boldog lettem!

Nemcsak Szulák Andreát tölti el örömmel, hogy ismét Szegeden énekelhet az Elfújta a szél után – kislánya, Rozina is élvezi a vendégjátékot.
A színpad tényleg lélekben is fiatalon tartja Szulák Andreát. Fotó: Karnok csaba
A színpad tényleg lélekben is fiatalon tartja Szulák Andreát.
Fotó: Karnok csaba

– Két éve, amikor az Elfújta a szelet játszottuk, rendkívül jól érezte magát, ott dőlt el, hogy anyja lánya – emlékszik vissza. – Illetve ebből arra következtettem, tetszik neki ez a világ – mint minden gyereknek, ez egy remek játszótér. Ugyanakkor gyorsan beilleszkedett abba, hogy ez nem egy könnyed nyári kis tréfa, hanem itt kemény munka folyik. Azt viszont még korai megjósolni, mi lesz majd belőle.

Az Ének az esőben különösen feszes tempót diktál, hiszen országos premier készült a Dóm téren.
– A színpad konzervál, lélekben is fiatalon tart – vallja Szulák Andrea. – Most is sok fiatallal játszom, aki pedig nem fiatal, legfeljebb velem egyidős. Így kicsit hozzá tudunk frissülni a huszonéves korosztályhoz, és muszáj is, mert a világ rohan előre, nem lehetünk kövületek.

Ez a modernitás azonban nem megy az előadás látványvilágának rovására.

– Szeretem, amikor egy ilyen klasszikus filmmusical után készült színpadi változat korhű – árulja el a színésznő. – Örülök, amikor a néző a pénzéért látványt is kap! Gyönyörű ruhákat tervezett nekünk Velich Rita, Lőcsei Jenő koreográfiája remek, csodás látványt állított össze Harangozó Gyula. Nyilván a fekete körfüggöny előtt történő szobaszínjátéknak is megvan a maga helye, legitimitása, de nem a szabadtérin.

Sokféle színpadról tudna mesélni Andi, akit jelenleg is öt teátrumban láthatunk: az Operettszínházban, a Madáchban, a Játékszínben, a József Attila és a Turay Ida Színházban.

– Imádom, hogy a műfajokból ki lehet kicsit kirándulni. Egyrészt legyezgeti a hiúságomat, hogy ennyiféle feladatot rám mernek bízni, másrészt örülök, hogy meg tudom szolgálni ezt a bizalmat. Örülök, amikor színházvezetések, új rendezők kezdenek bennem gondolkodni, mert akkor ők úgy érzik, vannak még kiaknázatlan lehetőségeim, ki lehet engem más feladatokban is próbálni. Szívesen visszamegyek a tévébe is, ha adódik olyan szerep, amiben jól érzem magam, mert csak akkor tudom sikerre vinni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétálójegyet lehet kapni az Ajándékkoncertre

Azoknak sem kell kihagyniuk a Szegedi Szabadtéri Játékok idei komolyzenei hangversenyét, akiknek már nem jutott ülőhely a 4000 fős nézőtéren a szerda esti Ajándékkoncertre. Limitált számban sétálójegyeket ad ki a fesztivál. Tovább olvasom